Saopštenje Unutrašnji poslovi

Krivična prijava protiv braće Vučić zbog kontrole tržišta narkotika u Srbiji

Saša Radulović je u svojstvu šefa poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije danas Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog organizovanja grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika da bi kontrolisali tržište narkotika, prinudno preuzimali luksuzne restorane i otimali vredno poljoprivredno i građevinsko zemljište u Srbiji.

Braća Vučić su preko veza sa pravosnažno osuđenim trgovcem droge Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja i drugima koji su sa njima bili povezani na tržištu narkotika u Srbiji, sportskim klubovima, splavovima i restoranima u Beogradu, uspostavili koordinaciju i kontrolu celokupnog tržišta narkoticima u Srbiji. Uspostavili su i kontrolu i koordinaciju nad prinudnim preuzimanjem vlasničkih i upravljačkih prava nad luksuznim restoranima kao što su “Franš” u Beogradu, i drugim u Novom Sadu, na Zlatiboru i Kopaoniku.
Krivična prijava obuhvata i optužbe za prinudno preuzimanje upravljačkih prava nad firmama IT industrije poput Alti/Vin-Vin, Prointer, Energosoft i drugim. Takođe su, preko privrednih društava sa domaćim i stranim kapitalom, koordinisali akcije nezakonitog otimanja poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji, a posebno u Vojvodini. Operativni podaci policije ukazuju i da je oružje pronađeno u Jajincima, u blizini porodične kuće Vučić, povezano sa licima umešanim u trgovinu narkoticima i povezanim sa državnim vrhom.

Aleksandar i Andrej Vučić prijavljeni su da su zloupotrebili svoje moćne pozicije da bi dilere droge i nasilnike štitili od zakona i zauzvrat usmeravali i koordinisali njihove aktivnosti. Dobit od kriminalnih poslova korišćena je za različite privatne i političke svrhe i finansiranje stranačkih aktivnosti. Za sve navode u krivičnoj prijavi postoje brojni materijalni dokazi koje su u istragama prikupili pripadnici Uprave kriminalističke policije. Oni do sada nisu procesuirani zbog političkih pritisaka i straha policajaca za sopstvenu bezbednost i bezbednost njihovih porodica. Policajci su obezbedili dovoljan broj primeraka svih ovih dokaza da bi ih procesuirali kad se za to stvore pravne i političke pretpostavke.

U prijavi se predlaže da se saslušaju pripadnici UKP koje su braća Vučić sprečavala da sprovode istragu, a koji su od 2014. do 2017. godine istraživali aktivnosti Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i niza drugih povezanih lica. Predlaže se i saslušanje bivšeg načelnika kriminalističke policije Beograda Veselina Milića koji je prošle godine otkazao poslušnost i usluge braći Vučić. Od Tužilaštva za organizovani kriminal traži se i da pribavi kompletan izveštaj o telefonskoj komunikaciji Saleta Mutavog, Velje Nevolje i niza drugih lica povezanih sa njima, u periodu od 2014. do 2017. godine, kao i izveštaje o veštačenju telefonskih uređaja koje su koristili Aleksandar Stanković pre ubistva, a Veljko Belivuk neposredno pre hapšenja.

Saša Radulović je u svojstvu narodnog poslanika i šefa poslaničke grupe „Dosta je bilo“ došao do saznanja navedenih u krivičnoj prijavi na osnovu razgovora sa više lica zaposlenih u Upravi krminalističke policije. Službenici UKP-a za sada nisu spremni da u javnost izađu sa ovim činjenicama, jer smatraju da ne postoje uslovi da se najteža krivična dela u kome učestvuje vrh države rasvetle. Saša Radulović je podneo ovu krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića, jer je svako odlaganje njihovog procesuiranja pogubno po društveni i pravni poredak čitave države.

Krivičnom prijavom su pored braće Vučić obuhvaćeni i ministar policije Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i sekretarka UKP Direkcije policije u ministarstvu policije Dijana Hrkalović. Oni su zajedno, kao organizovana kriminalna grupa, zloupotrebili službeni položaj i moć da bi sabotirali istrage i okorele kriminalce i dilere droge štitili od zatvora. Primera radi, Aleksandar Stanković, ubijen prošle godine u mafijaškom obračunu, tri i po godine bio je zaštićen od odlaska u zatvor iako je pravosnažno bio osuđen na pet godina i 10 meseci zatvora. Nije slučajno to što je u momentu ubistva Vučićev štićenik i drugar Sale Mutavi raspolagao službenom legitimacijom, pištoljem i radio stanicom MUP-a.

Prijavljenim licima je prijavom stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz čl. 359. Krivičnog zakonika, i krivičnog dela Neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca iz čl. 332. st. 2. u vezi sa st. 1. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Trgovina uticajem iz čl. 366. st. 3. Krivičnog zakona. Andrej Vučić, kao brat premijera ima neograničen društveni i politički uticaj u piramidi organizovane kriminalne grupe i prijavljen je zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo Trgovina uticajem iz čl. 366. st. 3. Krivičnog zakona.

Očekujemo da Tužilaštvo za organizovani kriminal ne poklekne pod političkim pritiscima moćne braće Vučić i da istraži sve navode krivične prijave profesionalno i bez straha. Pozivamo sve časne i poštene inspektore Uprave kriminalističke policije da isprazne svoje fioke i fleš diskove, tako što će javno i pred kamerama tužilaštvu dostaviti prikupljene dokaze iz dosadašnjih istraga protiv organizovane kriminalne grupe na čijem čelu su braća Vučić.

Prilog

Krivična prijava, prva stranica

krivicna prijava - vucici narko kartel - str 1

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Nego sta! Samo napred!
  A svi gradjani koji trtljaju o kriminalu i korupciji, neka sada izadju na izbore i zaokruze Radulovica i SAMO RADULOVICA! Ako ucinite suprotno (mislim i na to da glasate ne samo za SJ ili VJ, nego i za Belog, koji je OK tip, ali nije ovaj kalibar), nemoj posle da kukate sto se niko ne bori protiv kriminala i korupcije, partokratije, sto nema narodne vlasti, kada ste propustili priliku da svojim glasom pomognete tu borbu!
  Sasa Radulovic je pravi NARODNI KANDIDAT i narod mora da ga podrzi ako zeli dobro sebi i deci! Jasno kao dan! TACKA!

 • Ovo je prava atomska bomba. Baš me živo interesuju reakcije, naročito medija. Ili će se svi praviti ludi ko i do sada !

  • Ovo je sve vec odavno poznato, a mediji naravno da nece da prenesu. Bitno je da se prenese po drustvenim mrezama i eventualno neki nezavisni medij. A nakon 16. aprila ovo ce da prenese RTS, samo da izadjemo svi na glasanje o/

 • Ovo su veoma ozbiljne optuzbe.Ako je ovo istina.Ove sve sa spiska treba osuditi na smrt..Tako nesto mora da se desi u ovoj drzavi da nikom ne bi vise palo napamet da tlaci ovaj narod.A ako je bez dokaza posledice trpi onaj ko je prijavi..

 • Meni je sve bilo jasno kao dan kad je taj Mutavi ubijen. Vođa i Nebojša iz Beograda vrište na tv-u, najavljuju rat protiv mafije a ni jedne jedine reči o činjenici da je Mutavi pravosnažno osuđen pre nekoliko godina a nije bio ni minut u zatvoru. Pa onda ono smeće od majica sa likom ubijenog, gde Vođu baš briga šta ko nosi. Kakva je to poruka za mlade od strane predsednika Vlade?

 • Nego ovaj jedna mnogo zabavna činjenica: Sledeće subote na nivou cele Srbije Železnice Srbiju organizuju “dobrovoljnu” radnu akciju svojih zaposlenih na čišćenju Srbije. Naravno, nadležni će budnim okom pratiti ko je došao, a ko nije. Proverena informacija, iz prve ruke.

 • Narode Srpski ovako su radile samo Ustaše, tako su pričali preživjeli. Vučić pravi spiskove Srba po Lasti i svim javnim preduzećima, ko nije za njih taj ide sa posla u smrt. Pogledajte izjavu čovjeka o ustaškim zločinima. Zvao se Ljubo JEDNAK, sada je pokojni, govorio je o zvjerstvima ustaša i pravljenju spiskova u crkvi za uništenje Srba. Osto je jedini živ sa spiska za uništenje i prezivao se JEDNAK, a da li je mu je prezime slučajno ili smo svi izgleda JEDNAK(i). Ovaj što radi ove stvari iz optužnice, taj bi i ubijao i sve kao ustaše činio, ako bi samo mogao sakriti. Link: https://www.youtube.com/watch?v=veEzpQPMSD4 Prave spiskove u Lasti i ljudi ovako moraju govoriti u 21. stoljeću u Srbiji. Link: https://www.youtube.com/watch?v=TQOGHOfMKyY Bože spasi Srbiju i sav narod u Srbiji, zaista je to sad potrebno dok ovo zlo ne ode.

 • DJB protiv DB! Sa visedecenijskim mafijaskim sistemom se moramo surovo razracunati ako mislimo da krenemo napred. Svaka cast na ogoljavanju mehanizama kojima se sluze organizovane kriminalne grupe koje se kriju unutar drzavnih institucija. Do pobede! Dosta je bilo!

 • Pa,rekoh vam,iz prve ruke,da se Vucic sastaje na nedeljnom nivou sa Milom Djukanovicem ciji je brat Brano krimos,gle slucajnosti,a gospoda iz policije su saucesnici u kriminalnim delatnostima jer cute,a to nije zdravo.

 • Gradjani Srbije da li smo mi svesni kakvog Coveka imamo? Ovakvog Radulovica je svaki normalan covek trazio ceo zivot i sada je tu medju nama.Moramo mu pomoci jer on zeli da pomogne svima nama.Sve svoje ali bukvalno SVE je ulozio da uradi nesto od ove napacene Srbije a mogao je onako sa strane da uziva sa porodicom na drugom kraju Sveta.Ako propustimo ovu sansu onda smo S…a i treba da zivimo po pecinama.

 • Da li će mediji ovo smeti da objave!? Za ovo su potrebna mu*a.
  Iskreno sam zabrinut za vašu bezbednost.

 • Restoran voulez-vous u Đorđa Vajferta 52 na Vračaru je reketiran na isti način kao i Restoran Franš,i u isto vreme, tako što je Komunalna policija obilazila uveče navedene restorane, i to po nalogu zbog “parkiranja”, a sve je nadgledao šef KP Ilić Srđan i zamenik načelnika KP Darko Vujisić kome je izveštaj o postupanju ispostavljan odmah nakon kontrole.Kažnjavani su svi koji su se parkirali ispred, što je imalo ogroman uticaj na promet, a kada KP nikoga ne bi kaznila, lično bi Darko Vujisić kažnjavao komunalne policajce zbog nesavesnog obavljanja posla.To je trajalo oko 2 meseca, nakon čega je KP prestala da obilazi ove restorane (Rešen problem sa “parkiranjem”) i od tada je prošlo više od godinu dana, nikada nijedna patrola se nije pojavljivala ni u blizini ovih restorana.
  Darko Vujisić je kadar Zemunskog SNS-a, a da bi došao na poziciju zameiuka načelnika KP promenjeni su uslovi za to radno mesto zbog njega.O svemu ovome postoje pisani tragovi u vidu Dnevnog naloga za rad KP.

 • Pa Sale Mutavi je predvodio ekipu momaka kada se rusila Savamala, njegovi momci su bili sa crnim fantomkama na glavi a bageri su u vlasnistvu firme Milenijum niskogradnja, ciji vlasnik je svaki drugi dan u drustvu Andreja Vucica i brata Sinise Malog.

 • Ovde su zamenjene uloge, nije problem ako politicari kontrolisu organizovani kriminal jer bi to bilo lako resivo, problem u Srbiji je sto organizovani kriminal kontrolise Drzavu zato u Srbiji nije moguce napraviti uredjenu modernu drzavu skoro 2 veka. Zbog toga sto u stvari mafija kontrolise drzavu imamo problem da kriminal proguta svaku zdravu ideju te politicari koji dodju na vlast bivaju prinudjeni da odustanu od svojih ideja i pokore se mafiji poput Tadica ili budu ubujeni poput Djindjica. Zato niko nema sanse da bilo sta promeni u Srbiji bez ozbiljne podrske nekoga spolja, a spolj smo razocarali sve one koji bi eventualno mogli da nam pruze podrsku, Azija naravno nije resenje, Rusija, Kina, Turska … jer je kod njih manje vise isto, mi smo prepisali nihov model(zato svi kriminalci i beze tamo).
  Dakle tuzbu je trebalo napisati protiv mafije tj vladara Srbije iz senke koji kontrolisu drzavu a uradjeno je obrnuto.

  • Hm. Zapravo je urađeno upravo kako treba. Zašto? Zato što je posao mafije da bude mafija. Posao ozbiljne države je da uvodi red i da je istrebljuje kao pirevinu. Moć je dakle u rukama države. Ako ona zaliva korov, koga ćete proizvati i to najjasnije i najjavnije moguće ako ne nju? ONA je problem jer je postala suprotnost osnovnoj svrsi države.

  • Mislite da je neko spolja uredio Dansku ili Švajcarsku!? Niko nikada nikome “spolja” nije uredio ništa dobro. Nikoga ne zanima da Vi, odnodno mi, živimo bolje….ne zanima ih, to su zablude. Da li se vi trudite da uredite život vašeg komšije sa 5. sprata ili vas zanima da ne pravi buku i da vas ne uznemiravaju? Ne znam odakle ljudima ideja da će neko doći i rešuti naše probleme na naše zadovoljstvo!?

