Ауторски текст Људска права Политика

Напад на Наташу Јеремић – патетична представа мајстора спина

Да председник Влада не ради баш ништа, јасно је свима који то желе да виде. Заправо, тачније би било рећи да све чега се дохвати – успешно поквари. Једино што му иде од руке од почетка његовог бављења политиком јесте спиновање које је усавршио у протеклих пет година. У томе је заиста мајстор.

Да се спрема још једна представа било је јасно током претходног дана када је један од Вучићевић бескичмених послушника, потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов тенденциозно пласирао у медије сумануту причу да Наташа Јеремић, супруга председничког кандидата Вука Јеремића,  управља целокупним нарко – тржиштем у Србији. Нормалан свет је с гнушањем испратио ову причу која представља пример најгушћег политичког блата. У том тренутку, мајстор спина је иза исцепаних завеса трљао руке спремајући се да изађе под светла своје бизарне позорнице. Наравно, главна и једина улога вечите жртве и несхваћеног спасиоца, чекала је само њега. Уместо да се извини Наташи Јеремић, мајстор спина ламентира над својом тужном, несрећном и вазда несхваћеном судбином, као прави трагични херој. Додуше читава његова вишегодишња представа, пардон, програм засновани су управо на патетици и његовој жртви какве ми као народ нисмо достојни нити довољно умни да бисмо је разумели. Тако барем он то представља.

Колику жртву подноси, да се видети када његов путујући циркус крене у свој тужни караван од стотину аутобуса, у градове наружене свеже одштампаним плакатима, скуповима који подсећају на концерте са прескупом сценографијом с публиком која кличе не због одушевљења, већ по команди и наредби. Прескупи циркус и патетична представа како би мајстор спина био усхићен. Барем док се не угасе рефлектори.

Тешко је било не одреаговати, поготово актерима попут Наташе Јеремић која је била жртва јучерашњег спина. Нажалост, слични спинови с још језивијом причама о другим политичким актерима, свакодневно ће се појављивати у данима који следе. Међутим, реаговањем, опозиција губи драгоцену снагу и пристаје на ваљање у блату док се кључни циљ губи из вида. Свакако да осуђујемо овакве нападе за које нам недостају речи да опишемо њихову бездушност. Но, оно на шта се покрет ‘’Доста је било’’ усмерио, а позивамо и друге опозиционе странке да следе, јесте усредсрeђивање на други круг председничких избора. Други круг је страховито важан јер је он директан увод у ванредне парламентарне изборе. Мајстор спина и његово интересно напредно удружење неће поднети одлазак у други круг. Он се храни илузијом да га народ воли и ту “љубав” компензује због потпуног одсуства подршке угледних и цењених чланова друштва. Због тога он силне лажиране проценте подршке доживљава као “љубав” и знак дивљења. Исто тако, он спинује проценте опозиције и излази с тврдњом да представнике опозиције народ – не воли. Управо ће од истог тог народа изгубити на изборима када дође до другог круга. И то ће бити коначни и последњи чин ове фарсе у којој годинама учествујемо против своје воље. Жељан обожавања због своје тобожње несагледиве жртве и жељан дивљења јер никад у историји универзума нисмо имали таквог као што је он, отићи ће са сцене након што и последњи аплауз утихне. А тек тад ћемо с олакшањем, коначно продисати.

мр Лепосава Ђорђевић
чланица покрета Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • 600.000 glasova nije pokriveno nijednom kampanjom. 600.000 glasova. Ti ljudi su – NEPOMENUTI. Njihov konkretan problem je NEDODIRNUT. Na taj korpus JOŠ niko nije obratio pažnju. NIKO. A svi oni ponaosob imaju i – svoje porodice. Brojka zato više nije “SAMO” 600.000 potencijalnih – a NEPOKRIVENIH glasova i ovom i svakom drugom KAMPANJOM. Što se Nataše tiče, ali i Vuka i čitave porodice, puna podrška, jer obrušavanje na jednu ženu, na suprugu kandidata koja i nije član partije, koja je izvan političkog angažmana, skaradno je, ali i – nije spin koji pominjete. To je – autogol. No, još uvek ostaje 600.000 nepokrivenih nijednom kampanjom.

  • Ako Vučićevič uopšte zna šta je IQ. Olja Bećković ga je najbolje okarakterisala sasuvši mu u lice ko je i šta je!
   Ali ne treba se čuditi. SNS je ceo takav, jer su mahom kupljene diplome i plagijati doktorata!

 • Veliki sam pristalica DJB ali iskreno ovo prenemaganje Natase Jeremic koja nije samo supruga vec aktivni ucesnik u kampanji sa sopstvenim spotovima I aktivnim pojavljivanjem u medijima , ide mi na zivce.
  Ako je vec usla u politicku arenu trebalo je da bude jaka I da ima spremne odgovore na sve situacije, a njena reakcija govori upravo suprotno.
  Osim toga neka se DJB bavi sopstvenom kampanjom jer na moju zalost osim sto dodjem na ovaj sajt nigde drugo ne mogu da nadjem vesti o kampanji a pojavljivanja Sase Radulovica u medijima gotovo nema..Kampanja je mirna, stalozena, pristojna, ok, ali NEMA VISE VREMENA u najsirem smislu . Ako Sasa ne pobedi gotovi smo