Mediji Politika Saopštenje

RTS gubi svaki kompas: Raduloviću zabranjeno ono što je Vučiću dozvoljeno

Cenzorske makaze RTS u strahu od opravdanog gneva premijera, opet su večeras vredno sekle izjave Saše Radulovića, predsedničkog kandidata Dosta je bilo. Građani Srbije preko javnog servisa  jednostavno ne smeju da čuju kako Radulović izgovara: “Uhvatio sam Vučića da krade!” Nema, bato! Seci. To je to “naše pravo da vidimo sve”.

Radulović je danas u Gornjem Milanovcu izjavio da je u vreme kad je bio ministar privrede uhvatio tadašnjeg PPV da krade i da zato Vučić ne sme da ga pogleda u oči. Iako je izjava bila duga svega 20 sekundi, taj deo je isečen. Isto se dogodilo pre sedam dana sa identičnom izjavom iz Kuršumlije.

Javni servis, sa druge strane, nema nikakav problem, a nije ih ni blam, da kandidatu vlasti Aleksandru Vučiću daju kard blanš da druge naziva lopovima kad hoće i onoliko dugo i često koliko mu se prohte. Recimo tokom predstavljanja na RTS2. Naročito Radulovića. To je ta objektivnost u predstavljanju predsedničkih kandidata.

Ovakvim ponašanjem RTS nanosi štetu predsedničkom kandidatu Dosta je bilo. Mi smo već uložili prigovor REM-u, sada ćemo uložiti još jedan. Saša Radulović na RTS-u niti može da kaže istinu o sebi niti istinu o Vučiću. RTS saučestvuje u obmanjivanju građane Srbije po nalogu Aleksandra Vučića. Izgubili su svaki kompas. Aleksandar Vučić će cenu platiti na izborima a RTS time što će trajno ostati upamćen kao podanički medij koji to ne sme da bude jer ga plaćaju građani Srbije.

Svako gostovanje Saše Radulovića na RTS-u otvara građanima oči. Molimo RTS da građanima ne uskraćuje priliku da čuju istinu.

Dosta je bilo poziva javni servis da prestane da se plaši i da slobodno objavljuje klipove koje im šalje izborni štab DJB, što su po zakonu obavezni. Varaju se kad misle da će se cenzurisanjem Radulovića umilostiviti gospodaru. Njemu se udovoljiti ne može. On je rupa bez dna.

Zato naša topla preporuka: vratite se građanima Srbije, onima koji vas plaćaju. Informišite objektivno. Probajte da preokrenete opasan kurs ka medijskom dnu ka kojem klizite, i gde vas već čekaju Informer, Srpski telegraf, Studio B i Pink. Možete vi to. Dosta je bilo!

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Opozicija mora doneti zajednicko saopstenje u kome ce reci da ce posle pobede organizovati istragu sa ciljem da se svi koji su RTSu krsili zakon o javnom informisanju novcano kazne a najodgovorniji za takvo ponasanje i otpuste sa RTSa.

    • Bravo!
      Ljudi jednostavno moraju da postanu svesni da će sve “ovo” jednom proći i da će se kad tad uspostaviti sistem odgovornosti.

  • Glasac sam i pratilac dosta je bilo od osnivanja, pratim bukvalno sve klipove i emisije u kojima se pojavljuje Sasa ali mi se cini da on ne iskoristi priliku kada je ima u direktnom prenosu da prokomentarise isto ili slicno uz argumentaciju koju ima za razliku od AleVu koji je nema. Treba stalno da ponavlja ono sto zna, kako u skupstini tako i na nastupima. Razumem zelju da se bude pristojan ali sa nepristojnim Vucicem drugacije ocigledno ne moze. U skupstini na optuzbe koje ne stoje treba odgovarati kontra optuzbama uz argumentaciju i ne dozvoliti mu da se ismeva i pravi cirkus.

    • Potpuno tačno. Blokira se. Momenat koji je bio dobar – “predstavljanje” kandidata na Rts-u. Ostalo je za zaborav, pre svega zato što nije očekivao onakvu Olju Jovićević… Čovek se uči dok je živ. Medjutim, Radulović ima neuporedivo važniju stvar i istu takvu (jednako važnu) grešku koja će puno, možda i ključno da košta: izostavio je iz svoje kampanje (kao i svi ostali kandidati) 600.000 potencijalnih, a zrelih, glasova u Srbiji…

  • Zasto ih kazniti samo novacno ili otkazom? Ukoliko krsite elementarna i ustavom zagarantovana prava svakog gradjanina Republike Srbije, vi onda zasluzujete krivicno gonjenje i zabranu bavljenja bilo kakvim poslom vezanim za novinarstvo i drzavnu administraciju, jer obmanjujete narod.

  • Dobar dan Vam zelim SLOBODARSKI NARODE SRBIJE !
    Na danasnji dan pre 18 godina “drug Luka” je po drugi put u zadnjih 27 godina uzeo pusku i zajedno sa seljakom,radnikom,medicinarom,prosvetarom inzinjerom,pripadnicima milicije i vojske kojima je u srcu bila OTADZBINA,SLOBODA iCAST da branimo zemlju i parce neba iznad nas.
    ZLOTVOR udario na Srbiju.
    U savremenoj svetskoj istoriji nije zabelezeno da sila od 750 miliona udari na drzavu od 7,5 miliona. Svetska sramota.
    Zaboraviti i oprostiti sto su nas ubijali NIKADA !
    Gde smo svi mi danas posle 18 godina,nigde,nismo se pomerili ni milimetar napred vec u nazad. Imamo africke plate,strah od egzistencije,deca nam se druze preko mobilnih telefona i jos uvek se prebrojavamo.
    Zasto netreba dati svoj glas socijalkomunistima i prelivodi Aleksandru Vucicu.
    * Zato sto je predsednik upravnog odbora najmocnijeg partokratskog preduzeca u Srbiji koje se zove doo “VLADA SRBIJE” koje broji 120.000 radnika-cinovnika koji nista neprivredjuju samo trose rasipaju trose rasipaju i glasaju za svoje bolje sutra.
    Kako izgleda radni dan partokratskih drzavnih cinovnika.
    *Budjenje u 6,pale svetlo trose drzavnu struju. Krecu na radno mesto,trose drzavna kola,gorivo,taxi,javni prevoz.
    Na radnom mestu trose struju,papir,mastilo i na povratku kuci trose isto kao i u odlasku. I tako svaki dan svih 120.000.
    Mesecna zarada iznad Srpskog proseka. Bravo. Jednostavno da im covek pozavidi.
    Sribija je zemlja bogata prirodnim resursima da nemora da zavisi od drugih. Nedostaci nafte i gasa mozemo s lakocom kompezov
    ati kroz trgovinu. Srbija sa svojim resursima ,brojem stanovnika i dobro isprojektovanom sistemu za 2 godine pocinje da postaje visoko razvijena zemlja . Zato moramo da izidjemo svi sa pravom glasa na ove izbore i resimo se ovih demagoga,spletkara,neradnika i mesetara.

    Dosta je bilo.

  • Mora se RTSu javno reci da ovo vise nece proci bez posledica po sve koji su krsili pravila, da znaju da takvo neprofesionalno ponasanje nosi odgovornost koja ce posle izbora biti strogo sankcionisano, radi ovih I svih sledecih predsednicikih I parlamentarnih izbora, Fer sistem mora da postoji I da se postuje od svih.

  • Dobro ste prikazali ta tri snimka. Očigledno je da RTS cenzuriše predizborne poruke protiv Aleksandra Vučića, a istovremeno dozvoljava Vučićeve laži i klevete protiv opozicionog lidera. To su dvostruki aršini koji ne bi smelo da prođu nekažnjeno. Nadam se da će krivično odgovarati urednik Informativnog programa RTS-a Nenad LJ. Stefanović kao što je nekada krivično odgovarao bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović i odslužio 10 godina u Zabeli. Stefanoviću možda neće zapasti 10 godina, ali bi 10 nedelja u Zabeli bilo dovoljno da više ne padne na pamet da cenzuriše istinu i da više ne pušta laži i klevete na RTS-u.