 • Podelio sam link na facebooku u jednoj SNS grupi…i ljudi moji botovi su tako glupi…
  Oni misle da je ovo dobro pa lajkuju…
  Ozbiljno…
  Kako su glupi

 • Procitao danas na B92 i iskreno iznenadio sam se i prijavom i time da je neko objavio, i odem kasnije da pogledam komentare kad ono mucak, izbrisali vest. :))))

  • Verovatno su urednika B92 zvali braća Vučić pa je “dobrovoljno” morao da skloni vest. Eto u kakvoj Srbiji mi živimo.

 • Uh … ovom tužbom ste započeli jednu jako ozbiljnu i opasnu igru. Nameračili ste se na jako podle i zle ljude. Na žalost, znate i sami gde živimo. U najboljem slučaju ovo će proći bez ikakvog publiciteta. Eto, na primer, sajt B92 je skinuo ovu vest nakon samo 5 minuta. U nekom gorem scenariju, Saši Raduloviću i njegovoj ekipi svašta bi moglo da se desi. Nadam se da neće. Svaka vam čast na hrabrosti.

  Inače, zamislite državu gde je Saša Radulović premijer, Vuk Jeremić predsednik, a Saša Janković gradonačelnik Beograda. Eh … tako nam malo treba da dobijemo uređenu državu.

  • ….ili drzavu gde su:
   Vuk Jeremic – predsednik Srbije
   Sasa Radulovic – premijer
   Sasa Jankovic – gradonacelnik Beograda
   Branko Dragas – ministar privrede sa savetnicima prof Zec I prof Komazec
   Miroslava Milenovic – ministar finansija
   Prof Milan Brdar – ministar obrazovanja
   Sanda Raskovic Ivic – ministar spoljnih poslova
   Prof Miladin Sevarlic – ministar poljoprivrede
   Pukovnik Goran Jevtovic – ministar odbrane
   Bosko Obradovic – ministar za porodicu, omladinu I sport
   Jasmina Nikolic – portparol predsednika za stampu
   I tako dalje…

  • Toronto, to vi u Torontu predložite, možda vam i prođe, da ministar za porodicu i omladinu bude neko sa tako nazadnjačkim idejama… slatko sam se nasmejala. Vi očigledno niste čitali program DJB.

 • Radulović nije sam. Ako je to i bio do večeras, više nije. Suprotno svojoj želji, tome je večeras udarnički pomogao i poslednji od troje blizanaca otpalih sa B92, Jugoslav Ćosić. Čitajući i postavljajući pitanja sa istog parčeta papira sa koga su to već uradile mučenice sa RTV (Pravi ugao) i Insajder.net-a, Jugoslav Čosić je dodatno fascinirao, impresionirao i – frapirao željom i upornošću da delegitimiše krivičnu prijavu Saše Radulovića i pokreta Djb protiv organizovane grupe – “dakle, nemate dokaze protiv Vučića, nemate ništa, to samo onako, pred izbore…”. Gradjani se sad već glasno pitaju šta se dogodilo. Neki sudar sa kakvom putnom torbom, koferom, recimo, ili možda zatečen Vučićev potpis na papiru sa pitanjima. Bilo kako bilo, vrsni poznavalac prava, Jugoslav Ćosić, svedočenja na koja se zakonski potpuno osnovano pozvao Radulović, jednostavno je savamalskom metodom – amputirao iz pravnog sistema Srbije. Bravo za njega. No, ne fascinira samo fascinantni Ćosić. Fasciniraju svi novinari u Srbiji koji rade u bilo kom iole značajnijem mediju. Naime, nikada se u istoriji nije dogodilo da su svi, doslovno – svi – u službi režima. To čak nije uspelo ni Miloševiću. A upravo ovo troje blizanaca, današnjih režimskih trudbenika, bili su dokaz da je Sloba, moramo mu sad već tepati, bio mala beba za ove danas. Gubitak časti, dostojanstva i moralno posrnuće, danas su postali najprofitabilnije privredno delovanje. Obaraju se udarnički rekordi u ovoj profitabilnoj delatnosti, sve jedan za drugim. Šta nam je činiti? Pa, ništa. Samo ne zaboraviti ko je i šta radio. Za početak će i to biti dovoljno.

  • Ne znam sta bi onom Cosicu… Sve vreme je branio “kolege” iz blatoida i osudjivao Sasu zbog njegovog stava prema njima, iako je Sasa rekao da nije jedini kandidat koji to radi i da je to opravdano. Kapiram ja da se Cosicu nije svideo tajming sa ovom tuzbom, ali kad pogledate sta ovi rade i da je ono u tuzbi sve tacno, mislim da je itekako opravdano i potrebno. Cosic je cak provukao povodom one pesme u skupstini da ga neki smatraju klovnom, uz podrugljiv osmeh, zatim je pokusao da obesmisli tvrdju DJB da su izbori pokradeni zauzimajuci stav da su neki ljudi rekli da to nije tacno i samim tim je ispalo kako su ljudi iz DJB obicni lazovi.

  • Ili sam ja mnogo pametan (sto sumnjam) ili su oni odavno providni. I pre samog intervjua sam najavio mojima sta ce se desiti i eleborirao im kako se rezimske slugeranje se ponasaju i kako ce izgledati intervju. Zapravo kada sam usao u analizu svega sto je Cosic uradio,vidi se veoma ozbiljna namera da se DJB diskredituje i vidi se takcitan plan kako se koje pitanje postavlja,a na trenutke se cak i zaboravio da drzi masku te se cinicno smeje. Umesto da vodi emisiju i saslusa ono sto bi moglo biti interesantno, sve sto mu se ne dopada je pocinjalo sa “ali”, bas kao sto je i pre neki dan radila ona “voditeljka ” insajder-a.

  • izvini, ja glasam za radulovica, i agitujem okolo za njega, ali me sva cosiceva pitanja takodje zanimaju. kradja izbora, dw, krivicna prijava, izvinte ne moze to tek tako, ja, radule tako kazem a vi ovce verujte.inace, dober intervju na n1

 • Kad će te već jedno da se suočite i jasno sagledate Vašu ličnu, porodičnu, poslovnu i nacionalnu realnost, stvarnost. Dan danas nas provlače i ekspoatiču kroz “REFORMISANI KOMUNISTIČKI SISTEM PLjAČKE”. Da Komunizam je i dan danas opstao, prilagodljiv ali je opstao i svi članovi tog prilagodljivog Komunističkog aranžmana dan danas žive kao plemstvo u Srbiji, sve drugo je režirana prestava koji 88% naroda guta u potpunosti, poražavajuće, pozz DRAGANešković

  • Nema komunizam nikakve veze sa ovim.Pre bi se moglo reći da su ovo povampireni ostaci buržoasko-fašističke diktature koja je vladala Srbijom pre i tokom II svetskog rata.

  • Dragane u pravu ste i ja tako gledam ali…Kada vam preti opasnost jedna od glavnih mera je da sto pre prepoznate i definisete napadace i sve snage usmeriti u neutralizaciju istih.Ako gadjate drugo i trecerazredne neprijatelje onda ce vas njihova glavnina savladati [da se izrazim vojnom terminologijom].Slikovito receno vi ste u rovu odozdo nadiru krvozedni neprijatelji zapenjeni od besa i mrznje a vi vidite vrane po drvecu i dodjete do zakljucka da vam one ugrozavaju useve i da su one krive za patnju kojom ste izlozeni i svoju pusku usmerite ka jednoj od njih.Nije tesko naslutiti sta ce se desiti ubrzo.
   Elem komunizam nije glavni krivac jer bi drustva bez komunizma bila i bez kriminala , korupcije i mafije a nisu.Slazem se da vlast ima kontinuitet od 45-e do danas i da je nasa boljka samo prelazila iz jednog u jos tezi oblik i da je danas dosla do teske metastaze ali da se ne ponavljam procitajte moj komentar koji je valjda posle vaseg gde sam pisao o tome sta je glavni problem svih ljudskih drustava i o ideji kako ga prevazici,Pozdrav

 • Lako je pohvaljivati nekoga ko te vadi iz blata , tebe i tvoju porodicu [ ne brini blato ceka i tvoje potomke] ali zapitaj se sta si sam uradio da pomognes bar sopstvenom izbavljenju ako ne drugima.
  Verujem da je Radulovic jedan od nasih sokolova ali isto i da je jako promisljen i analitican i da zna sta radi i da ima podrsku mocnih krugova kojima je dosta toga da decenijama gledaju rastakanje drzave i naroda.Mozda je , u tom svetlu , moj poziv suvisan ali ako se Radulovic oseti ugrozenim neka nas pozove doci cemo i zastititi ga i sve ono sto je postigao i sto ce postici jer svima nam je dosta povijanja glave pred kriminalcima i ovog nedostojnog zivota u nemoralu , neredu nemastini i ponizenju kao i brukanja naseg naroda pred drugim kulturnim narodima sveta.Radulovicevo najblize okruzenje je malokrvno i nije za grube price , nije ih bog dao za to, ali su kredibilni za upravu posle promena , moralni , odlucni i preduzetni.
  Borimo se za bar jedan period reda i moralnog zivota [ dok skotovi ponovo ne uzvrate u darac a to je neminovno istorija nas uci ] kad vec nismo u stanju da shvatimo da je normalno stanje covekovo da bude slab, plasljiv , gramziv, nepromisljen , sebican a cesto i zao i da zbog toga moze funkcionisati skladno samo u uredjenim drustvenim sistemima pravicnim ali i strogim kad je u pitanju tolerancija na korupciju i kriminal. Obzirom da su ljudi poput Radulovica retko posejani [ i zato ga treba zastititi ] i u neku ruku “greska “prirode [ ali pozitivna greska] i da bi takve osobe trebalo testovima prepoznavati jos u detinjstvu odgajati ih i iskljucivo iz korpusa tih osoba na demokratskim izborima birati vlast.Ne bi se onda desavalo da kod neke ‘ osobe’ [Srbija na primer] sadrzaji debelog creva [ Dacici , Vucici , sutanovci , Seselji , Tadici ,Jovanovici, Canci itd… dug je spisak] dospeju u mozak i da se zbog toga ponasa nenormalno i da se cesto samopovredjuje , preti okolini a i samoj sebi unistenjem .Ocistimo mozak od fekalija i sto duze [dok ponovo ne provale] u mozak samo ono sto je najcistije to je uslov svih uslova.

 • Znajući stanje u Srbiji, očekujem uskoro dr Nebojšu i njegovu izjavu :”Aleksandar Vučić je rekao da to nije istina, i time se istraga završava!”. Pa zar nije on najbolji student Pravnog fakulteta u novijoj istoriji Srbije. ON najbolje zna šta je istina, a šta ne (diplome, helikopter, Savamala, BDP,…..).

  • Prointer 2011 god promet 15 miliona dinara…2015 2.5 milijarde dinara pametnom dosta…

 • Nesecam se da je Srbija ikada imala coveka ovakog kalibra koji se SAM uhvatio u kostac sa nemanima.
  Hrabrost koju pokazuje ,je zarazna….pobeda je blizu.
  Dosta je bilo !

 • Da li je bilo koji medij ovo objavio? N1, Danas? Hoće li izaći u nekom nedeljniku? Ne razumem ovu tišinu, kako je moguće da još juče nije objavljeno svuda?

 • Hrabar potez! Ovaj predmet nece odmaci dalje od pocetka sve dok SNS drzi vlast, ali je jako bitno uraditi ovako nesto! Jos jednom veoma hrabar potez! Postoje dokazi, ali su rasuti po celoj drzavi i maskirani iza drugih ljudi, fantomskih firmi i raznih kombinacija po principu “ruka ruci”. Zaustaviti ovu posast je veoma tesko i ja se iskreno plasim odmazde, a ona ce doci nemojte sumnjati u to uopste! Vucic nece prepustiti ovo zaboravu vec ce udariti veoma jako, a znamo da je spreman na sve! Uostalom to pokazuje optuzba koja je dosla iz njegove kuhinje da zena jednog predsednickog kandidata je narko bos! To samo pokazuje koliko se ne libi da kreira nerealnu sliku gradjanima Srbije.
  Ja se plasim da ce on uspeti da namesti dovoljno glasova da pobedi, a sa ovolikim nezadovoljstvom gradjana to ce se u nekom trenutku preliti na ulicu. Iako je Tadic takodje upravljao drzavom maltene sam ipak je drugaciji tip politicara koji je bio spreman da prizna poraz i povuce se. Bojim se da je Vucic ipak autokrata koji se gusi u sopstvenom samoljublju da bi priznao kako ga narod ne zeli. Takvi obicno budu smenjeni na ulici, a ne regularnim putem. Najmanje na ruku narodu ide to sto je opozicija razjedinjena i sto Vucica podrzavaju bitni svetski lideri jer im odgovara! Niko nikada u Srbiji nije potpisao vise ponizavajucih ugovora i ponizavajucih sporazuma nego sto je uradio Vucic! To je za Ginisa!

  • Sasvim je jasno da će on biti smenjen na ulici. Svaki njegov potez, svaki korak koji napravi, svaka izgovorena reč, čitav njegov život ide u tom smeru. Bukvalno.

 • Preporucujem Radulovicu da se jako pobrine za svoju licnu i pordicnu bezbednost. Pokojni Zoran Djindjic ja cacnuo u zmiju, ostatak price svi znamo.
  Ne zivim u Srbiji, neznam tacno prilike, sto malo od prijatelja, sto iz stampe, al je svakom mislecem coveku jasno, ili bi terbalo da bude jasno da vodjena ovim samozaljubljenikom zemlja ide u ponor u svakom smislu. Sve je obezvredjeno, ovo je definitivno zavrsna scena osvete losih djaka.Da budem iskren, pa ja se plasim recimo da kupim nekretninu tamo, jer sutra moze da me zadesi da je to neciji stan i da su svi papiri nevazeci, eto dokle je moje nepoverenje u drzavu doslo. Nisam paranoican, ali kad pogledate sta rade bahata braca………mozda sam i u pravu.
  Steta, lepa zemlja, lepi ljudi, duhoviti………
  Glasacu ovde, iako moram da prevalim 300km, pa zato molim ove kojima je tesko da odu na pola sata…..protegnite noge, prijace setnjica, a usput da spasemo Srbiju.

  • Belova ekipa su svi koji postuju na fb stranici Belovih boticoza, nije to neki zatvorn krug, odes i postujes.

 • Ovo niko nigde nije objavio,ali svi o tome pricaju,sad ce da vam podmecu samo tako,
  dirnuli ste u osinje gnezdo

  • Dobro Tanja…kontam te…a šta treba!? Ja se za svoj zivot ne bojim,bojim se za živote Vaše….i.kao i svako ko po pitanju toga uradi nešto….Ovo može biti “patka”-zbog iz ora….a moze biti istina,a? Sudeci po tvom komebtaru,znaš šta je…i molim te,ako zeliš-objasni nam,onde ti,stacda radimo!? Da ostanemo ućutane jedinke,dok nas ne nesrane…..e mila moja

  • Dobro Tanja…kontam te…a šta treba!? Ja se za svoj zivot ne bojim,bojim se za živote Vaše….i.kao i svako ko po pitanju toga uradi nešto….Ovo može biti “patka”-zbog iz ora….a moze biti istina,a? Sudeci po tvom komebtaru,znaš šta je…i molim te,ako zeliš-objasni nam,onde ti,stacda radimo!? Da ostanemo ućutane jedinke,dok nas ne nesrane…..e mila moja

 • Radulovicu,podnesi jos jednu krivicnu prijavu protiv
  Aleksandra Vulina on je “KOMESAR”
  Aleksandar Vucic u hijerarhiji te organizacije zauzima mesto “POTPAROLA za informisanje” a u narodu prestavljen kao “PREMIJER” Srbije. Zvuci Vam smesno ali je tako.

  I u ovom slucaju DOSTA JE BILO !

 • Konačno da stvari nazovete pravim imenom. Gde bi vam bio kraj da ste tako radili od osnivanja pokreta. Jer ako neko drži zemlju u medijskom mraku, to može da uradi samo ako izvrši niz krivičnih dela (davanje mita, zlupotreba službenog polođaja itd.). Oni koji u tome ne vide kriminal i ne nazovu protagonistu kriminalcem, prećutno se slažu sa onim što on radi i kad dodju na vlast nastaviće istim putem, možda samo malo manje bahato nego što je to sada slučaj.

 • Radulović sledeći put treba da u sličnoj situaciji bude malo drskiji i otresitiji prema drskom voditelju kao što je Ćosić. Ako Ćosić kaže da je Radulović Vučićev ministar, onda njemu treba reći da po toj besmislenoj logici, Saša Jaknović je Vučićev zaštitnik građana jer ga je izabrala u drugom mandatu Vučićeva većina u skupštini. A Ćosić je urednik na američkoj televiziji, a oni su nas bombardovali. Prema tome, na drsku, bezobraznu i besmislenu opasku slobodno treba uzvratiti podjednako drsko i bezobrazno. U političkoj areni su sve sami vukovi i samo vuk može u toj borbi da opstane.

  • Onda slobodno moze da se kaze i da je SJ savetnik u julovskom ministarstvu od 1997-2000.

 • Bravo na hrabrosti. Zbog ovoga imas moj glas.
  Pitajte navinace Partizana povotovo one koji su bili u sukobu sa Mutavim i Nevoljom, kakva je to banda podrzana od drzave.

 • Iskreno se brinem za Vasu bezbednost.O mafiji u vrhu vlasti svi pricaju ali niko nema hrabrosti da to javno kaze.
  Ovim saznanjem je zaokruzen izborni program a moj glas od samog pocetka postojanja pripada DJB.Samo napred hrabro,
  Ocekuje nas trnovit put a za kraj imacemo vec vidjeni scenario,bekstvo u Rusiju sa nasim parama.Tako nama pomazu braca Rusi
  U to smo se ovih dana uverili.

