Istočna Srbija Kampanja Mediji Saopštenje

RTS nastavlja da falsifikuje klipove Saše Radulovića, DJB šalje prigovor REM-u

Uredništvo RTS i dalje ne sme da pusti izjavu Saše Radulovića da je, dok je bio ministar privrede, uhvatio  Aleksandra Vučića u krađi.

Posle protesta Izbornog štaba Dosta je bilo, cenzura i grubo falsifikovanje materijala koji im šaljemo, nastavljaju se. RTS je danas, umesto da pusti materijal koji smo poslali tako da ne mogu da ga iseku, odlučio da “prepriča svojim rečima” 18 sekundi priloga! I ne samo to, uredništvo RTS nema odgovor na naše pitanje ko im uređuje informativni program i ko je odlučio da se naš prilog cenzuriše i obesmisli.  Uredništvo “zaista ne zna” šta se i zašto u predizbornom bloku emituje.

Dosta je bilo podseća Uredništvo RTS da je Saša Radulović proglašeni predsednički kandidat, da je iza njega, kao i iza svih ostalih proglašenih kandidata, svojim potpisima stalo više od 10.000 punoletnih građana Srbije. Pitamo ih, sa kojim pravom se  bahato i ignorantski odnose prema tim ljudima? Sa kojim pravom građanima Srbije koji nisu potpisali ni za koga uskraćuju da čuju  izjave jednog legitimnog predsedničkog kandidata?  

Radio televizija Srbije na ovaj način, nažalost, neodoljivo podseća na devedesete, vreme u kojem je – kao i sada – državna televizija bila u funkciji samo jednog predsedničkog kandidata. Tužna je činjenica da je prošlo toliko vremena, da Budihne, Milanovići i ostali nisu više glavni u RTS, ali da je podanički duh “jednom vođi” o(p)stao.

Umesto da pokaže građanima da se ne boji vođe, da je u stanju da organizuje i vodi duel uživo Aleksandra Vučića sa nekim od najjačih protivkandidata, RTS se bavi prizemnom cenzurom i falsifikovanjem priloga predsednikog kandidata koji im nije po volji.

Dosta je bilo zalaže se za slobodne i odgovorne medije, što RTS u ovom trenutku, nažalost, nije. Zbog kršenja pravila predstavljanja uložili smo prigovor REM-u.

Ovo je prilog koji smo medijima poslali

A ovo je RTS objavio

Povezan tekst

RTS cenzuriše predsedničke priloge Saše Radulovića

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Danas sam namerno pogledao dnevnik. Kao da sam znao da ce Vas opet iseci. A poruka je jedna od Vasih najjacih:
    “Uhvatio sam ga u kradji!”

  • Sasa, kao i u proslom izbornom ciklusu, imas dva glasa od supruge i mene!!!! Samo hrabro i istrajno do pobede, koja ce stici kad tad!!!!

  • Predlažem i očekujem da se neko od poznatijih članova pokreta Dosta je bilo pojavi sutra na mitingu u Savamali u 17 h jer sam izbor mesta predstavlja nešto više od predstavljanja jednog predsedničkog kandidata. Ja sam glasač Saše Radulovića i da nisam iz daleke unutrašnjosti sigurno bih išao na taj miting.

  • Buljošević i još samo par urednika kojih se zaposleni trenutno plaše – stavili su se u potpunosti u službu organizovane grupe koja trenutno sprovodi vlast u Srbiji. Srbija se, inače, razara i uništava iz temelja. Za svoju subverzivnu protivdržavnu i anti-srpsku delatnost, svaki član organizovane grupe za uništenje Srbije – će – kad tad – polagati račune pred potpuno novim, nezavisnim i narodnim institucijama. Ove činjenice niko od njih nije svestan, začudjujuće uljuljkani trenutnom moći. Potpuno. Njihovo otrežnjenje će biti neverovatan dogadjaj za Srbiju.

  • @svedok,ja sam išao na oktobarski protest I podržavao NDBG.Oni su se otvoreno izjasnili za predsedničkog kandidata Sašu Jankovića,iza koga znamo stoji DS i Nova stranka.Protiv sam projekta BW-a,ali I protiv toga da mitingujem za Sašu Jankovića,čoveka bez harizme,koji prosipa pravne floskule kao da smo studenti u amfiteatru,a zarad svog i političkog marketinga DS-a.On da je legalista kakvim se prikazuje,dao bi preporuku “preletačevićima” DJB-a da vrate poslaničke mandate pokretu,a onda nastave da ga podržavaju u svojstvu građana.Nije mu smetalo da stoje iza njega u Skupštini RS na konf.za novinare,što se može videti i na naslovnoj fotki Fb profila Alexandre Čabraje!Bio sam čak i protivnik da se pojavljujemo na prošlogodišnjem mitingu opozicije povodom krađe izbora!Zloupotrebili su naš uspeh na izborima i Tadić,Čeda,Pajtić,..i ako nismo imali apsolutno nikakav interes da se pojavimo.A oni,što reče Saša na skupštini 02.marta “tuku po cevanicama” u predsedničkoj kampanji čak i uz pomoć “nezavisnih” medija,VREME-na,DANAS.a…Sve što u buduće bude vodilo depersonilizaciji DJB-a impliciraće gašenjem stranke!DOSTA JE BILO!!!

    • Pa dobro, ugledao se čove na AV. Jače, žešće, brže, bolje! Da što pre Srbija propadne!?… Ostaće u Srbiji samo onaj ko mora?…

  • Sledeci put im posaljite samo pricu kako ste uhvatili vodju da krade i to pomenite u svakoj recenici pa nece moci da montiraju.Pustaju kratki video od svakog kandidata pa ce morati i vas