Саопштењe

Хулигани СНС у Кладову гађали јајима Сашу Радуловића и новинаре, полиције нигде

У тренутку када је Радуловић давао интервју за Телевизију Кладово на отвореном, група хулигана гађала је јајима уз повике “уа” председничког кандидата Доста је било Сашу Радуловића, чланове председништва и посланике ДЈБ, као и сниматеља ТВ Кладово. Патроле полиције, која је неколико минута раније била у близини, у тренутку инцидента није било.

Нервоза међу Вучићевим присталицама очигледно расте. То се види из чињенице да нису у стању да се контролишу. Страх од другог круга председничких избора у ком је Вучић победив, тера их да  физички нападају политичке противнике. Јуче је на улици нападнута девојка која је делила флајере у кампањи Вука Јеремића, данас Саша Радуловић и новинари, сутра ко зна ко.

Позивамо Александра Вучића да смири страсти у својој партији, да опозове немирне клинце и да их држи под контолом. Насиље је последњи стадијум Вучићеве одбране  и он тиме јасно говори да је дошао до зида.

Позивамо полицију да одбије да буде инструмент у рукама једне партије и једног човека, да професионално ради свој посао и заштити сваког грађанина Србије. Сигурни смо да полиција жели да обавља свој посао без притиска, и да је полицајце срамота што нису били у стању да заштите новинаре и једног председничког кандидата који је био гост у њиховом граду.

Позивамо све грађане Србије да без страха изађу на изборе и гласају против овакве власти Александра Вучића. Ти бираш: ТВОЈА земља или ЊЕГОВА држава. Доста је било!

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • U nemogućnosti da svom porazu pogledaju u oči, ovi, kako Saša reče, plaćenici su počeli da se potpisuju onako kako oni znaju. Primitivizmom koji nije zapamćen na ovim prostorima. A biće. Dosta je bilo!

 • Neki dan sam citajuci komentare o izborima naisao na jedan koji cu vam preneti

  Симпатични су ми ови радикали,не схватају озбиљност ситуације.Шта ће бити ако у другом кругу остану Бели и Вучић?Млади сад имају неку другу алтернативу и покренули су се.Са једне стране ће бити мафија која по цену живота не сме препустити власт и они који имају убеђење и бесни су.Сетите се да је Слобо добио изборе,али изгубио власт.

  Znaci nebitno ko bi se nasao u drugom krugu ( nadam se Radulovic) ali ovi ( voleo bi da gresim) nece mirno predati vlast.

 • Verovatno su ta jaja dobili zajedno uz sendvice, ne? Dobro ovako, salu na stranu, malo mi se cini da je Radulovic pokusao da prikrije smesak jer mu je ova ocigledno iscenirana radnja od SNS-a bila krajnje ocekivanja i jadna.

 • Занимљиво ми је како је С.Р. зрело и уравнотежено реаговао на провокације.
  Баш бих волео да видим како би А.В. реаговао и какве би отровне емоције из себе иззрачио.
  Ово је чисто психолошки ниво који сагледавам и поново се чудим колика је разлика између С.Р. и А.В. и зашто хоћу да 2. априла заокружим број 4 на гласачком листићу.
  Све више уважавам С.Р. и све више сматрам да А.В. треба да иде у лудару.

 • Čini mi se da je diktator uvideo da će biti ovo trnovit put do Andrićevog Venca ako uopšte i stigne tamo. Nema veze, ovakvi izlivi besa su samo pokazivanje nemoći i frustracije, a pri tome imaju samo pozitivan krajnji učinak jer izazivaju empatiju sa žrtvom. Juče je to bila cura koja deli flajere, danas Saša.

 • nit` manjeg mesta nit` vise jajara…mozda se taj `vernik` prodao zarad radnog mesta na hedj-u (gde su abnormalne plate)…Jedino zameram sto niste slikali tu jajaru od coveka, da ga vidimo. Podrska Radule, jedva cekam nedelju uvece 20h rts! Dosta je bilo!

  • Petre, prvo bi trebalo da se informišeš šta je posao stečajnog upravnika pa onda da pričaš. Stečajni upravnik ne upropašćava preduzeća nego dođe u ista (postavi se od strane države) tek pošto preduzeće propadne. Dakle u tim preduzećima postoje direktori koji (najčešće namerno) upropaste preduzeće, odnesu iz njega sve vredno i nestanu bez traga pa tek onda dolazi stečajni upravnik da završi administrativne poslove i namiri poverioce sa mrvicama koje su ostale. Znači posao stečajnog upravnika je posao kao i svaki drugi i nema veze sa upropašćavanjem firmi i zavijanjem radnika u crno. Problemom zašto su preduzeća zaista propala i dovedena do stečaja se niko ne bavi, verovatno zato što su direktori i vlasnici burazeri i prijatelji ovih na vlasti koji su preduzeća dobili za sitne pare u sumnjivim procesima privatizacije, već se krivica svaljuje na stečajnog upravnika koji sa time nema nikakve veze. Klasično medijsko spinovanje i blaćenje političkih protivika. Materijal za čitanje: http://dostajebilo.rs/vuciceva-pacija-skola/

  • Potpuno se slažem da je ovo moglo biti sve urađeno od strane nekog besnog građanina, a što se tiče odgovora od strane Доста је било pošto svi znamo u kakvoj državi živimo ja recimo npr. nikad ne bi pristao da u takvoj državi budem stečajni upravnik, ministar, predsednik opštine, poreski radnik, upravitelj zgrada i slično jer svako ko na tu funkciju dolazi treba znati da radi na neki način o glavama porodica koje su se od tog preduzeća prehranjivale i živele. Izgleda da danas svako gleda da dobije platu i boli ga uvo za druge ljude koji nemaju leba da jedu a još manje ih je briga ako svojim radom ostavljaju druge bez leba.

 • Poštovani DJB,
  Vi veoma površno obrazlažete stanje u mahom društvenim preduzećima u post miloševićevskoj erei.
  Savari su stajale mahom ovako.
  Ogromni gubici. Zašto? Zato sto je Milošavić za vreme sankcija cedio mahom iz društvenih firmi kapital i finansirao državu koja je bila u blokadi. Zato što je Milošević doneo uredbi da se ni jedan radnik ne sme otpustiti. To je čudno ali istinito. Razlog je da mu se ne okupljaju po ulicama i prave nered. Jedan od bitnih razloga propasti društvenih firmi je skidanje carina jer je naša roba postala nekonkurentna zbog jeftine strane i skupog uloženog rada zbog zastarele tehnologije. To nije sve. Ne pominjete postoktobarsku katastrofu. Menja se ustav i društvene firme prelaze u državno vlasništvo i bivaju prodate u staro gvožđe a radnici isterani na ulicu. Mnogu iskusni privrednici su govorili o restruktuiranji tipa slovenačkog, poljskog, slovačkog, češkog. Gde bi se višak neradnika otkazao uz materijalnu otpremninu, a marljivi ostali da rade. Da se investira u novu opremu i postane konkurentan. Jedan ukaz iz decembra 2001g to svedoči. DOS nije hteo da se bavi viškom neradnika, bojali su se plašili njihovih nemira jer su ih oni većinom i doveli na vlast.Imalo je sjajnih firmi sa izvozno konkurentnom i tržistno orijantisanom proizvodnjom i uspešnim menadžmentom ali pod teškom okolnostima nisu mogli da posluju. Tako da nisu baš svi direktori bili lopovi i bitange.
  Svedocanstvo iz prve ruke jer sam se bavio tom problematikom sve do 2008 godine, i odgovorno tvrdim da 1/3 društvenih firmi mogla je da se spasi i oko 200000 ostane da radi.
  Eto to je istina.

  • Sa čime od toga se mi ne slažemo? Sve je lepo opisano. Želimo da promenimo vlast da se više ne bi tako radilo. A kako mi mislimo da treba da se radi piše ovde.

  • Poštovani DJB ovaj članak,Tržišna privreda,stavite na javnu raspravu.
   Ovo su svakako dosta korektne dijagnosze i dosta teoretskog predviđanja.
   Mala i profitabilna privreda u našem slučaju mora da se oslanja na velike korporacije i radi za njih jer one imaju dominaciju na globalnom tržistu. Ako se misli na malu privredu u sadašnjem stanju ona je već zasićena jer je tržiste malo i nemamo prođu u velikim sistemima. Ne računam IT tehnologije, jer one podležu sasvim drugim principima. Mi nismo ni tehnološki jaki zaostajemo oko 3 decenije. Najbolji kadrovi su davno otišli.Mi ne možemo da napravimo ni jedan konkurentan proizvod za svetsko tržiašte. Mi trebamo model Južne Koreje, Singapura, Tajvana, nekada Japana. E tu trebaju jaku svetski igrači i njihova dobra volja. Odnosno da budem jasniji protekcionizam.Koncepti modernog razvija poprimaju sasvim nove dimenzije.
   E zbog ove teme sam postao član DJB ali na žalost stvari se kreću u drugom smeru.
   Pozdrav