Кампања Медији Политика Саопштењe

ДЈБ поднeо приговор РЕМ-у због дискриминације и неравномерног представљања председничких кандидата у Магазину ОКО

РТС већ зна ко су прва 4, мимо жреба РИК-а, а богами и бирача. Радио телевизија Србије тачно зна редослед четворице првопласираних на председничким изборима који ће се одржати тек за осам дана, 2. априла. 2017. Први ће бити Вучић, други Јанковић или Јеремић, тако некако, а четврти Шешељ. Биће да у РТС-у раде људи који виде и знају брже, боље и јаче од осталих.

Тако су  према својим видовитим способностима распоређивали  кандидате за гостовања, па су  за ову прву четворицу одредили по 30 минута у прајм тајму на РТС 1, чисто да им мало помогну, а остали могу и ђутуре, један сат укупно, код Оље Ковачевић у Да Можда Не. И тиме се РТС “покрио”. За “договор” је Изборни штаб Доста је било јуче сазнао. Нажалост, Саша Радуловић неће моћи у Магазин ОКО – рекоше у РТС-у, јер није међу четворо првопласираних у такозваним истраживањима, а заправо креирањима јавног мњења која су ДЈБ-у на прошлим изборима давала три пута мање него што је освојио.

РТС данима уназад цензурише изјаве Саше Радуловића са терена где он говори да је Вучића ухватио у крађи. Не сме да пусти цео клип, али бахато, безобразно и поданички се додворава господару дајући му простор да блати Радуловића колико жели. Почело је првим цензорским маказама пре седам дана, наставило се синоћ новим сечењем клипа, а елиминисање из гостовања у Магазину ОКО врхунац је који говори о коликом се страху ради.

Радуловић је опасан кад говори на РТС-у. Рејтинг му расте. Његово представљање на Другом програму РТС-а 19.3.2017. било је убедљиво најбоље и једно од најгледанијих представљања на РТС-у. Он заиста није исти као други политичари. Његов јасан и искрен приступ човека који зна о чему говори, одгледало је за мање од 48 сати на Фејсбук страници ДЈБ-а више од 300.000 људи. Отуд толико велики страх, отуд игнорисање и цензуре.

Доста је било поднео је приговор РЕМ-у због дискриминације и неравномерног представљања председничких кандидата. Кандидат за председника Србије Саша Радуловић, иако 4 по жребу, неће гостовати у Магазину ОКО, док други кандидати, шести и осми по жребу, хоће.

Доста је било разматра и могућност подношења тужбе против РТС-а као пружаоца услуге током предизборне кампање, будући да кандидате за гостовање у Магазину ОКО бира нетранспарентно, а на основу истраживања јавног мњења, чиме крши обавезу новинарске дужности да с пажњом примереном околностима провере истинитост, потпуност и тачност информације. Како су утврдили да Саша Радуловић није међу прва четири кандидата кад је жребом управо четврти.

Позивамо генералног директора РТС-а и уредника Магазина ОКО да у уторак, 28. марта. у последњу емисију Магазина ОКО пред изборе, позове Сашу Радуловића да гостује заједно са Александром Вучићем који је и иначе планиран у овом термину, иако је шести по жребу РИК-а. Гарантујемо огромну гледаност и драматичну промену у резултатима правих истраживања јавног мњења.

Избори су начин да се ствари промене. Зато, изађи и гласај ПРОТИВ ВУЧИЋА! ТВОЈА земља или ЊЕГОВА држава. Доста је било!

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ukoliko pobijedimo AV, a zbog ovako nepoštene zastupljenosti u medijima i napadima raznih vrsta i metoda. Ako prođemo i pobijedimo ovaj mrak, pričao Davidu i Golijatu Vaskrsnuće za Vaskrs. Biće priča iz Srbije, ne kao što znamo priča iz Biblije. Samo će se likovi drugačije zvati i umjesto praćke biće olovka i komad papira. Iza zavjese Ti i tvoja savjest za bolju Srbiju, koju zaslužuješ i Ti i tvoja djeca, ali Tebi su oteli državu Srbiju. Zato razmisli i ne budi ucijenjen. Budi hrabar ili pak ako ipak nisi hrabar pogledaj savjet: Link: https://gradjanskarepublika.wordpress.com/2017/02/10/kapilarni-glasovi/
  Moramo pobijediti ili ostajemo gledati VUČIĆEV PAKAO: Pogledajte link:
  https://www.youtube.com/watch?v=8KYv6lTYur4

 • Bujoševiću treba poslati neku prijavu videti sa advokatima, zloupotreba službenog položaja ili šta već tu treba…Čovek je apsolutno zaslužio da se nađe u ZATVORU!

