Beograd Ljudska prava Politika Policija Saopštenje

Koja ste klasa?

Zaštita podataka o ličnosti obezbeđuje se svakom fizičkom licu, bez obzira na državljanstvo i prebivalište, rasu, godine života, pol, jezik, veroispovest, političko i drugo uverenje, nacionalnu pripadnost, socijalno poreklo i status, imovinsko stanje, rođenje, obrazovanje, društveni položaj ili druga lična svojstva.

Ovo je bio drugi stav člana 1 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Kako to izgleda na Čukarici, a verovatno i na svim drugim mestima u Srbiji:

Partokratija se razigrala. Pre nekoliko dana je N1 objavio vest o bazi sa podacima od 400.000 građana koju je napravio DS, a potom preuzeo SNS. Oni poseduju podatke o nama potpuno suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti. Ove podatke nisu dobili prikupljanjem, uzeli su ih neovlašćeno iz državnih registara. Onda su ih obradili i izvršili klasifikaciju građana. Iz tabele vidimo da su podeljeni u nekoliko klasa.

Šta je sledeće? Dajte mašti na volju. Da li će ovi sa šifrom 2 biti dodatno tretirani, a ovi sa šifrom 5 biti pozvani na informativni razgovor, zavisi samo od gospodara podataka, ličnosti, svega…

Prema Zakonu, za svaki podatak prikupljen na nedozvoljeni način je kazna 1.000.000. dinara za pravno lice, a za odgovorno lice do 50.000.

Ove nedelje imamo priliku da počnemo da stvaramo slobodnu državu u kojoj nas neće pratiti, pretiti, evidentirati.izbori, izbori 2017,

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Gledajuci cosica veceras,promatrajuci SJ i ostale moralne velicine,mogu samo zamisliti kakav je rezon ostatka populacije ako oni predstavljaju neko slobodno i gradjansko misljenje.mislim da ovaj narod jednostavno nema moralni a zatim i intelektualni kapacitet da zivi bolje. Vecini pojedinaca je svoj mali licni intetes bitniji od uredjenog drustva sa jasnim i fer pravilima.

  • Veceras je mojoj majci stigao sms od DS a koji poziva na neki skup podrske za SJ. Nikada nije bila glasac DSa. Takodje,penzioneri na skupu danas su se zalili da dobijaju sms za okupljanje iako se ne secaju da su dali broj.

  • Brojeve i licne podatke dajete pri svalom potpisivanju sigurnog glasa.. Ime,prezime, JMBG, adresa, broj telefona. Ne secam se da li su trazili i broj LK..
    Ovako je bilo do pre 3 godine (poslednji put sam dao sigurac glas tada drugaru koji je bio u SNS).. Tada me nisu smarali na telefon i slicno.. Danas cujem po Somboru da zovu ljude telefonom da “potvrde siguran glas”, a za prosle izbore sam cuo od mnogo ljudi da su ih i na dan izbora zvali.. Na stranu to sto idu od vrata do vrata (bili kod mene pa sam ih oterao)..
    Elem, hteo sam reci da ne mora znaciti da su iz drzavnog registra pokrali podatke.. Vrlo verovatno se radi o ljudima koji su u proslosti dali glas podrske pa ih sad “izvlace iz arhive”..

    • Pred svake izbore me zove LDP, nikada im nisam dao broj. Ne samo njima, bilo kojoj stranci. Iako im svaki put kažem da me izbrišu sa spiska, uvek me zovu ponovo.