Војводина Саопштењe

Врбас: Центар политичког туризма

Taj 20.2.2017. је био дан када је Врбас постао центар „политичког туризма“ у Србији. Град пун људи, аутомобила, комби возила, али ипак некако највећу гужву су правили аутобуси. Велики број аутобуса довезао је људе да виде “најбољег” међу нама. Неке улице су биле на пола затворене, јер се од аутобуса није могао одвијати редован саобраћај.

Гледајући те различите регистарске таблице помислили бисмо како су сви љубоморни на Врбас јер Он није дошао да посети њих, већ је дошао у Врбас због нас. У једном тренутку радници јавних предузећа почели су да масовно напуштају своја радна места, док их њихови надређени све лепо сликају да овековече овај тренутак. Они одлазе да чују када их чека боље време које је обећао последњег пута када нас је посетио лета господњег 2013, да ли ће можда бити за две или две и по године или је већ можда ту, иза неког угла чека да изађе. Канал није ни почео да се сређује, осетили би то у ваздуху. Пречистач није прорадио, а када ће не знамо. Железничка станица у Бачком Добром Пољу ни на видику.

И тако дође Он и 20.2.2017. опет обећа благостање, како ће за две највише две и по године бити боље. Обећа и инвестицију од 300-400 нових радних места а ми се још увек нисмо опоравили од оне инвестиције од 80 радних места од јесенас. И све то не би било толико чудно да Он то не обећа свим тим силним људима што су дошли са свих страна Србије, ал’ слабо коме из Врбаса, јер је слабо кога из Врбаса ту у маси и било. Изгледа да нам и није толико кратка памет, па су Врбашане морали да замене статисти са стране.

Позната прича од ранијих месеци, када су аутобуси политичких туриста довожени да праве гужву у Кикинди, Вршцу, Инђији…. Питам се, да ли су у аутобусима увек исти људи, као неки културно уметнички ансамбл на турнеји.

И у том размишљању нам се очи отворише, ма не воли Он нас више од осталих него само ми имамо оно што Он воли а други немају. Ми смо једна од ретких општина у којима ће укоро бити одржани локални избори. И сви знамо шта нас даље чека – изборна машинерија СНС ботова и утеривача страха. Биће и лупања на врата и читања предизборних обећања. Пописивања људи и капиларних гласова по јавним предузећима, уцена, застрашивања, пакета за сиромашне… Можда, ако будемо нарочито “срећни”, буде и превоза до бирачких места за неке са неких спискова.

Доста је било страха! Драги суграђани немате чега да се бојите. Дођите, придружите нам се, сваким даном нас је све више. Покажимо им да не верујемо у Његове лажи и обмане. Довели су општину на ивицу банкрота, са својим “стручним” кадровима разорили су сва јавна предузећа. Помозите нам да вратимо општину на пут старе славе индустријског гиганта. Једини ћемо изаћи пред грађане са јасним планом и програмом који само сви заједно можемо спровести у дело. Показали су нам шта знају и умеју, а Ви драги суграђани ако Вам је добро онда ништа.

Одбор покрета Доста је било у Врбасу

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар