Политика Саопштењe

Представник ДЈБ у РИК- у из протеста напустио седницу

Представник Доста је било у Републичкој изборној комисији Војин Биљић синоћ је из протеста напустио седницу РИК-а због незаконитог поступања председника РИК-а који је одбио да захтев за своје изузеће проследи Скупштини Србије и тиме брутално прекршио Закон о општем управном поступку. Захтев за изузеће председника РИК-а поднет је због очигледне дискриминације председничког кандидата Саше Радуловића у РИК-у када се одлучивало о приговору ДЈБ, незаконитог игнорисања свих иницијатива које је ДЈБ поднео РИК-у и фаворизовања само једног кандидата владајућих странака.

Доста је било захтева примену закона и да се образложен захтев за изузеће председника РИК-а проследи Скупштини Србије која га је изабрала и која по Закону о управном поступку мора да се изјасни о томе. До изјашњавања Скупштине Србије о изузећу председника РИК-а он не сме обављати ту дужност и све радње које предузима су незаконите. Одбијање председника РИК-а да поштује закон је очигледна злоупотреба овог државног тела и додатно делегитимише изборе за председника Србије.

Председник РИК-а је захваљујући већини коју му редовно обезбеђују представници кандидата Ненада Чанка, Милана Паровића, Војислава Шешеља и Милана Стаматовића, усвајао само предлоге који су долазили директно од Александра Вучића или представника владајућих странака. Тиме је незаконито деловао само у интересу једног кандидата, а дискриминисао све друге. РИК мора да делује непристрасно и да доноси одлуке у складу са законом, а досадашњим одлукама РИК се претворио у сраман инструмент владавине Александра Вучића.

Покрет Доста је било ће поднети жалбу Уставном суду на поступање председника РИК-а.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dok ne sednete sa istinskom opozicijom – i ne napustite Rik i Skupštinu – u potpunosti, trčite u mestu. Na traci koju vam je uključio Vučić lično. Gledao sam na Nac.geografiji emisije sa simpatičnim likom pod nazivom “Šaptač psima”. Lik sredjuje problematične kuce, dovodi ih u red kada gazde, tj, vlasnici, više ne znaju šta će sa njima, kada im je ponašanje nekontrolisano, kada previše laju, ne slušaju naredbe ili imaju pregršt energije, prave ludnicu u kući… Lik, omaleni Meksikanac, dodje i sredi te kuce da oni zaista ubrzo postanu – male mace. I poslušne i mirne. Znate koja mu je glavna “taktika”? Stavlja kuce da trče na sobnoj traci, izmori ih tako i toliko, da posle možeš sa njima šta poželiš… Izgleda da je i Vučić gledao te emisije… Opozicija, ali i studenti, trenutno trče po tim trakama. Jednu traku je Vučić “odneo” u centar, drugu u Rik.

    • Подржавам Игоров предлог.
      Повезати се са Бошком Обрадовићем (Дверима) и Јеремићем и са онима који су сигурно против нарко-вучића.

    • Podrzacu predlog, samo jos da nam Igor saopsti ko je to jos prava opozicija. Ja pravu opoziciju sem DJB ne vidim, na zalost. Znaci nece niko podrzati DJB, ili uzajamno podrzati, kako god. I, ako tako sami krenu bice opet omalovazavanje, ignorisanje, ismevanje po kvazimedijima. Shvatite, svi mediji su u rukama neprijatelja Srbije, ukljucujuci i takozvane slobodne, povraca mi se i da ih navodim.

  • Parović. mali nikogović ne čudi me što zajedno sa Stamatovićem leže na rudu Vučiću, ali Čanak ?! onoliki zapaljivi govori na temu novaca i Vojvodine i onda podrži Vučića radikala, pa treba svi ligaši da ga šutnu u istoriju, najobičniji karijerista, sramota. Da li je svestan svoje uloge u ovim sudbonosnim zbivanjima.