Косово и Метохија Политика Привреда Саопштењe Спољна политика

Косово наставља да отима имовину, а Европа и Вучић се чешљају

Косовска влада наставља са отимачином. Донела је јуче одлуку да сву имовину која се води на државу Србију, или на бившу СФРЈ, пренесе у своје власништво.

Док се на овај начин на Косову  угрожава основна цивилизацијска вредност, а то је неприкосновено право својине, Европска унија поново жмури.

Прошлог октобра, Косовска влада конфисковала је имовину комбината Трепча а.д. Тим поводом, Саша Радуловић, председник покрета “Доста је било”,  упутио је Европском парламенту, Европској комисији и свим чланицама Европске уније писмо упозорења.

“Имовинска права су људска права. Ова одлука не наноси штету само власницима комбината Трепча, већ доводи у сумњу достигнућа демократије и владавине права на целој територији Европе”, навео је Радуловић у писму.

Нико није реаговао и отимачина се, логично,  наставља.  Европа не само да жмури и толерише отимачину, већ активно подржава катастрофалну власт Александра Вучића учествујући у председничкој кампањи премијера који злоупотребљава функцију.

Покрет Доста је било снажно се залаже за цивилизацијске вредности чији су саставни део имовинска права. Најбољи начин да браните и сачувате земљу је да браните и  сачувате  права њених грађана. Доста је било отимачине. За владавину права. Изађи и гласај!

Прилог

Писмо Саше Радуловића Европском парлеманту, Европској комисији и свим чланицама ЕУ

trepca-srb

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovj lažov, fukara, ološ i idiot odaziva sa na ime AV. Sve što vam je obećao slago je vas i nije ostvario. Ono što je ostvario jeste ono što vam nije obećao. To su i ove radnje o Kosovu i Metohiji, koje su više nego očigledno da sve radi AV i ostvruje se i nije vam to obećao. Nije obećao da će priznati tzv, Nezavisno Kosovo, ali to ostvaruje. Obećao je radna mjesta, a to neostvaruje. POZDRAV…