Intervju Politika

Saša Radulović: Raspad SNS uvećava šanse za pobedu

U izjavi za agencije Beta i Fonet, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović  podsetio je na svoj prošlogodišnji susret sa Tomislavom Nikolićem, čija je sinoćna nezvanična odluka da se kandiduje na predsedničkim izborima, unela pometnju u SNS. Radulović kaže da je Nikolić još tada bio rezigniran zbog toga što mu po Vučećevim tabloidima blate ugled i porodicu i rekao da će zbog toga biti primoran da se kandiduje.

– Vučić u kontinuitetu ponižava Tomislava Nikolića, a vrhunac je bio intervju u Upitniku, gde je predstavio sve kao da je bilo dogovora, a očigledno ga nije bilo. Već duže je jasno da je Tomislav Nikolić tražio od Vučića ili da ga podrži kao predsedničkog kandidata ili, ako sam želi da trči za predsednika, da Nikoliću vrati stranku i da Nikolić postane predsednik Vlade Srbije. Naravno, oni se međusobno dogovaraju oko plena i sa stanovišta Tomislava Nikolića to izgleda sasvim prirodno jer se, kad je postao predsednik Republike, kao osnivač SNS-a, odrekao stranke, a podsetiću vas da je Aleksandra Vučića u prvo vreme nagovarao da se priključi. Prirodno je da traži od Vučića da mu vrati stranku. Mi to podržavamo. Ovaj raskol u vladajućoj koaliciji i pad rejtinga SNS, značajno dovodi u pitanje njihovu pobedu na izborima, odnosno otvara veliki i ozbiljan prostor za opoziciju da sa jednim kandidatom pobedi – rekao je Radulović.

Lider Dosta je bilo je podsetio da se pokret od početka zalaže da opozicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima i da je više kandidata štetno za opoziciju.

– Sačekaćemo da se završi ova saga i da vidimo da li će biti parlamentarnih izbora. Parlamentarna većina se uveliko trese. Mi već duže zahtevamo vanredne parlamentarne izbore. Mislimo da izborna krađa na prethodnim izborima i raspad koalicije SNS-a zahteva vanredne parlamentarne izbore, koje smo i najavljivali nakon izbora 2016.g. jer smo očekivali da će doći do rascepa u SNS-u. Zahtevamo od predsednika Vlade da podnese ostavku, jer je nemoralno da sa te pozicije trči predsedničku trku. Nemoralno je i vređa inteligenciju građana Srbije kad kaže da će to raditi u slobodno vreme. Na koje slobodno vreme misli kad nas svakodnevno preko medija ubeđuje da mu radni dan traje 18 i 20 sati i kako jedva spava? To je još jedna njegova obmana. Jedino moralno je da podnese ostavku, da se istovremeno raspišu vanredni parlamentarni i predsednički izbori i da imamo demokratsku utakmicu u kojoj će građani odlučiti koja je najbolja opcija – rekao je Radulović.

Dosta je bilo sve vreme govori o strategiji za pobedu na izborima jer će u suprotnom nastupiti pet godina mraka.

– Zahtevamo odgovornost svih političara i kandidata opozicije, da stave svoje lične ambicije i sujete sa strane. Potreban je jedan kandidat za predsednika i još ima dovoljno vremena da dođemo do njega. Cilj na ovim izborima nije samo učestvovati, cilj je pobeda, da konačno dobijemo priliku da uvedemo red u zemlju, da vratimo državu građanima i uradimo ono što je propušteno nakon 5. oktobra – istakao je Saša Radulović.

Saša Radulović

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Saša je konačno ubacio u viši stepen prenosa. Njemu govornička veština nije baš reprezentativna, ali u ovom kratkom intervjuu je bio vrlo efektan. Namere, voljni momenat, ideja i cilj nikada nisu bili sporni – ali forma jeste. Najbolji je kada ga voditelj ne prekida, kada ima vremena da se razmase. Ovo je vrlo prijatno iznenađenje.

 • Koliko ja vidim, opozicione stranke (DS; DJB; SDS, LDP…), tj. njihovi lideri, su ovoga puta već ostavili svoje lične sujete sa strane i nisu istakle svog kandidata. I stavljeni su u rascep,kome od dva nezavisna kandidata da se privole…Na žalost, Janković i Jeremić se ne dogovaraju, svako tera svoje i sugurna sam da će tako i ostati, pa se nadam da će bar jedan od njih ući u drugi krug. Ali zato sujete i ambicije u SNSu kulminiraju, bilo bi zabavno (da nije žalosno) gledati kako će se ispetljati…

  • Da, Janković i Jeremić i dalje teraju svoje, prave se mutavi, kao da ne vide šta se od njih očekuje.

  • Sta se rekli…, ponovite LDP? Ma jesam li ispravno procitao, nije li mozda stamparska greska u pitanju…, ne, rekli ste i sto je najcrnje, pomislili na LDP…., pomolite se za svoju dusu.

 • Poštovani Saša, izgleda da se približio trenutak pozitivnog raspleta.
  Želim nam svima, svim građankama i građanima Srbije, da ovo bude istinska godina prekretnice za sve nas i za sve buduće generacije.
  Da se radujemo i sa ponosom nazdravimo novom predsedniku Vlade Republike Srbije, tj. Vama.
  I da onda bez kompromisa ispunite sve ono što već par godina iskreno podržavam i pronosim glas porodici, prijateljima, komšijama….
  Da Beograd ponovo postane nosilac progresivnih ideja i filozofije u ovom regionu.
  Znam da sad ovo sve možda preteško zvuči, ali iskreno to osećam i iščekujem. Na žalost, ovde je obesmišljena i svako pominjanje regiona i bilo kakve uloge Srbije u njemu. A svi dobro znamo da sigurno još uvek imamo kapaciteta za tako nešto.
  Samo da poteče zdrava krv kroz krvotok srpskog bića. A za to je potrebno i jako i zdravo srce (Beograd).
  Sve ste do sad tako jasno osetili i predvideli, da ne ostaje uopšte prostora za sumnju u pozitivan rasplet.
  Srećno!!!

 • Bilo je sanse za pobedu i pre cepanja dakako,ali je i dalje najbolje imati jednog kandidata.naravno,djb je i ovde najsvesniji i najkulturniji i ne bezi od toga da podrzi nekoga ko nije njihov kandidat.meni nije jasno zasto se onaj jeremic gurao uopste.buducnost jedino imaju oni koji do sada nisu bili na pozicijama gde je moglo da se utice na politiku.obradovic i jankovic ili djb spadaju u to.izvinjavam se na malim slovima,pisem sa tel

 • Bravo Sasa, sve si ovo predvideo. Nadajmo se da ce zavrsiti tamo gde im je i mesto, samo sto cemo morati prvo da gradimo zatvore a tek onda skole.

 • NIJE SVAĐA, TO JE “DEČIJA» IGRA!

  Nikolića i Vučića niko ne može da posvađa, kako tvrdi Stanislava Pak. Tačno je, sami interesi ih posvađali. Vučić više voli Srbiju no Nikolića, političkog oca, Nikolić više ne voli političkog sina no Srbije. Kako stvari stoje, zabole ih ona stvar za Srbiju i Srbe, patriotski gledaju na sebe i u sebe. Kako gledaju penzioneri? Mirno i tagovno gledaju kako im Vučić nesebično otima penzije iz džepa, a nije pitao “oca”. Stiže ga deo kletve, a još će. Vučić toliko voli Srbiju, a doveo je po standardu, za pet godine autokratske vladavine, do dno dna u Evropi, ali ide dalje. Sada je vreme da sugrađanima preporuči jelovnik: kontejnere ili prazne narodne kuhinje. Toma, kao patriota, nije se tako eksponirao, deli ordenje i poneku „Tomovaču“, a ne otima građanima ništa. Igranka je počela!
  Jedino može da ih posvađa RTB Bor, kako kaže gospodin iz “Dveri». U RTB Bor su dolazili svi značajni političari Srbije, Vučić više puta, Nikolić je dolazio u Bor, a ne u RTB Bor, da li izbegavao Spaskovskog (Vučićev pulen) ili je nešto drugo posredi. On je obišao Opštinu i Institut rudarstva i metalurgije, koji je otpisan od strane čelnika RTB Bor. Da je opljačkan RTB Bor jeste i to više od dovoljnog, i tu je ostvaren rekord i profit, rečeno vokabularom Spaskovskog. Sve šta je rekao Obradović je tačno, osim izvršioca tih čarobnih (ne)dela. To niti je učinila, gospodine Obradoviću, SNS, niti članovi te stranke, već nosioci političkog i privrednog vrtoglavog ekonomskog prosperiteta i razvoja uz pomoć čelnika RTB Bor, ministara, premijera, biznismena za zadnjih devet godina. U ime nabrojanih i ne nabrojanih učesnika su građani Srbije, al’ u plaćanju ono što je pokradeno i otuđeno od bakra zlata, novca za promašene i naduvane investicije i «investitora” u RTB Bor, najskuplje na Balkanu.

 • Pozdrav svima
  Dok strpljivo cekamo malo podsecanje.
  – Secam se snimka sastanka nase DJB ekipe sa Tomom Nikolicem, gde se Toma nasalio da ce mozda i preci u DJB. Nije bio zlurad, nego da opusti atmosferu.
  – Da li to nas DJB ima plan za pobedu pristojnog kandidata, ma ko on bio, vec u prvom krugu? To mi onako sevnulo kroz glavu.
  Pozdrav svima od jednog Zike

 • Davno sam napisao komentar u Danasu, da ce Nikolic traziti mesto PM, ne vredi se radovati, Nikolic je politicki mrtav, ovi ce izaci jos jaci, to je praksa vec pokazala odavno, poslanici SNS su relativno mladi ljudi, stara garda je otisla, ipak je Srbija geopoliticki veoma znacajna, u tom grmu lezi zac.

 • Dobro je da opozicija ima dva kandidata,treba reanimirati gradjane da izadju u sto vecem broju,sns vojska glasa do 10 sati i to je to 30% na 50%izlaznosti jos i 5%ukradu i eto njima lagane pobede,na 70,75%izlaznosti i kradja im ne pomaze.

 • Od kada pratim, podržavam i glasam za DJB (2012) najzad evo, po mom dubokom ubeđenju, prve greške g-dina Radulovića. Naime, insistiranje na jednom kandidatu opozicije je opravdano samo i jedino u slučaju ako se očekuje pobeda u prvom krugu, što po mom mišljenju nije realno, čak mislim da je nemoguće. Dva (ili najviše tri) kandidata sa sličnim, a ipak različitim političkim usmerenjem (kavi su Janković i Jeremić), privući će na svoju stranu veći broj opozicionih glasača, čime bi se povećala izlaznost (što je dobro), ili će drugim kandidatima preuzeti glasače (što je još bolje), ili i jedno i drugo (što je i najbolje). Kad jedan od njih uđe u drugi krug, što je prilično realno očekivati, onaj sa manjim brojem glasača bi morao podržati drugog.
  S druge strane, stvar oko kandidovanja i kampanje je (suprotno opravdanom apelu DJB) već toliko daleko otišla, da ja ne verujem da bi g-din Janković, a posebno g-din Jeremić, pristali na to da odustanu od kandidature.

  • Bravo Ilija,ja se apsolutno slazem sa tobom i prilicno sam siguran da i Sale igra na tu istu kartu,samo to nece otvoreno ( jasno ) da komentarise.

 • Sasa je potpuno u pravu,Treba odrzavati stalni kontakt izmedju Jankovica, Jeremica i opozicije i sacekati trenutak.Kada kazem opozicije tu svakako ne mislim na Vuciceve ljude Cedu, Canka i dr. Treba sacekati pravo vreme pa da se jedan od Jankovica ili Jeremica povuce iz predsednicke trke. Na taj nacin ce kandidat opozicije zasigurno uci u drugi krug, jer ma sta ovi trtljali Vucic ne moze pobediti u prvom krugu, naravno ako kontrola samih izbora bude maksimalna, a izlaznost normalna. Ako jedan Sasa Radulovic nesumnjivo prvi covek opozicije u Srbiji nema aspiracije da bude predsednicki kandidat jer zna kakvom bi ga bujicom optuzbi, lazi, ljaganja zasuli sa svih medija (90 posto njih je u rukama Vucica); dakle ako on postupa toliko pragmaticno i odgovorno, bogami morace to i Jankovic i Jeremic. Ja nisam clan ni jedne stranke pa ni pokreta Dosta je bilo, ali ako se do pred same izbore nijedan od ova dva kandidata ne povuce u korist drugog, glasacu za onog iza koga DJB stane.

  • Milane, previđate činjenicu da ako se Janković povuče pre prvog kruga onda deo njegovih glasača neće glasati za Jeremića i obrnuto, a to smanjuje izlaznost i povećava šanse da Vučić pobedi još u prvom krugu.

  • Ovo znači dve stvari a možda i tri:
   1. Da su super organizovani i da su ko “zapeta puška” skočili da podrže vođu.
   Teško. Znajući ih “u glavu” nisu mogli da u 24 časa to urade. To je čista fikcija.
   2. Da su požurili da objave ovakvu vest koja jako liči na vesti iz Titovog vremena i njegove vladavine. Vrlo verovatno jer većina njih upravo i podržava ideju “šef partije, vlade i države”. Zapravo pokušavaju da zakrpe rupu koju je Nikolić napravio. Za građanske kandidate (Jankovića i Jeremića) ovo je ohrabrenje da im se šanse popravljaju. DJB svojom politikom iscrpljuje. Pošto imaju samo jedan centar oko koga se vrte počeli su da greše. Vođa se umorio, vodi kampanju na koju je nateran, vodi i vladu koju neće da pusti (kao onaj majmun iz “Bogovi su pali na teme”), umiruje raznoglasje u SNS i obećava partnerima da će ih bogato nagraditi ako mu ostanu verni. I to se umorio daleko pre finala.
   3. treće je očigledno. Svi znaju, pa i on, da mora da povuče neki potez oko parlamentarnih izbora. A izbor mu je; ako ih ima kajaće se, ako ih nema kajaće se. Neka se ovih dana kuva procenjujući gde je kolika šteta.

 • Mislim da se blizi vreme i zahvali odredjenim “opozicionim” strankama na “opozicionim” ulogama, to vec rade 25 godina.
  Istrcavanje sa kandidatom Jankovicem kao DS kandidatom govori jasno da je to samo namera DS-a da se na jeftin nacin nametne kao predvodnica opozicije. Da li je moguca takva arogancija s obzirom na rejting koji imaju? U tu grupu realno spadaju i CCT koalicija i slicni.
  Da li je moguce da Jeremic istakne kandidaturu bez podrske ijedne opozicione stranke??? Pa koga on misli da zastupa? Sebe? Moramo konstatovati da je to jako neozbiljno, iu interesu nekoga drugoga, i verovatno je kao “projekat” dugo pripreman. Drago mi je da DJB jasno i precizno cita sve ove neozbiljne pojedince koji stvarno parazitiraju u ovom drustvu vec jako dugo vremena.
  Za Seselja i slicne “maskirne” stranke ne treba trosii reci, njih interesuje iskljucivo privilegija parazitiranja na imovini zajednice.
  Dveri za sada vode pristojnu komunikaciju, verujem da se nece promeniti.
  Mislim da svi koji podrzavaju DJB moraju razumeti, da ovo sto gledamo je raspad sistema koji traje 25 godina, a ne trenutna kriza sistema.
  Ovo je, nadam se, kraj izivljavanju nad drzavom i gradjanma, koja je svela politicki zivot Srbije na nivo pijace.
  Dosta je bilo, je stvarno odgovor na ovo sto gledamo!
  To treba da bude odgovor svih nas! Sve najbolje!

  • I Jeremić i Janković su se zaleteli i prerano kandidovali sa željom da prvi zauzmu što bolju poziciju među glasačima. Očigledno je da se nisu mnogo bavili time šta je najbolje za opoziciju nego šta je najbolje za njih pojedinačno. Pored takvog njihovog ponašanja, sva sreća pa postoji drugi krug a i ovaj cirkus sa SNS kandidatima pa nas sve to spašava, inače ne bi imali nikakvih šansi za uspeh. Ako već ne mogu da se dogovore o zajedničkom nastupu u prvom krugu, valjalo bi bar za drugi krug da nađu zajednički jezik. Ko prođe tamo, da ga ovaj drugi podrži. To bi bilo normalno. Jeremić je još pre mesec dana rekao da će podržati Jankovića u drugom krugu a kad su to isto pitali Jankovića, i to par puta, on nije dao odgovor. Izgleda Janković nije baš timski igrač i to ne ostavlja dobar utisak. Nadam se da neće doći do toga da ta njegova osobina sve pokvari.

 • kakve su okolnosti , vucic ce sad da upropasti i sps i palmu.

  1. velja ga napustio i ocrneo
  2. toma kida sumadiju
  3. obradovic pici po celoj srbiji i kupi desnicu
  4. jeremic kupi desni centar i deo sps
  5. jankovic malo oko levog centra

  ostaje mu deo sns , sps i palmini

  nije bas sjajno

 • ako ima pametnih u sps , bolje da beze na vreme.bolje pustiti dacica niz vodu nego da propadne stranka.nije moguce da ne vide sta ce biti

 • Molim DJB da porazmisle kada kažu OPOZICIJA da budu vrlo jasni i određeni, a to je da naglase da se izuzimaju iz grupacije opozicionih partija Čedina LDP i Čankova LSV…, u tom slučaju moj glas, ali i preporuke, afirmativni i slični nagovori u svakodnevnim kontaktima s drugim biračima biti u korist DJB!

 • Nikolić (potpuno legitimno) insistira na svojim preduslovima, jer je, pri napuštanju stranke, a prilikom preuzimanja predsedničke funkcije (za razliku od Tadića, što je bilo sasvim korektno i uz poštovanje zakonske regulative) dobio uveravanja, apsolutna obećanja, da će se po isteku mandata ili vratiti na vrh stranke koju je i osnovao, ili ići u drugi predsednički mandat, uz punu podršku svoje partije. Po tim uslovima je – ustupio mesto Vučiću. Ko se ne drži zadate reči, jasno je. Nije to sporno. Sporan je, naravno, medijski prostor, i neverovatno primitivno spinovanje potpuno amoralnih ljudi, koji, “usput”, utiču na život nas i naših porodica – i njihov, zaista, neverovatan, gotovo “zverski” okršaj sa sopstvenim tvorcem, Ovakav odnos običnom, neukom čoveku, ledi krv u žilama. Ako ovako eksplozivno, bez zadrške, “krvavih očiju”, “kidaju meso” sa Nikolića, predsednika, svog tvorca, sa onog koji ih je gurnuo da upravljaju jadnim narodom Srbije i da se odvale od profitiranja – šta da očekuje “mali miš”, odnosno, “običan” gradjanin ove tragične zemlje? Sporno je i što strani, preciznije, američki i Eu zvaničnici – ćute – na ova dogadjanja, na sva dogadjanja, na ovakvu diktaturu – kao Tutankamon. Kao – mumije. Kao zaliveni. Kao – zavareni. A sve to – samo da im preda i iz Ustava Srbije izmetne – Kosmet, i time i definitivno sva rudna blaga i ogromnu vojnu i geostratešku teritoriju, gurne u ruke OVK i teroristima koji su ga, zajedno sa Neto, i okupirali. Sporno je, dakle, sve. Ništa naruku ne ide istinskoj opoziciji. Saša Radulović će imati, ne goleme, već nepremostive muke. Ds je isfurala kao slučajno (i, naravno, potpuno neočekivano) aktiviran detonator. Nešto je “požurilo” Šutanovca i Jankovića – a za koga (Jankovića) upravo oni koji pokidaše “meso” sa Nikolića, rekoše da je “jedini ozbiljan kandidat Vučiću” (izjava Zorane Mihajlović, ali i Stef.), i time ga podigoše u nebesa, prosto ga preporučiše narodu iz opozicije… Tu nam je i nesretni Boško, koji na svom sajtu sam sebi napisa da je JEDINSTVEN. Skromno, još više pošteno prema ugroženom srpskom narodu – svaki glas za Boška, ojačaće opoziciju. Biće to čeličnih, ojačanih 5% i Vučićevih 95. Doduše, možda je mislio na finansijsko ojačanje Dveri sa 250.000 evrića koje dobija iz budžeta – svaki kandidat. Hoće li još neko? Navali narode, Vučić (gradjanin Srbije od svog poreza) deli, navaliii… Dakle, sve u svemu, kataklizma sa klizmom. Naizgled, na prvu, rekao bih, ne znam kako da pomognem, ne znamo kako da pomognemo. Pa, ipak, verujem da put postoji. Znam da postoji.

 • Sve je to OK samo…..SNS se ne raspada, Vučić je sve “Nikolićeve ljude” sklonio i doveo bivše DS-ovce, G17, DSS…Ne znam ima li Nikolić i jednog poslanika. Kao nezavisni kandidat odneće deo glasača ali će oni ipak glasati za Vučića u drugom krugu….ovo zavisi i od kampanje koju će obojica voditi, odnosno koliko će daleko ići u iznošenju prljavog veša. SNS se ne raspada jer je sazdan od interesa, celo članstvo je u priči da bi se nešto “ogrebalo” a centar toga je Vučić, raspad kreće ako Vučić izgubi izbore….
  Poenta ovog pisanija je da Nikolić može da donese drugi krug, lično sam ubeđen da bi ga bilo i bez Nikolića, ali drugi krug zavisi od nas.

 • Aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, kakav je takav je, ima pravo da se kandiduje za predsednika. Svaki glas koji bude dobio, biće “odvučen” od g. Aleksandra Vučića, a bitno je da premijer ne pređe 50% + 1 glas, što znači da će biti drugi izborni krug.
  Treba biti obazriv prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja, po kojima premijer ima sigurno preko 50% glasova. Svakako da je on najjači kandidat, ali gotovo je sigurno da on nema potrebnih 50% + 1 glas i da je ovo samo propaganda koja treba da “povuče” običnog birača da da svoj glas premijeru. Da nije tako, vladajuća koalicija se ne bi mnogo brinula oko toga da li će g. Tomislav Nikolić učestvovati ili ne. Šta više, ne bi se ni osvrtala.
  Problem je što opozicija nema jedinstvenog kandidata, ali nadajmo se da će biti drugog kruga te da će tada cela opozicija stati iza opozicionog kandidata i da će jedino u tom slučaju imati šanse.

  Dušan MARKOVIĆ
  član DJB

 • Ja evo sad javno prorokujem da će na ovim izborima na vlasti opet biti isti igrači: Vučić, Nikolić i Dačić (moze se desiti da u celu igranku uđe i Šešelj), a posle izbora ću Vam reći i zašto tako mislim, ako me neko bude pitao.

 • Malo je kasno za jednog kandidata,o tome ste trebali misliti ranije.Znaci gospodin Radulovic ocekuje da najmanje dva kandidata povuku svoje kandidature,i ispadnu moralne propalice,To bi bio veci cirkus od ovoga sa SNS-OM.

 • Sećam se onog intervjua od prošle godine odma posle izbora. Ni baba Vanga ne bi bolje pogodila sled događaja. Ne mogu opisatati sa koliko miline piijuckam šprice celo veče i smejem se na onu Vučićevu facu sa N1. Na frižider ću da ga zalepim.

 • Izgleda da nas PET GODINA brutalnih lazi /lazni strajk “gladju i zedju”, lazne vrece sa “pokradenim” glasackim listicima, lazna obecanja o boljem zivotu, lazna borba protiv korupcije, lazi oko helikoptera i Savamale, laz da nece smanjivati plate i penzije, prevare oko Beograda na vodi /lex specialis/ – nisu naucile da Aleksandru Vucicu, Tomislavu Nikolicu i SNS-u ne treba NISTA VEROVATI.
  Na kraju ce ih pomiriti ZAJEDNICKI inters /vlast/.
  Biraci Sase Jankovica i Vuka Jeremica se ne PREKLAPAJU.
  U slucaju da odustane Sasa Jankovic, pristalice Vuka Jeremice nece glasati /ostace kod kuce/, i obrnuto.
  Cilj je da sto veci proj biraca U PRVOM KRUGU glasa, kako bi bilo kome od predsednickih kandidata, bilo onemoguceno da u prvom krugu osvoji 50% plus jedan glas.

  • Svetlana, nisi u pravu za glasače Jankovića i Jeremoća. To su ljudi sa izrazito opozicionim stavom i većina će glasati za bilo kog opozicionog kandidata u drugom krugu nego Vučića. Svima je jasno da neizlazak na izbore znači podršku Vučiću i to njihovi glasači znaju jer se pretežno sastoje od inteligentnijih ljudi koji razmišljaju a ne glasaju po diktatu. Čak je i Jeremić javno rekao da će podržati Jankovića u drugom krugu ako tako ispadne, jedino Janković ćuti iako su ga pitali da li bi podržao Jeremića ali sve jedno, ako bi došlo do toga, sigurno bi to uradio posle pritiska opozicije i zdravog razuma. Dakle koliko god mi sada tražili dlaku u jajetu kako među njima postoje neke nebeske razlike, većina opozicionih glasača ima favorita ali im je generalno sve jedno ko će od njih dvojice pobediti. Naravno, saće odma da se javi ovih par dežurnih pristalica Jankovića da objasne kako nije sve jedno, da je to pitanje života, da je “Janković ili niko” i slično, što vidimo u svakom članku, i kad već pišu onako uput kažu koju lošu o Jeremiću, čisto radi reda. Takve komentare treba ignorisati, to nije realna slika već par ljudi koji troluju.

  • Sale,mislim da nisu u pitanju samo par ljudi sa jedne ili druge strane.Trenutno jedan deo Jankovićevih pristalica potencira taj stav (čak uslovljavaju DJB a u protivom će ih “izgubiti kao glasače) dok Jeremićeve pristalice samo deluju tolerantnije dok guraju priču kako Jeremić ima veće šanse .
   Mislim da takvo ponašanje, bez obzira što neće naneti neku štetu opoziciji u prvom krugu može ostavoti pogubne posledice kada dodje do drugog kruga.Bojim se da opozicioni kandidat u drugom krugu usled ideoloških razlika i delovanja zagriženih birača ne izgubi.
   Da bi sagledali kakva nas zamka čeka u drugom moramo da se prisetimo protesta protiv Savamale i stavova odredjenih političkih aktera koji su im odmogli.
   Posle izbora na N1 gostovala je Sonja Liht i njeno izlaganje se svelo na hvaljenje Vučića a ono u Hercegovačkoj je svedeno na incident koji nije mnogo bitan jer Vučić ipak vodi Srbiju ka EU.Dakle u EU i preko Hercegovačke,samo da rusofilima crkne krava.Sa druge strane rusofili su napali demonstrante da su strani plaćenici itd. i zauzeli stav koji se mogao protumačiti – srušite i Knez Mihajlovu samo ne u EU.Čak se i Obradović ogradio od demonstracija iako je kritikovao vlast zbog Savamale.
   Dakle ,u drugom krugu će se aktivirati Sonje Liht,Srbjanovićke ,kao i oni opozicionari koji su “opozicioni karakter” dokazivali isključivim kritikama Nikolića i Dačića (pomaganjem Vučiću da reši unutarstranačke i koalicione probleme i obara rejting Nikoliću i Dačiću) dok Vučića pet godina nisu pomenuli (Čeda,Čanak) – ako prodje Jeremić.Ako prodje Janković eto patriJota koje će raditi isto ,samo sa pozicija rusofilstva,nacionalizma itd.
   Bitno je da glasači shvate da SNS nije ni proevropska ni proruska stranka ,ni desnica ni levica i da nema ideologiju te se ideologijom rušiti ne može već zajedničkim nastupom svih sa jednim ciljem – da nestane sa političke scene!
   Izbeći ideološke zamke.

  • Evo, u pravu si Sale, javlja se dežurni pristalica Jankovića, ali nisam trol, i trebao bi da obratiš pažnju šta govorim. Mi ne govorima, reda radi loše o Jeremiću. Mi ZNAMO puno lošeg o njemu, što vi ostali, kao da ste slepi, i nećete da prihvatite. Nama ne treba novi Koštunica, umesto Miloševića, a još manje nam treba mali Toma, umesto velikog Tome.

  • @Sale, Da je vecina biraca svesna da GLASA i kad na dan izbora ostanu kod kuce /i to bas za one za koje nikada ne bi glasali/, ne bi na izborima radikali ili naprednjaci dobijali najveci broj glasova. Mala izlaznost na parlamentarnim izborima je i omogucila pobedu i apsolutnu vlast SNS-a i AV, sa samo oko 25% glasova biraca upisanih u biracki spisak. Disciplina glasaca SRS koju je nasledila SNS, da O0BAVEZNO glasaju, bez obzira na vremenske uslove, upozorenja opozivcije da SRS /SNS/ daju lazna obecanja, da su mediji u rukama vlasti… Nedeljnik Vreme, Danas, NIN, N1, Pescanik ovaj portal DJB, se obracaju ISTOMISLJENICIMA. Oko 1,8 miliona SNS biraca, cita Informer, gleda PINK /nisu ni ostale TV bolje/. Intelektualci koji potpisuju peticije podrske Sasi Jankovicu, ili se javno izjasnjavaju za Vuka Jeremica, ko zna da li uopste i izadju na biralista. Neki javne nastupe ne koriste da kazu biracima, da bi sa postenijom i boljom vlascu i njihov zivot bio bolji… To je istina.

  • Slažem se da se među njima napravila podela koja kod nekih prelazi i u mržnju (što je potpuno bezveze i kontraproduktivno) ali ako jedan od njih uđe u drugi krug (a nadam se da hoće), situacija se menja, sa jedne strane će biti veliki pritisak da se glasa jedinstveno a sa druge strane zdrav razum pa verujem da će velika većina da podrži opozicionog kandidata. Naravno da neće svi tako postupiti ali smatram da će tada biti osnovni posao DJB i svih drugih dobrih ljudi i stranaka da animiraju i motivišu ljude da glasaju. Ako propustimo tako dobru priliku, čeka nas dug period mraka, zato je i toliko važno.

  • Sale, upravo ti troluješ, stalno ponavljajući tu istu priču o tobožnjoj agresivnosti Jankovićevih birača. Te dve grupacije glasača su dijametralno suprotne, jedni druge nikada neće ubediti, tako da bolje da i ne pokušavaju. Isto tako mislim da će i jedni i drugi glasati za onog drugog, ukoliko prođe u drugi krug. Nema svrhe ovde se raspravljati, hajde da sačekamo da DJB kaže koga podržava. Jedino mi je žao što je propuštena prilika da se od M. Milenović “napravi” jak kandidat.

  • Ana, mene je baš briga i za Jankovića i za Jeremića, moja poenta je na višem nivou od obojice, a to je da moramo da pobedimo opasnog diktatora koji nam je zemlju uništio i da to zahteva udruživanje i stavljanje nepotrebnih prepucavanja po strani. I onda se javljate ti i Vladan da objasnite kako to nije moguće usput hvaleći jednog kandidata a drugog poredeći sa samim Vučićem. Ako to nije trolovanje sa ciljem da se obesmisli cela ideja (o zajedničkom nastupu) iza koje stoje svi razumni ljudi opozicije, pa i DJB, onda ne znam šta bi smo mogli dalje da pričamo. Jeremić se u celoj priči samo spominje zato što je cirka 3 puta jači od Jankovića što je apsolutna činjenica. Već sam slao link za Google Trends koji to potvrđuje kao i SVA istraživanja, i nameštena i nenameštena. Pa kod mene u firmi od 10 ljudi samo jedan zna ko je Janković, a svi znaju za Jeremića, o čemu mi pričamo? Izađite malo van beograda, otvorite oči, nemojte ovde da pričate prazne priče kako je on nekakav mesija a svima je jasno da je njegov relni domet nikakav. Niko ne spori da je on kvalitetan čovek ali ako se okupljamo, to se radi uvek oko najjačeg. Meni je i moj ćale super za predsednika ali ne navijam za njega jer znam da ima šanse da pobedi koliko i Janković. Moramo da budemo realni.

 • Kod nas je takav politički sistem da Vučić mora da zadovolji nezajažljive apetite političara za funkcijama. Primer je Toma Diploma, Veljo Lampek i mnogi drugi. Ja podržavam DJB, ali kada dodju na vlast prioritet je da promene ovakav partijski sistem. Inače će Saša doći u Vučićevu poziciju.
  Kako pobediti. Saša je u pravu. Samo ujedinjena opozicija može da pobed. Ali, i kad dodju na vlast da ostanu ujedinjeni i urede ovu našu Srbiju. Ako ponove grešku DOS_a i razjedine se posle izbora to će biti opet 4 godine izgibljene.

 • Sta god ko mislio o njemu, DJB treba da podrzi Jeremica a Jankovic i Obradovic da se povuku iz trke i ucine isto. Razlog je taj sto Jeremic jedini od opozicionih kandidata ima dvocifren procenat i prema tome najvece sanse da udje u drugi krug. To je prosta logika i treba odlucivati na osnovu nje a ne na osnovu licnih osecanja i misljenja o nekome.

  • 85% glasaca DJBa podrzava Jankovica i glasace za njega podrzali ga oni ili ne. Te tvoje prognoze o vecoj popularnosti jeremica su iste kao i one gde vucic ima 57% ili koliko vec. To jednostavno nije tacno. Jankovic se ovde bori sa vetrenjacama 10 godina kao zastitnik, u prvih pet i sa najgorim ds rezimom medju kojima je i tvoj jeremic, u drugih pet sa najgorim rezimom inace, a jeremic ni rec nije rekao o vucicu pre nego sto je pukao trku u UN i sad dolazi da bude predsednik i silne pare daje na kampanju, sto je upravo suprotno od onog za sta se djb zalaze.

  • I meni deluje da Jeremić za sada ima najrealnije šanse da pobedi.
   Svima je prepoznatljiv. I u najzapostavljenijim opštinama.
   Ima tu retoriku sa kojm može da se nosi sa ovima.
   Namazan je.
   Sigurno ima još aduta u rukavu.
   Ima tu desničarsku crtu koju ljudi ovde vole, a u kampanji će da raspali po levičarskim idejama.
   Tako da, slažem se.
   Sviđa mi se Saša Janković, ali mislim da su mu realne mogućnosti vrlo ograničene.
   Čak mislim da mu je DS naneo više štete nego koristi.
   Dveri ne bih komentarisao….

  • Ne bih ja zdravo za gotovo uzimao ankete i procene o rejtingu.Znamo koliko se time manipuliše.Tačno je da je Jeremić imao bolju startnu poziciju od Jankovića ali to ništa ne znači.Od kako je dao ostavku i krenuo u kampanju Janković je sigurno popravio rejting. Dveri su korisne jer blokiraju i teorijsku mogućnost da Šešelj ugrozi ostale kandidate opozicije i upravo zbog njih možemo da glasamo za Jankovića ili Jeremića zato što hoćemo a ne zato što moramo.Dveri će spustiti Šešelja na rezultat koji je postigao na parlamentarnim , pa čak i ispod toga.
   Iako sam sklon strateškom glasanju ovaj put glasam za Jankovića iz čistog ubedjenja da je najkvalitetniji kandidat u ponudi.U drugom protiv Vodje.Nadam se opet za Sašu.

  • Daj Bože da je tako!
   Super je Saša. I kad zamislim zemlju u kojoj je on predsednik, a drugi Saša premijer, istopim se od miline.
   Samo, suviše mi je to idealno za trenutno stanje u društvu.
   A da smo svi mi ugnjeteni, izmaltretirani i obespravljeni od strane svih ovih to zaslužili (to idealno), jesmo…

  • Gde ste pročitali te bajke da Jeremić ima više šansi od Jankovića. Da nije te glasove stekao na proslavi dana Republike Srpske, uz Dodika, i na proslavi fašističke svetkovine LePenove.

 • Vilogorski o glasačima
  Zašto se ne obrati pažnja na klučni problem koji pokreće glasača – motivacija kod ljudi kao lični interes ili ti korist. Šta je “nekonsekventna motivacija”, kojom se bavimo, i šta nam ona govori o ljudskoj prirodi?
  Motivacija bez interesa odnosi se na činjenicu da ljudi ponekad čine neke stvari neodgovorno iako je očigledno da njihova pojedinačna akcija ništa neće promeniti. Za to je dobar primer glasanje. Svi znaju da će rezultati izbora biti isti, bez obzira na to da li pojedinačna osoba glasa ili ne. Velikom izlaznošću na izbore ne remeti se srednja vrednost ili bitno utiče jedan glas razlike. Ipak, ljudi u zabludi osećaju da kad glasaju to čini razliku, što je tačno. Osećaju da su učesnici “zajedničkog napora” i razmišljaju da, ako su oni glasali, verovatno će i drugi ljudi izaći na glasanje i isto postupiti (mehanizam samosugestije).Sa racionalne tačke gledišta, ovo bi moglo da se podvede pod “magijsko mišljenje” samozablude.
  Tako da imamo situaciju u kojoj iracionalnost pomaže da se održi privid snage kolektivnog delovanja, bez kojih bi se društva raspala.
  Novonastalu situaciju treba trezveno i studiozna proanalizirati i izvući realne zaključke daljeg delovanja.
  I najvažnije pokrenuti apstinente.Inače očigledno je da se stvari kreću u suprotnom smeru.
  Ogroman broj ljudi odustaje od glasanja jer ne žali da preuzme odgovornost za budće događaje koje im nije jasni.

  • @ Vilogorski
   Ako se neko zalaze za mirno resenje svih problema, za slobodu kretanja prometa robe, ekonomski prosperitet, a polazeci od cinjenice da je srpki mentalitet veoma koplikovan tj da svojstva politicara nisu na velikoj distanci u Srbiji, za koga ce te glasati.
   Grdan neki mentalitet, to sam znao ali sta sam doziveo u zadnjoj komunikaciji i sa poslanikom i obicnim smrtnicima, tuga.

  • @-Za nn,
   Da´ se uočiti, da na društvenim mrežama opada zainteresovanost mladih za društveno angažovanje. Ako je tako i u stvarnosti onda je demokratija zapala u ozbiljnu krizu. Starija populacija to još ne primaćuje mislivši da mogu svojim angažovanjem pozitivno trasirati sudbinu budućim generacijama.Demokratija je čitav vek zakasnila u našem slučaju. Drugo demokratija kao ideja je u silaznoj putanji. Sve demokrtatske ideje su iscrpljene.Ovakva klovnovska demokratija na politićku scenu izvodi sve bezidejnije likove koji u svojoj životnoj nemoći traže pribežiste u politici. To se u praksi pokazuje neospornim.Demokratija će i dalje kao ideja padati i na političku scenu dovodit sve lošije i lošije “prestavnike naroda”. To se već sad lepo uočava na političkoj sceni.
   Pitate:”za koga ce te glasati?”
   Ne bih zloupotrebljavao ovaj portal, koji me i onako jedva trpi.
   Jedan od kandidata ipak ima iole kako dobre namera tako i političku harizmu i njbitnije je da iskreno veruje u svoju misiju.
   Međutim problem je na drugoj strani. Na kojoj? U odgovor možete pronići kroz moj gornji komentar.
   Hvala Vam na pitanju

 • Uvazeni,
  dajem manju sugestiju. Objavite gde god mozete Vucicevu polemiku u Skupstini sa Seseljom gde je vise puta ponovio da se nece kandidovati, vesto izbegavsi pitanje o Nikolicevoj diplomi. Mislim da se na taj nacin najefektnije razara bolesno tkivo.Sopstvenim recima i lazima. Sve ostalo je vec vidjeno.
  Pozz

 • uvek uz DJB.
  muka me vata što treba da čitam i slušam „IDIJOTIZME“ sadašnjeg dripca
  i kao što jedanput reče “šta ovom narodu pada sve napamet“
  Želim da Nikolić i njegovi što više razbiju ovog dripca ,
  njegovu okolinu i parlamentarnu okolinu.
  Mnogo želim da se demokratska orjentacija što više ujedini.
  Da se oslobodimo dripaca, psihologije dripaca u upravljanju zemljom, ubijanjem zdravog razuma.

 • Srbija bira predsednika, to je valjda kljucna tema politickog zivota Srbije?
  Kako onda komentarisati ova dogadjanja na srpskoj politickoj sceni?
  Da li se bira predsednik gradjana Srbije ili predsednik stranaka Srbije?
  Da li je tema kvalitet i obrazovanje predsednika kao reprezentativne uloge ispred cele drzave, ili je tema da li je clan ovog ili onog klana?
  Gradjani Srbije se vec dugo drze u talackoj atmosferi da biraju izmedju dva zla.
  Prosle izbore je dobio Toma, jer se svima smucio Tadic.
  Tadic je dobio izbore da slucajno ne pobedi radikalni Toma.
  Stalno se ponavlja ista matrica, a gradjani se ponasaju kao navijacke grupe, sa kojima se manipulise na svakom koraku.
  Ovo sada sto posmatramo je demaskiranje kompletne politicke scene Srbije, koja je potpuno ogoljena. Ovde nema ni zrna brige o stvarnim potrebama gradjana vec iskljucivo o vlastitim partokratskim interesima, koje su sve sektaskog karaktera izuzev DJB i Dveri.
  Ove dve stranke su jedne koje nisu kompromitovane, i koje ovi sa vlasti ne mogu ucenjivati.
  Da li je Srbija spremna da podrzi kandidata koji ispunjava kriterija vecine gradjana Srbije???
  Da li je Srbija spremna da izadje iz okvira populizma i razume potrebu da Srbiju predstavlja neko ko ispunjava osnovna kriterija za takvu poziciju?
  Voleo bih da cujemo od ostalih simpatizera pokreta koji je to profil kandidata i koja su to kriterija bitna za odlucivanje o izboru predsednika?
  Da probamo da izadjemo iz navijacke matrice??

  • Zasto trpate u isti kos DJB i Dveri,a pricate o populizmu?Po meni,ove dve stranke(ili pokreta)nemaju nista zajednicko,Dveri su populisti koji su se upetljali u svoj populizam,pa ispadose veci komunisti i od onih Staljinovih.Danas je nova vest da se,eto,Tadic oglasio i poziva Jankovica i Jeremica da,zbog nove situacije sa Tomom,se dogovore,ko ce pretstavljati opoziciju.I Tadic ima hrabrosti da nesto zahteva.Covek koji se,posle pretproslih izbora sam nudio Vucicu za,verovatno,ministra inostranih poslova,pa,kako ga ovaj nije konstatovao,postao je nesto ozlojedjen na Vucica.Btw,ja i moji prijatelji znamo za koga bi glasali,za Jankovica.U slucaju da se Jeremic kandiduje ispred opozicije,za njega ne bi glasali ni u prvom,ni u drugom,ni u bilo kom krugu.Covek koji je,upravo,sinonim za Tadicevu vladu koja je urnisala Srbiju,covek koji je bio na proslavi neustavnog dana R.Srpske,kod Dodika i koji je,sem predstavnika ultranacionalistickog Nacionalnog Fronta Francuske,Le Penove,bio jedini strani politicar na toj proslavi.

  • Tako je, ovi iz DJB, nikako da shvate da Jeremić “is not a option”, što bi rekli Amerikanci.

  • Bravo Slaviša DJB i Dveri su sličnih programa. Pogled na svjetsku situaciju i orjentacija u “geopolitičkom prostoru”, je različita. U “geopolitičkom prostoru” Dveri su konkretne, a što se tiče samog programa na unutrašnjem planu.Dveri imaju skoro isti program, kao i Dosta je bilo, samo što je program Dosta je bilo konkretniji na unutrašnjem planu od programa Dveri. Dakle jedni su konkretni na unutrašnjem, a drugi na “geopolitičkom prostoru”. Mislim da Boško Obradović i “Sale nacionale” u ovim “burnim vremenima” mogu sa konsenzusom jedan drugoga da dopune i da zajadno vode Srbiju za bolje sutra naše djece. Oba čovjeka su izuzetno fini ljudi u svakom pogledu, to se vidjelo u skupštini na koji način “gospodskim stavovima” izdrža njih dvojica udare ološa, polusvijeta, fukara i šljama. Pozdrav dobrim ljudima i zajedno DJB, Dvri i još poneko pošteni, kao ona gosp.Jerkov i slični do pobjede. Idemooooooooo…