Интервју Политика Преносимо

Радуловић за Ужичку недељу: Прилика да се Вучићу да отказ

Преносимо интервју који је Саша Радуловић дао за “Ужичку недељу”.


Саша Радуловић, председнички кандидат групе грађана „Доста је било!“ у петак, 24. марта, обиласком западне Србије, посетио је Ужице. Изашао је из аутобуса, узео своје новине и кренуо да их дели и разговара са грађанима. Од стола до стола у летњим баштама на тргу, у шетњи главном улицом до пијаца грађани су га заустављали, питали, а неки су тражили да се фотографишу са њим, радили селфије, а госпође су му делиле комплименте како је згодан и лепши у природи, него на телевизији.

“Обилазим целу Србију овим аутобусом. Били смо на југу Србије, истоку и сада обилазимо западну Србију и Шумадију, а након тога Војводину. Свугде људи јако тешко живе. Оно што ми је изненађење овде да има живости, има људи на улицама, што сам исто видео у Краљеву, а у неким другим општинама и градовима као што су Доњи Милановац, Мајданпек, потпуно су празне. Али, свуда је иста прича. Грађани кажу да су одсутали од политике, не верују да ишта може да се промени. Ми морамо да покушамо да им објаснимо да верују да може да се промени све. Ако остану код куће и не гласају, то је гарант да се ништа неће променити и биће још пет године мрака, а замислите то је 2022. година”, рекао је Радуловић.

На питање зашто грађани да гласају за њега, он каже:

“Иза себе имамо пет година катастрофалне политике Александра Вучића, политике која је отела пензије, смањила плате, претвара Србију у земљу јефтине радне снаге, партијско запошљавање уништава земљу и кошта нас преко милијарду евра и најгори долазе на чело свих институција, страним инвеститорима плаћа огромне субвенције, и то је нешто што морамо да променимо. Ово нису само избори за председника, јер након што победим, одмах ћемо имати и пад владе и парламентарне изборе, и прилику да уведемо ред у Србији. Имам енергију, имам знање и искуство, и одлучност да уведем ред у Србији. Док сам био министар уводио сам ред, нисам узео динар, нити сам дао коме да украде динар. После четири месеца борбе са Вучићем, дао сам отказ, јер сам видео да не могу тако да радим. Кренуо сам од нуле да градим политичку организацију, да би без прављења коалиције и уласка у власт добили поверење грађана и увели ред. Дакле, нисмо сви исти – неки оду од фотеља када не могу да ураде што је у интересу грађана Србије, навео је Радуловић..

Он је поновио да су грађани дигли руке, да су апатични и мисле да не може да се промени, да су сви политичари исти.

“Чињеница је да су се политичари у претходним годинама тако понашали. Углавном се ради о неоствареним људима, који су ушли у политику да би се остварили. Ми смо покрет пристојних људи, који су се остварили пре него што су ушли у политику и хоћемо да уведемо ред. Александар Вучић је пример тог партијског паразитског система, без иједне године радног стажа. Србија је једна богата земља, земља у којој би могло лепо да се живи, новца има, само се троши на ствари које нису важне грађанима Србије. На изборима грађани имају прилику да Вучићу дају отказ”, рекао је Радуловић.

На питање хоће ли бити другог круга, председнички кандидат „Доста је било!“ каже да ће га бити.

“Мислим да ће бити другог круга. Пре него што сам ушао у трку, било је тесно, иако је Вучић изгубио око пола милиона гласача од априла прошле године до данас, и има подршку од око 1,8 милиона укупно. Велики број тих гласача је отишао у апстиненте и верују да не може ништа да се промени. Тама је највећа пред зору. Мислим да се нешто дешава, видим то на улицама у разговору са људима и осећам да ће доћи до промена. Циљ у првом кругу је велика излазност, да дођем до другог круга, а у другом кругу ћу победити Александра Вучића. И поред ових намештених истраживања јавног мњења, ми стојимо јако добро и имам велике шансе да уђем у други круг. Међутим, ако неко други трчи бољу трку од мене и задобије поверење грађана, уђе у други круг, ја ћу га у другом кругу подржати. Исто тако очекујем, ако ја уђем у други круг, да они мене подрже. Успех је близу и грађани треба да поверују да може да се нешто промени и то овог пута са оловком, за разлику од деведесетих година и Милошевића иза кога је стајала војска и полиција. Данас Вучића ни војска, ни полиција не подноси, има само медије које контролише, посебно РТС, преко кога се трују грађани Србије, који виде своје новчанике и фрижидере празне, а са РТС долази информација како Србији иде добро. Свима у Србији иде лоше, да заиста имамо једну изузетно лошу власт која не зна шта ради, имамо човека који се гурао да буде председник Владе и да води државу, и показао да је потпуно неспособан. Ово је сада прилика да му дају отказ и да га пошаљу на биро за запошљавање. “Изађите и гласајте, можете све да промените овог пута оловком”, поручио је Радуловић грађанима.

Извор: Ужичка недеља

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар