Vojvodina Saopštenje

Vrbas: Centar političkog turizma

Taj 20.2.2017. je bio dan kada je Vrbas postao centar „političkog turizma“ u Srbiji. Grad pun ljudi, automobila, kombi vozila, ali ipak nekako najveću gužvu su pravili autobusi. Veliki broj autobusa dovezao je ljude da vide “najboljeg” među nama. Neke ulice su bile na pola zatvorene, jer se od autobusa nije mogao odvijati redovan saobraćaj.

Gledajući te različite registarske tablice pomislili bismo kako su svi ljubomorni na Vrbas jer On nije došao da poseti njih, već je došao u Vrbas zbog nas. U jednom trenutku radnici javnih preduzeća počeli su da masovno napuštaju svoja radna mesta, dok ih njihovi nadređeni sve lepo slikaju da ovekoveče ovaj trenutak. Oni odlaze da čuju kada ih čeka bolje vreme koje je obećao poslednjeg puta kada nas je posetio leta gospodnjeg 2013, da li će možda biti za dve ili dve i po godine ili je već možda tu, iza nekog ugla čeka da izađe. Kanal nije ni počeo da se sređuje, osetili bi to u vazduhu. Prečistač nije proradio, a kada će ne znamo. Železnička stanica u Bačkom Dobrom Polju ni na vidiku.

I tako dođe On i 20.2.2017. opet obeća blagostanje, kako će za dve najviše dve i po godine biti bolje. Obeća i investiciju od 300-400 novih radnih mesta a mi se još uvek nismo oporavili od one investicije od 80 radnih mesta od jesenas. I sve to ne bi bilo toliko čudno da On to ne obeća svim tim silnim ljudima što su došli sa svih strana Srbije, al’ slabo kome iz Vrbasa, jer je slabo koga iz Vrbasa tu u masi i bilo. Izgleda da nam i nije toliko kratka pamet, pa su Vrbašane morali da zamene statisti sa strane.

Poznata priča od ranijih meseci, kada su autobusi političkih turista dovoženi da prave gužvu u Kikindi, Vršcu, Inđiji…. Pitam se, da li su u autobusima uvek isti ljudi, kao neki kulturno umetnički ansambl na turneji.

I u tom razmišljanju nam se oči otvoriše, ma ne voli On nas više od ostalih nego samo mi imamo ono što On voli a drugi nemaju. Mi smo jedna od retkih opština u kojima će ukoro biti održani lokalni izbori. I svi znamo šta nas dalje čeka – izborna mašinerija SNS botova i uterivača straha. Biće i lupanja na vrata i čitanja predizbornih obećanja. Popisivanja ljudi i kapilarnih glasova po javnim preduzećima, ucena, zastrašivanja, paketa za siromašne… Možda, ako budemo naročito “srećni”, bude i prevoza do biračkih mesta za neke sa nekih spiskova.

Dosta je bilo straha! Dragi sugrađani nemate čega da se bojite. Dođite, pridružite nam se, svakim danom nas je sve više. Pokažimo im da ne verujemo u Njegove laži i obmane. Doveli su opštinu na ivicu bankrota, sa svojim “stručnim” kadrovima razorili su sva javna preduzeća. Pomozite nam da vratimo opštinu na put stare slave industrijskog giganta. Jedini ćemo izaći pred građane sa jasnim planom i programom koji samo svi zajedno možemo sprovesti u delo. Pokazali su nam šta znaju i umeju, a Vi dragi sugrađani ako Vam je dobro onda ništa.

Odbor pokreta Dosta je bilo u Vrbasu

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar