Београд Људска права Политика Полиција Саопштењe

Која сте класа?

Заштита података о личности обезбеђује се сваком физичком лицу, без обзира на држављанство и пребивалиште, расу, године живота, пол, језик, вероисповест, политичко и друго уверење, националну припадност, социјално порекло и статус, имовинско стање, рођење, образовање, друштвени положај или друга лична својства.

Ово је био други став члана 1 Закона о заштити података о личности. Како то изгледа на Чукарици, а вероватно и на свим другим местима у Србији:

Партократија се разиграла. Пре неколико дана је Н1 објавио вест о бази са подацима од 400.000 грађана коју је направио ДС, а потом преузео СНС. Они поседују податке о нама потпуно супротно Закону о заштити података о личности. Ове податке нису добили прикупљањем, узели су их неовлашћено из државних регистара. Онда су их обрадили и извршили класификацију грађана. Из табеле видимо да су подељени у неколико класа.

Шта је следеће? Дајте машти на вољу. Да ли ће ови са шифром 2 бити додатно третирани, а ови са шифром 5 бити позвани на информативни разговор, зависи само од господара података, личности, свега…

Према Закону, за сваки податак прикупљен на недозвољени начин је казна 1.000.000. динара за правно лице, а за одговорно лице до 50.000.

Ове недеље имамо прилику да почнемо да стварамо слободну државу у којој нас неће пратити, претити, евидентирати.избори, избори 2017,

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Gledajuci cosica veceras,promatrajuci SJ i ostale moralne velicine,mogu samo zamisliti kakav je rezon ostatka populacije ako oni predstavljaju neko slobodno i gradjansko misljenje.mislim da ovaj narod jednostavno nema moralni a zatim i intelektualni kapacitet da zivi bolje. Vecini pojedinaca je svoj mali licni intetes bitniji od uredjenog drustva sa jasnim i fer pravilima.

  • Veceras je mojoj majci stigao sms od DS a koji poziva na neki skup podrske za SJ. Nikada nije bila glasac DSa. Takodje,penzioneri na skupu danas su se zalili da dobijaju sms za okupljanje iako se ne secaju da su dali broj.

  • Brojeve i licne podatke dajete pri svalom potpisivanju sigurnog glasa.. Ime,prezime, JMBG, adresa, broj telefona. Ne secam se da li su trazili i broj LK..
    Ovako je bilo do pre 3 godine (poslednji put sam dao sigurac glas tada drugaru koji je bio u SNS).. Tada me nisu smarali na telefon i slicno.. Danas cujem po Somboru da zovu ljude telefonom da “potvrde siguran glas”, a za prosle izbore sam cuo od mnogo ljudi da su ih i na dan izbora zvali.. Na stranu to sto idu od vrata do vrata (bili kod mene pa sam ih oterao)..
    Elem, hteo sam reci da ne mora znaciti da su iz drzavnog registra pokrali podatke.. Vrlo verovatno se radi o ljudima koji su u proslosti dali glas podrske pa ih sad “izvlace iz arhive”..

    • Пред сваке изборе ме зове ЛДП, никада им нисам дао број. Не само њима, било којој странци. Иако им сваки пут кажем да ме избришу са списка, увек ме зову поново.