 • Trebalo bi odrzati akciju ispred RTS-a sa samo jednim zahtevom, da RTS organizuje, ili bar posteno pokusa, duel SR i/ili jos nekog iz (prave) opozicije i AV… A ako ne uspe onda ponovo ispred RTS-a bas u terminu kad gostuje AV izvesti politicki performans simuliranja duela i odgovarati na ono sto AV iznosi u emisiji, postaviti TV napolju i SR u fotelji nasuprot koji odgovara i demantuje AV i to prenositi live stream na DJB youtube kanalu i facebook stranici, to bi bila vest koja bi odjeknula kao bomba i to taman pred pauzu i garant bi osiguralo SR vecu prepoznatljivost i podrsku.
  Mora se ostati u oku javnosti i bolje je biti aktivan i sam kreirati sadrzaj nego pustiti da ga drugi kreiraju za vas. Mora se biti odvazan i prkosan, pokazati da ste drugaciji i da se ne bojite, da imate jasnu viziju sta zelite i tacno znate sta radite. Ima ona stara “ako nece breg Muhamedu, onda ce Muhamed bregu” odnosno ako nece oni da organizuju duel kao sto bi morali, onda ga organizujte vi, odnosno simulirajte ga i izvrnite ruglu na finjaka, a udarnicki, isamarao bi ga SR, a ovaj ne bi stigao da se oporavi, marketinska bomba, duplirao bi glasace SR. Lako je za organizovati, a isplatilo bi se brzo, lako i visestruko.

  • DMT, апсолутно савршен предлог!
   Такав један перформанс би био нешто о чему би цела Србија причала у данима изборне тишине. То би донело бум од гласова СР-у за трен ока!

   ДЈБ, зар нећете ништа предузети, осим разматрања утужења, јер то и даље не значи ништа већини становништва, а са тим се увек може ићи?
   Зар не спремате никакав гест (предложени је савршен), макар да пренемажућем и огавном премијеру покварите вече, ако ништа друго, а добитак би био сигуран и вишеструк?!

 • Predlazem da Sasa Radulovic jednostavno ode na taj termin snimanja i da trazi da ga kao ravnopravnog i jednog od najozbiljnijih kandidata puste u emisiju i studio i da se pozove na novinarsku duznost.Nesto se mora uciniti.

 • Zbog neprofesionalnog i nezakonitog izvestavanja u predizbornoj kampanji treba otpustiti i procesuirati sve odgovorne na RTS-u onog momenta kada predstavnici pristojne i postene Srbije dodju na vlast. Ovom bezzakonju se mora stati na put na najostriji nacin. Sa ovakvom praksom mora da se prestane. Ovakvo neobjektivno izvestavanje mora da se podvede pod izbornu kradju i da se tako sakcionise.

 • Psiho nesme proći . Ako mu ovog puta omogućimo da prođe , mrak. Ja sam odrasto uz njih , zar moraju i nasa deca. Uz njih ili njihovu decu. A bice tako jer nove generacie pristizu u svim sferama . Evo imamo Cecinu decu, Zmijanac decu, lepa Brena decu….Ako on prodje nemoj da se iznenadimo kad sledeca garnitura bude Karic, Kostic ,Peconi, Beko , Miskovic ,Dinkic…

 • E, Bujke, Bujke.
  Nekada si bio sasvim korektan novinar i rado sam gledao kako nenametljivo klistiraš goste u emisiji “Stav Srbije”. Šta ti se desilo?!?
  Je l’ ti baron i svedržitelj kidnapovao člana porodice? Ili ti zapretio maskiranim rušiteljima? Kakvo i zašto si pristao na lobotomiju, moglo bi da bude jedno od pitanja u “Poteri” na koje čak ni sjajni “tragači” ne znaju odgovor. Ali, ti ga znaš! Podeli ga sa nama, olakšaj dušu (ako je još uvek nešto od nje ostalo).

 • Juce na ulici,trotoaru,nadjem dva poziva za glasanje.Jedan za druga koji ne glasa od 1992.jer zivi u inostranstvu,a drugi za njegovog oca koji je preminuo pre sest godina,2011.god.Obratite paznju da ih neko ne zaokruzi,po komsilucima i manjim mestima svi se poznajemo.Vucic mora pasti!