Autorski tekst Ljudska prava Politika

Napad na Natašu Jeremić – patetična predstava majstora spina

Da predsednik Vlada ne radi baš ništa, jasno je svima koji to žele da vide. Zapravo, tačnije bi bilo reći da sve čega se dohvati – uspešno pokvari. Jedino što mu ide od ruke od početka njegovog bavljenja politikom jeste spinovanje koje je usavršio u proteklih pet godina. U tome je zaista majstor.

Da se sprema još jedna predstava bilo je jasno tokom prethodnog dana kada je jedan od Vučićević beskičmenih poslušnika, potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov tendenciozno plasirao u medije sumanutu priču da Nataša Jeremić, supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića,  upravlja celokupnim narko – tržištem u Srbiji. Normalan svet je s gnušanjem ispratio ovu priču koja predstavlja primer najgušćeg političkog blata. U tom trenutku, majstor spina je iza iscepanih zavesa trljao ruke spremajući se da izađe pod svetla svoje bizarne pozornice. Naravno, glavna i jedina uloga večite žrtve i neshvaćenog spasioca, čekala je samo njega. Umesto da se izvini Nataši Jeremić, majstor spina lamentira nad svojom tužnom, nesrećnom i vazda neshvaćenom sudbinom, kao pravi tragični heroj. Doduše čitava njegova višegodišnja predstava, pardon, program zasnovani su upravo na patetici i njegovoj žrtvi kakve mi kao narod nismo dostojni niti dovoljno umni da bismo je razumeli. Tako barem on to predstavlja.

Koliku žrtvu podnosi, da se videti kada njegov putujući cirkus krene u svoj tužni karavan od stotinu autobusa, u gradove naružene sveže odštampanim plakatima, skupovima koji podsećaju na koncerte sa preskupom scenografijom s publikom koja kliče ne zbog oduševljenja, već po komandi i naredbi. Preskupi cirkus i patetična predstava kako bi majstor spina bio ushićen. Barem dok se ne ugase reflektori.

Teško je bilo ne odreagovati, pogotovo akterima poput Nataše Jeremić koja je bila žrtva jučerašnjeg spina. Nažalost, slični spinovi s još jezivijom pričama o drugim političkim akterima, svakodnevno će se pojavljivati u danima koji slede. Međutim, reagovanjem, opozicija gubi dragocenu snagu i pristaje na valjanje u blatu dok se ključni cilj gubi iz vida. Svakako da osuđujemo ovakve napade za koje nam nedostaju reči da opišemo njihovu bezdušnost. No, ono na šta se pokret ‘’Dosta je bilo’’ usmerio, a pozivamo i druge opozicione stranke da slede, jeste usredsređivanje na drugi krug predsedničkih izbora. Drugi krug je strahovito važan jer je on direktan uvod u vanredne parlamentarne izbore. Majstor spina i njegovo interesno napredno udruženje neće podneti odlazak u drugi krug. On se hrani iluzijom da ga narod voli i tu „ljubav“ kompenzuje zbog potpunog odsustva podrške uglednih i cenjenih članova društva. Zbog toga on silne lažirane procente podrške doživljava kao „ljubav“ i znak divljenja. Isto tako, on spinuje procente opozicije i izlazi s tvrdnjom da predstavnike opozicije narod – ne voli. Upravo će od istog tog naroda izgubiti na izborima kada dođe do drugog kruga. I to će biti konačni i poslednji čin ove farse u kojoj godinama učestvujemo protiv svoje volje. Željan obožavanja zbog svoje tobožnje nesagledive žrtve i željan divljenja jer nikad u istoriji univerzuma nismo imali takvog kao što je on, otići će sa scene nakon što i poslednji aplauz utihne. A tek tad ćemo s olakšanjem, konačno prodisati.

mr Leposava Đorđević
članica pokreta Dosta je bilo

Dosta je bilo

Dosta je bilo

7
Ostavite komentar

avatar
2500
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DraganaDušan s DušanovcaZoran BeloševićigorMiki Recent comment authors
najnoviji najstariji
igor
Gost
igor

600.000 glasova nije pokriveno nijednom kampanjom. 600.000 glasova. Ti ljudi su – NEPOMENUTI. Njihov konkretan problem je NEDODIRNUT. Na taj korpus JOŠ niko nije obratio pažnju. NIKO. A svi oni ponaosob imaju i – svoje porodice. Brojka zato više nije „SAMO“ 600.000 potencijalnih – a NEPOKRIVENIH glasova i ovom i svakom drugom KAMPANJOM. Što se Nataše tiče, ali i Vuka i čitave porodice, puna podrška, jer obrušavanje na jednu ženu, na suprugu kandidata koja i nije član partije, koja je izvan političkog angažmana, skaradno je, ali i – nije spin koji pominjete. To je – autogol. No, još uvek ostaje 600.000 nepokrivenih nijednom kampanjom.

asterix
Gost
asterix

Na koje tacno mislite, kojih 600.000 ljudi?

igor
Gost
igor

I više.

Miki
Gost
Miki

Autogol u svakom pogledu

Zoran Belošević
Gost
Zoran Belošević

Na njegova patetična prenemaganja padaju još samo oni kojima IQ ne prelazi broj cipela. Svima ostalima se odavno smučio.

Dušan s Dušanovca
Gost
Dušan s Dušanovca

Ako Vučićevič uopšte zna šta je IQ. Olja Bećković ga je najbolje okarakterisala sasuvši mu u lice ko je i šta je!
Ali ne treba se čuditi. SNS je ceo takav, jer su mahom kupljene diplome i plagijati doktorata!

Dragana
Gost
Dragana

Veliki sam pristalica DJB ali iskreno ovo prenemaganje Natase Jeremic koja nije samo supruga vec aktivni ucesnik u kampanji sa sopstvenim spotovima I aktivnim pojavljivanjem u medijima , ide mi na zivce.
Ako je vec usla u politicku arenu trebalo je da bude jaka I da ima spremne odgovore na sve situacije, a njena reakcija govori upravo suprotno.
Osim toga neka se DJB bavi sopstvenom kampanjom jer na moju zalost osim sto dodjem na ovaj sajt nigde drugo ne mogu da nadjem vesti o kampanji a pojavljivanja Sase Radulovica u medijima gotovo nema..Kampanja je mirna, stalozena, pristojna, ok, ali NEMA VISE VREMENA u najsirem smislu . Ako Sasa ne pobedi gotovi smo