Saopštenje

Huligani SNS u Kladovu gađali jajima Sašu Radulovića i novinare, policije nigde

U trenutku kada je Radulović davao intervju za Televiziju Kladovo na otvorenom, grupa huligana gađala je jajima uz povike “ua” predsedničkog kandidata Dosta je bilo Sašu Radulovića, članove predsedništva i poslanike DJB, kao i snimatelja TV Kladovo. Patrole policije, koja je nekoliko minuta ranije bila u blizini, u trenutku incidenta nije bilo.

Nervoza među Vučićevim pristalicama očigledno raste. To se vidi iz činjenice da nisu u stanju da se kontrolišu. Strah od drugog kruga predsedničkih izbora u kom je Vučić pobediv, tera ih da  fizički napadaju političke protivnike. Juče je na ulici napadnuta devojka koja je delila flajere u kampanji Vuka Jeremića, danas Saša Radulović i novinari, sutra ko zna ko.

Pozivamo Aleksandra Vučića da smiri strasti u svojoj partiji, da opozove nemirne klince i da ih drži pod kontolom. Nasilje je poslednji stadijum Vučićeve odbrane  i on time jasno govori da je došao do zida.

Pozivamo policiju da odbije da bude instrument u rukama jedne partije i jednog čoveka, da profesionalno radi svoj posao i zaštiti svakog građanina Srbije. Sigurni smo da policija želi da obavlja svoj posao bez pritiska, i da je policajce sramota što nisu bili u stanju da zaštite novinare i jednog predsedničkog kandidata koji je bio gost u njihovom gradu.

Pozivamo sve građane Srbije da bez straha izađu na izbore i glasaju protiv ovakve vlasti Aleksandra Vučića. Ti biraš: TVOJA zemlja ili NJEGOVA država. Dosta je bilo!

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • U nemogućnosti da svom porazu pogledaju u oči, ovi, kako Saša reče, plaćenici su počeli da se potpisuju onako kako oni znaju. Primitivizmom koji nije zapamćen na ovim prostorima. A biće. Dosta je bilo!

  • Neki dan sam citajuci komentare o izborima naisao na jedan koji cu vam preneti

    Simpatični su mi ovi radikali,ne shvataju ozbiljnost situacije.Šta će biti ako u drugom krugu ostanu Beli i Vučić?Mladi sad imaju neku drugu alternativu i pokrenuli su se.Sa jedne strane će biti mafija koja po cenu života ne sme prepustiti vlast i oni koji imaju ubeđenje i besni su.Setite se da je Slobo dobio izbore,ali izgubio vlast.

    Znaci nebitno ko bi se nasao u drugom krugu ( nadam se Radulovic) ali ovi ( voleo bi da gresim) nece mirno predati vlast.

  • Verovatno su ta jaja dobili zajedno uz sendvice, ne? Dobro ovako, salu na stranu, malo mi se cini da je Radulovic pokusao da prikrije smesak jer mu je ova ocigledno iscenirana radnja od SNS-a bila krajnje ocekivanja i jadna.

  • Zanimljivo mi je kako je S.R. zrelo i uravnoteženo reagovao na provokacije.
    Baš bih voleo da vidim kako bi A.V. reagovao i kakve bi otrovne emocije iz sebe izzračio.
    Ovo je čisto psihološki nivo koji sagledavam i ponovo se čudim kolika je razlika između S.R. i A.V. i zašto hoću da 2. aprila zaokružim broj 4 na glasačkom listiću.
    Sve više uvažavam S.R. i sve više smatram da A.V. treba da ide u ludaru.

  • Čini mi se da je diktator uvideo da će biti ovo trnovit put do Andrićevog Venca ako uopšte i stigne tamo. Nema veze, ovakvi izlivi besa su samo pokazivanje nemoći i frustracije, a pri tome imaju samo pozitivan krajnji učinak jer izazivaju empatiju sa žrtvom. Juče je to bila cura koja deli flajere, danas Saša.

  • nit` manjeg mesta nit` vise jajara…mozda se taj `vernik` prodao zarad radnog mesta na hedj-u (gde su abnormalne plate)…Jedino zameram sto niste slikali tu jajaru od coveka, da ga vidimo. Podrska Radule, jedva cekam nedelju uvece 20h rts! Dosta je bilo!

  • Gde su dokazi da je to delo SNS? Zar neki radnik koga je Radulovic stecajem zavio u crno to nije mogao da uradi!?

    • Petre, prvo bi trebalo da se informišeš šta je posao stečajnog upravnika pa onda da pričaš. Stečajni upravnik ne upropašćava preduzeća nego dođe u ista (postavi se od strane države) tek pošto preduzeće propadne. Dakle u tim preduzećima postoje direktori koji (najčešće namerno) upropaste preduzeće, odnesu iz njega sve vredno i nestanu bez traga pa tek onda dolazi stečajni upravnik da završi administrativne poslove i namiri poverioce sa mrvicama koje su ostale. Znači posao stečajnog upravnika je posao kao i svaki drugi i nema veze sa upropašćavanjem firmi i zavijanjem radnika u crno. Problemom zašto su preduzeća zaista propala i dovedena do stečaja se niko ne bavi, verovatno zato što su direktori i vlasnici burazeri i prijatelji ovih na vlasti koji su preduzeća dobili za sitne pare u sumnjivim procesima privatizacije, već se krivica svaljuje na stečajnog upravnika koji sa time nema nikakve veze. Klasično medijsko spinovanje i blaćenje političkih protivika. Materijal za čitanje: http://dostajebilo.rs/vuciceva-pacija-skola/

    • Potpuno se slažem da je ovo moglo biti sve urađeno od strane nekog besnog građanina, a što se tiče odgovora od strane Dosta je bilo pošto svi znamo u kakvoj državi živimo ja recimo npr. nikad ne bi pristao da u takvoj državi budem stečajni upravnik, ministar, predsednik opštine, poreski radnik, upravitelj zgrada i slično jer svako ko na tu funkciju dolazi treba znati da radi na neki način o glavama porodica koje su se od tog preduzeća prehranjivale i živele. Izgleda da danas svako gleda da dobije platu i boli ga uvo za druge ljude koji nemaju leba da jedu a još manje ih je briga ako svojim radom ostavljaju druge bez leba.

  • Poštovani DJB,
    Vi veoma površno obrazlažete stanje u mahom društvenim preduzećima u post miloševićevskoj erei.
    Savari su stajale mahom ovako.
    Ogromni gubici. Zašto? Zato sto je Milošavić za vreme sankcija cedio mahom iz društvenih firmi kapital i finansirao državu koja je bila u blokadi. Zato što je Milošević doneo uredbi da se ni jedan radnik ne sme otpustiti. To je čudno ali istinito. Razlog je da mu se ne okupljaju po ulicama i prave nered. Jedan od bitnih razloga propasti društvenih firmi je skidanje carina jer je naša roba postala nekonkurentna zbog jeftine strane i skupog uloženog rada zbog zastarele tehnologije. To nije sve. Ne pominjete postoktobarsku katastrofu. Menja se ustav i društvene firme prelaze u državno vlasništvo i bivaju prodate u staro gvožđe a radnici isterani na ulicu. Mnogu iskusni privrednici su govorili o restruktuiranji tipa slovenačkog, poljskog, slovačkog, češkog. Gde bi se višak neradnika otkazao uz materijalnu otpremninu, a marljivi ostali da rade. Da se investira u novu opremu i postane konkurentan. Jedan ukaz iz decembra 2001g to svedoči. DOS nije hteo da se bavi viškom neradnika, bojali su se plašili njihovih nemira jer su ih oni većinom i doveli na vlast.Imalo je sjajnih firmi sa izvozno konkurentnom i tržistno orijantisanom proizvodnjom i uspešnim menadžmentom ali pod teškom okolnostima nisu mogli da posluju. Tako da nisu baš svi direktori bili lopovi i bitange.
    Svedocanstvo iz prve ruke jer sam se bavio tom problematikom sve do 2008 godine, i odgovorno tvrdim da 1/3 društvenih firmi mogla je da se spasi i oko 200000 ostane da radi.
    Eto to je istina.

    • Sa čime od toga se mi ne slažemo? Sve je lepo opisano. Želimo da promenimo vlast da se više ne bi tako radilo. A kako mi mislimo da treba da se radi piše ovde.

    • Poštovani DJB ovaj članak,Tržišna privreda,stavite na javnu raspravu.
      Ovo su svakako dosta korektne dijagnosze i dosta teoretskog predviđanja.
      Mala i profitabilna privreda u našem slučaju mora da se oslanja na velike korporacije i radi za njih jer one imaju dominaciju na globalnom tržistu. Ako se misli na malu privredu u sadašnjem stanju ona je već zasićena jer je tržiste malo i nemamo prođu u velikim sistemima. Ne računam IT tehnologije, jer one podležu sasvim drugim principima. Mi nismo ni tehnološki jaki zaostajemo oko 3 decenije. Najbolji kadrovi su davno otišli.Mi ne možemo da napravimo ni jedan konkurentan proizvod za svetsko tržiašte. Mi trebamo model Južne Koreje, Singapura, Tajvana, nekada Japana. E tu trebaju jaku svetski igrači i njihova dobra volja. Odnosno da budem jasniji protekcionizam.Koncepti modernog razvija poprimaju sasvim nove dimenzije.
      E zbog ove teme sam postao član DJB ali na žalost stvari se kreću u drugom smeru.
      Pozdrav