 • @Darko, podrzavam potez naravno, samo konstatujem.
  Nisam nesto narocito hrabra,ali nisu mi jasni oni sto ni iza paravana ne smeju da zaokruze
  nikoga drugoga do kandidata vlasti, kakva god to vlast bila.
  Ima ih mnogo, a ovamo se kao nesto junace,opasni Srbi,a sve kukavice

  • Bas tako.Ovi sto se plase i da iza paravana zaokruze me podsecaju na onaj vic o zecu i lavu kada zec nakon par piva kaze JA SAM REKAO JA.
   Gradjani vidite i sami sta nam rade ako propustimo ovu sansu narednu necemo ni doziveti.

 • Verujem gospodinu Raduloviću jer i sam imam slična saynanja o vezi ove vlasti i kriminalaca i tajkunskih firmi. Radulović je sposoban i pošten čovek koji je dokazao svoju sposobnot kroz svoj rad u zemlji i inostranstvu. S druge strane oba Vučića plaća nesrećni i neobrazovani srpski narod jer jedan prima platu preko politike, a drugog plaćamo za “rad” u Narodnoj Banci Srbije. Ovo je demokratska zemlja i nadam se da će se srpski narod dozvati pameti, osvestiti i prestati verovati alekovim prenemaganjima i lažnim obećanjima te će glasati za poštene, dokazano sposobne privrednike, a ne za prevarante i politikante poput svih redom iz vladajuće koalicije. Poštujem gospodina Radulovića, Jankovića, Jeremića… Dole svi pojedinci preletači iz vladajuće koalicije.

  • Nakon poplava potopljen je povrsinski kop. Moralo se pristupiti ispumpavanju vode i kasnijem vadjenju mulja kako bi se kop pustio u funkciju ponovo. Na raspisanom tenderu javile su se dve firme. Jedna rumunska koju je zastupala firma Juzni Banat koja je inace u rukama brata premijera i sadasnjeg predsednickog kandidata i jedna norveska firma. Norvezani su nudili da POTPUNO besplatno ispumpaju vodu svojim novim pumpama. Razlog zasto su to hteli da odrade besplatno je u tome sto su zeleli da se pozicioniraju na trzistu Balkana i zahtevali su jedino pismenu preporuku kao dokaz da su odradili posao kako treba. Njihove pumpe su bile nove savremene dizel pumpe odlicnog protocnog kapaciteta. Juzni Banat je ponudio svoju cifru za isti posao gde bi oni kao posrednici doveli rumunsku firmu koja ce odraditi to. Na kraju posao se dodeljuje Juznom Banatu kao domacem preduzecu. Juzni Banat dovlaci pumpe za koje se ispostavlja da su elektricne! Utvrdjuje se da bi cena sprovodjenja struje (zahtev sa postavljanje novog kraka kako bi se obezbedile potrebne kolicine struje) bila prevelika i da bi isla kao dodatni trosak na vec postojecu cenu koja se placa. Nakon nekog vremena pumpe koje su obezbedjene od strane Rumuna se odvoze iako nisu upaljene jednom i Juzni Banat angazuje Norvezane za isti taj posao! Nije poznato da li je Norvezanima placeno nesto od strane Juznog Banata ili ne, ali je poznato da je voda ispumpana kao sto je prvobitno nudjeno od strane Norvezana i da je Juzni Banat naplatio uslugu uz dodatne troskove!!! Nakon ispumpavanja vode ostalo je od metar do dva sloja mulja cije se iskopavanje i odnosenje odradilo u internoj reziji! Ovo su vam reci jednog od ljudi koji radi na kopovima na ne tako niskoj poziciji. Sada ostaje pitanje zasto nikada nismo nista o tome culi? DJB moze slobodno probati da ispita ovaj slucaj malo detaljnije jer je u pitanju visemilionska prevara u kojoj se neko dobro opario, a cak ni rukave nije zasukao! Tekst sam pisao po secanju pa zato nisam detaljisao, ali verujem da DJB moze probati da dodje do komplet dokumentacije gde se vidi igranka koja je izvedena.
   Zato Vojislave ovo nije preterivanje jer je ovo samo jedna mala stavka u svemu onome sto je radjeno.

 • Od Miloševića pa do danas Srbijom vlada spoj mafije i birokratije.
  Uvek imaju spremnu zamenu ukoliko aktuelnom eksponentu njihovih interesa istekne rok. Siguran sam da je i danas bar jedan od vođa opozicionih stranaka uzgajan da onemogući stvarnu demontažu parazitskog sistema.
  Poverenje mi uliva za sada jedino S. Radulović.
  Voleo bih kada promena vlasti kojoj se nadamo ovog puta bude stvarna, a ne kozmetička.