Govor Politika

Ovi izbori su referendum protiv novih pet godina mraka

Ovi izbori su referendum PROTIV Vučića. Ovi izbori nisu glas za opozicione kandidate. Ni 5. oktobra većina ljudi nije glasala za Koštunicu. Glasali su PROTIV Miloševića.

Zbog toga je trebalo da imamo jednog zajedničkog kandidata. Do dogovora nije došlo zbog sujeta političkih lidera

“Ako je neko borac protiv Vučića, onda sam to ja. Ako nekoga Vučić ne sme da pogleda u oči, to sam ja. Napravićemo im haos na ovim izborima. Ali ne na ulicama, nego među glasačima, pričajući im zašto ovo ne valja, zašto ovako ne može da se vodi država. Ne može privatna, partijska država, jer je ovo naša zemlja, a ne njihova država. Naš cilj nije da govorimo ljudima: “Nemojte da glasate za druge kandidate”, nego da podignemo izlaznost. Poruka svim biračima je: “Glasajte za onog kandidata koji vam se dopada i koji najbolje predstavlja vaše stavove”. Napravićemo kampanju koja će nas dovesti do toga da ne bude njegove pobede u prvom krugu, da bude drugog kruga i da onda svi zajedno podržimo kandidata koji će ući u drugi krug.”

“Ako neko drugi bude imao jaču kampanju od naše i bolje građanima objasni zašto je vlast Aleksandra Vučića loša i dođe do drugog kruga, mi ćemo ga bez ikakve rezerve podržati. Naša motivacija nije fotelja na Andrićevom vencu. Naša motivacija je pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Pobeda je moguća, on je ranjiv, ima značajan pad popularnosti. Potrebno je da podignemo ljude i da ih izvedemo na izbore konstruktivnim kampanjama koje govore zašto su kandidati dobri i kritikom katastrofalne vlasti koja sada vodi Srbiju. Cilj je pobeda, mi ništa drugo ne prihvatamo. U politiku nismo ušli da sedimo po strani, da zauzimamo sigurne pozicije. Ušli smo da pobedimo i na ovim izborima ćemo pobediti Aleksandra Vučića.”

“Mi smo od leta imali svog kandidata. To je Miroslava Milenović koja je po nama idealan kandidat, sa neverovatnom biografijom, sa velikim postignućima u životu i to kao žena u svetu muškaraca. Uspela je da nas nauči mnogo. Sa tim kandidatom smo ušli u razgovore sa drugim kandidatima. Drugim kandidatima, sa kojima smo razgovarali, rekli smo da su ovi izbori referendum protiv Vučića. Ovi izbori nisu o pojedinačnim kandidatima niti da li je jedan kandidat bolji od drugog, već referndum protiv Vučića.”

“Mi to tako nismo birali. Vučić je tako namestio potpunom kontrolom medija, gde niko osim njega nema priliku da nešto kaže, gde se blate politički protivnici svakodnevno. U takvoj situaciji ovi izbori mogu biti samo referendum protiv Vučića. Zato je potrebno, kao što nas uči 5. oktobar, da imamo samo jednog kandidata. Nama nije bitno da li će kandidat biti Jeremić, Janković, jer su nam prihvatljivi, mada nisu naši kandidati. Cilj je pobeda protiv Vučića, a u referendumskim uslovima morate da imate samo jednog kandidata. Pobeđuje onaj ko ima 50% plus 1 glas. Razgovori su tekli i kandidati su odlučili da solo uđu u predsedničku trku. To je sasvim u redu, njihovo pravo. Mi smo u tom trenutku pogrešili, jer smo i dalje insistirali na dogovoru. Trebalo je da već tada izađemo sa svojim kandidatom. Međutim, napravili smo tu grešku i pustili ih da vidimo šta mogu da urade. Nakon dva meseca kampanje, u istraživanjima koje smo radili, pokazalo se da je strategija ova dva kandidata gubitnička. Po toj njihovoj strategiji imamo veliki broj apstinenata kojima se ne dopada ni jedan ni drugi kandidat. Njihova podrška je između 5 i 10% u ukupnom biračkom telu. Iako je Vučić u značajnom padu, na ovako velikom broju apstinenata on može da pobedi u prvom krugu. To smo jasno rekli 21. februara, kao i da će DJB imati svog kandidata ako ne bude bilo dogovora.”

“Cilj na ovim izborima je povećati izlaznost. Dva kandidata nisu u tome uspela. Ako pogledamo samo birače DJB, od 10 naših glasača, 3 neće da glasaju ni za jednog od ova dva kandidata. Velika je apstinencija čak i među našim glasačima. A gotovo polovina biračkog tela kaže da neće izaći na izbore. Pokušavamo da dopremo bar do svih naših glasača. Kad bi se sad povukao Boško Obradović, veliki deo njegovih birača ne bi izašao na glasanje jer ne bi imao za koga da glasa. Beli Preletačević sigurno može da animira veliki broj glasača do kojih niko, pa ni kandidat DJB ne može da dopre.”

“Moramo da dignemo izlaznost i za to je potrebna pomoć svih kandidata. Nažalost, do dogovora nije došlo, ne našom krivicom. Mi smo dogovor želeli jer je to jedini način da motivišete biračko telo koje je protiv loše vlade Aleksandra Vučića, ali ne misle da je pobeda moguća.”

“Pošto je kukavički raspisao izbore za 2. april i maksimalno skratio vreme kampanje na 30 dana, skupljanje potpisa ograničio na deset dana, suspendovao Skupštinu na 30 dana, trči trku sa mesta predsednika Vlade, što je nezabeležena praksa u istoriji demokratskih društava, mi imamo vrlo malo vremena da reagujemo. O ovome smo razgovarali na skupštini Dosta je bilo i došli do zaključka da kandidat pokreta Dosta je bilo budem ja i ovim se kandidujem za predsednika Republike Srbije.”

Saša Radulović na Skupštini DJB 2. marta 2017. godine

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar