Kosovo i Metohija Politika Privreda Saopštenje Spoljna politika

Kosovo nastavlja da otima imovinu, a Evropa i Vučić se češljaju

Kosovska vlada nastavlja sa otimačinom. Donela je juče odluku da svu imovinu koja se vodi na državu Srbiju, ili na bivšu SFRJ, prenese u svoje vlasništvo.

Dok se na ovaj način na Kosovu  ugrožava osnovna civilizacijska vrednost, a to je neprikosnoveno pravo svojine, Evropska unija ponovo žmuri.

Prošlog oktobra, Kosovska vlada konfiskovala je imovinu kombinata Trepča a.d. Tim povodom, Saša Radulović, predsednik pokreta “Dosta je bilo”,  uputio je Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji i svim članicama Evropske unije pismo upozorenja.

“Imovinska prava su ljudska prava. Ova odluka ne nanosi štetu samo vlasnicima kombinata Trepča, već dovodi u sumnju dostignuća demokratije i vladavine prava na celoj teritoriji Evrope”, naveo je Radulović u pismu.

Niko nije reagovao i otimačina se, logično,  nastavlja.  Evropa ne samo da žmuri i toleriše otimačinu, već aktivno podržava katastrofalnu vlast Aleksandra Vučića učestvujući u predsedničkoj kampanji premijera koji zloupotrebljava funkciju.

Pokret Dosta je bilo snažno se zalaže za civilizacijske vrednosti čiji su sastavni deo imovinska prava. Najbolji način da branite i sačuvate zemlju je da branite i  sačuvate  prava njenih građana. Dosta je bilo otimačine. Za vladavinu prava. Izađi i glasaj!

Prilog

Pismo Saše Radulovića Evropskom parlemantu, Evropskoj komisiji i svim članicama EU

trepca-srb

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovj lažov, fukara, ološ i idiot odaziva sa na ime AV. Sve što vam je obećao slago je vas i nije ostvario. Ono što je ostvario jeste ono što vam nije obećao. To su i ove radnje o Kosovu i Metohiji, koje su više nego očigledno da sve radi AV i ostvruje se i nije vam to obećao. Nije obećao da će priznati tzv, Nezavisno Kosovo, ali to ostvaruje. Obećao je radna mjesta, a to neostvaruje. POZDRAV…

  • Raduloviću, puna podrška za ovaj tekst, još više za pismo. Da li je bilo bilo kakvog odgovora, reakcije?