Економија Кампања Политика Шумадија

ВИДЕО: Како се бори против партијских кадрова

Једноставно је: транспарентност или муљавина; одговорност или партијска књижица; интегритет или манипулација. Овај судар светова сте гледали пре две и по године. У међувремену, партијски кадар је напредовао од директора јавног предузећа до градоначелника Крушевца. Доста је било. Ти бираш.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Dragi Saša, večeras se moraš obratiti selu i seljacima /ne samo govoriti o prodaji zemlje strancima/. Da elaboriram u Srbiji ima 5 miliona ha zemlje
  1 milion ha je državna a čak 4 miliona je privatna. Prosečno polj. gazd. ima 4 ha u posedu što znači da 1 milon gazdinstava poseduje zemlju tj.
  2,5 MILIONA GLASAČA čeka šta ćeš reći večeras reći njima. Trebalo bi reći sledeće. Ova vlast uništava selo na sledeći način
  1. Višegodišnjim dampinškim cenama svinjskog mesa u otkupu svinja
  2. Višegodišnjim dampinškim cenama mleka u otkupu mleka
  3 Pljačka pri otkupu žita kukuruza soje i ostalog preko novih OTKUPNIH LISTA preko kojih seljacima prilikom predaje tih proizvoda kradu 30 odsto od predane količine.
  Istodobno seljaku su ukinute skoro sve subvencije kao i poticaji za poljoprivrednu proizvodnju poljoprivredni buđet se pljačka preko tobožnjih konkursa i natječaja za ovo i ono i niko nema uvid u to trošenje.
  Seljaku su uvedeno obavezno mirovinsko /600 evra/ obavezno zdravstveno /600 evra/ odvodnjavanje /100 evra/ porez na imovinu /200/ evra,a niko nevidi da su njegovi prihodi sa prosečna 4 hektara duplo manji. Samo u Srbiji porezi i obaveze mogu biti 200 odsto od ukupnih prihoda.
  Smatram da bi ovo večeras trebalo OBAVEZNO da se čuje na rts-u jer ponavljam 2,5 miliona seljaka čeka to da čuje,

  • Потпуно подржавам све што је овде написано. То говорим као неко ко се родио и цео живот живео на селу. Сад, у својој 40. сам из наведених и многих других разлога присиљен да га напустим, не могу више. А не иде ми се…

 • Isto gledam na stvari ali sa druge strane sam svestan da se je scena zaparlozila i da brojnim grupacijama iz bukvalno svih segmenata drustva niposto ne bi odgovaralo da se sistem uredi jer bi to za njih, na sceni, znacilo pomeranje nadole.Njihovi nokti su se snazno zarili u tkivo naseg drustvenog sistema i tesko ih je potisnuti na pripadajuce im mesto[bez velikih i bolnih ogrebotina] sto je inace jedan od glavnih ciljeva uvodjenja reda . Sala kaze da je pamet najbolje podeljena vrednost medju ljudima a kao dokaz se nudi cinjenica da se niko ne zali da je ima premalo sto smatram glavnim uzrokom[pored pokvarenosti i koristoljublja] tvrdokornog drzanja pozicija koje im niposto ne pripadaju i vecina jos ocekuje da napreduje a ne suprotno…[briga skakavca iz stetocinskog roja sta ce biti sa drvetom kada prozderu sve listove] Zamislite sta bi bilo sa tajkunima iz burazerskih ekonomija kad bi drzavana sisa presahla ili sa politicarima [novinarima,advokatima , profesorima] toalet papirima tih istih tajkuna, ,mafijasima uvek oslonjenim na politicke strukture , lekarima bez diplome zenama bez ljepote nezenjama bez para… [odoh u azru].
  Mnogo ih je i mnogi od njih imaju mocna sredstva za suprostavljanje uredjenju sistema[posmatrajmo ponasanje novina, televizija , analiticara ,laznih opozicionih politicara itd . kako oprezno da se ne odaju navode vodu na vodenicu snaga koje bi da zadrze ovakvo stanje] pa DJB niposto nesme cekicem rasturati tu malignu konstrukciju vec sraf po sraf prosto razmontirati

 • Slusao sam juce izlaganje Jeremica koje je po meni bilo veoma bledo.Trudio sam se da ga poslusam do kraja i uopste nije bio ubedljiv .Takav tonalitet bez ikakvog naglasavanja bitnih stvari mozda moze da zadrzi paznju u nekim drugim uredjenijim zemljama ali ovde tesko.Mislim da bi Radulovic morao da bude mnogo konkretniji , energicniji da ga glasaci “osete” kao nekog ko cvrsto veruje u ono sto prica i vise obracanje direkto glasacima gledanjem u kameru.

  • Pa ni Janković nije bio ništa bolji. Kompletno nedefinisan. Voditeljka da pita za program, kaže da je to ustav. Od kad je sprovođenje ustava postalo program, valjda to mora da se podrazumeva. Voditeljka ga pita da li će osnovati stranku, izbegao da odgovori. Voditeljka ga pita da li će podržati drugog opozicionog kandidata ako on ne uđe u drugi krug, izbegao da odgovori. Mutan lik… kad se navikneš pored Radulovića koji sve konkretno priča onda ti svaka mutljavina smeta. Takođe me brine što se Janković toliko bavi populizmom. Iskoristio je temu Savamale da napravi politički miting. Umesto da pozove par lidera opozicije i inicijativu “Ne davimo Beograd” pa da svi zajedno na ulice izvuku 100 hiljada ljudi, on sebično prisvaja Savamalu samo za sebe. Što ne volim sebične ljude pa to ti je, lik je sušta suprotnost Raduloviću.

  • Nisam gledao Jankovica ali verujem da je sve tako kao sto ste napisali.
   Nema ” zivota” u njima bez ikakve energije i siguran sam da ce to i glasaci primetiti.

  • Sale, Neko, da li mogu da vas po hiljaditi put zamolim da ne blatite kandidate za koje ćemo možda glasati u drugom krugu. I Sale, moram opet da kažem, kako možeš da kažeš da je Janković izbegao da odgovori da li će podržati drugog kandidata u drugom krugu? Rekao je jasno i glasno da će podržati. Zašto to radiš? Razumem da mrziš Jankovića (zapravo ne razumem, ali hajde), ali nije lepo lagati.

  • Ne mislim da sam icim blatio Jeremica samo sam izneo licni stav da mu je izlaganje bilo bez potrebne energije .Ako dodje do drugog kruga imace moj glas jer su daleko bolja opcija od Vucica.

  • Ako Janković uđe u drugi krug, naravno da ću da glasam za njega. I tako mutan i sebičan je mnogo bolji izbor od Vučića.

 • Slušao sam i Jankovića i Jeremića. I potpuno nepoznatu “voditeljku”, blagu, uspavljujuću, “ćaskajuću”… Umesto – predstavljanja kandidata – dobili smo “ćaskanje”. Cilj – IZBEĆI KONKRETNU KRITIKU VUČIĆA. Odvući priču – na LEVU, BEZVREDNU STRANU. Obojica su proplivali na levu obalu… Primer: Vuk – “ja bih poradio na povećanju izvoza u Kinu, odnosi odlični, a izvozimo samo 20 miliona e (sve je to tačno, ali…). Voditeljka – jel? Mmmm, interesantno, a šta biste vi to, recimo, izvozili u Kinu?”. I ode priča na beli luk i šumske jagode – 10 minuta… Za to vreme Vučić vrišti od smeha kod kuće. E sad, obojica su bili , ono što svi ovde vole da ističu kao najvažniju stvar – pristojni ljudi. Bez ijednog povišenog tona, ružnih misli. Sad sve vas pitam – a što se svi sad bunite?! No, taj 2.program u vreme Grand parade ili kako se već zove, malo ko je i gledao. Šer je tu nikakav. Ova dvojica čak nisu ni najavili gostovanje na tv!? I Radulović je, izgleda, tek juče to saznao, za razliku od ove dvojice koji su, izgleda, to saznali juče za juče, pa nisu stigli ni da izgovore – Rts! Vučić sve lidere opozicije vuče za nos, šamara ko decu u pesku, a oni pak – na sve to pristaju. Voditeljki treba reći, ma šta ona pričala, da se uemisiju došlo radi iznošenja programa, ideja i konkretne zamerke autokratskoj i plašljivoj vlasti – šta ne valja, kuda nas vode, a da se sa njom može ćaskati posle emisije, ako joj je do ćaskanja. I, Saša, pročitati twit

 • Ljudi, gledam sam i Jankovica I jeremica i idem po netu i slusam snimke iz ranzih emisija. Jedino Radilovic ima tu energiju. Ova dva kandidata,ajd boze pomoze na mitinzima,ali u emisijama emituju nultu energiju i ne mogu d apokrenu nijednog apstinenta ili jako mali broj. Jeremic mi je bio sledeci favorit posle Radulovica,ali posle slusanja, vidim da je to jako bledo. Radulovic jedini drzi egzaktne podatke u rukama koji se mogu izvuci u svakom trenutku. Drugi kandidati to ne maju i ne ostavljaju snagu argumentima, vec nekom ospraznom pricom koju smo slusali milion puta do sada.