Војводина Саопштењe Спорт

Зрењанин: Неспортски однос Града ка спорту

Градоначелник је почетком године донео Решење о расподели средстава за програмске активности из области спорта. Решењем је распоређено око 40 милиона динара буџетских средстава града Зрењанина спортским клубовима и удружењима. Решење донето у складу са Законом о спорту и Одлуком о буџету града Зрењанина. Међутим листа спортских клубова и средстава која су им додељена изгледа крајње чудно. Примера ради, пливачком клубу “Пролетер” Зрењанин, иначе државном прваку, додељено 250.000 дин, а клубу малог фудбала “Спорто” Зрењанин 2.000.000 дин.

Због основане сумње да се није поштовао критеријум из „Правилника о расподели средстава за програмске активности и пројекте у области спорта у граду Зрењанину.”, на 8. редовној седници Скупштине града тражили смо да се јавно објави записник и предлог Радне групе на основу којег је донето Решење о дедели средстава. Из тог предлога би јасно требало да се види како се дошло до конкретних износа новца који је додељен сваком спортском друштву. Све ово тражили смо и кроз захтев по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

У одговору на наш захтев добили смо Предлог решења који је идентичан решењу. Односно добили смо исти списак клубова са новчаним средствима која су им већ и свакако додељена, без ранг листе, образложења или било каквог објашњења на основу којег се може закључити како је новац подељен, тј. по којем критеријуму се одлучивало?!

Уз претпоставку да није прекршен Закон о о слободном приступу информацијама од јавног значаја, односно ако је ово једини документ Радне групе која је сачинила предлог, можемо само да закључимо да се приликом доделе буџетских средства из области спотра нису поштовали критеријуми из Правилника. Односно да су средства додељена паушално на основу страначких и пријатељских веза.

Негативна селекција у додели буџетских средстава из области спорта довела је до одлуке да Женски рукометни клуб „Пролетер” коме је додељено само 300.000 динара иступи из Супер Б лиге због недостакта сресдтава. Ово је клуб у којем играју само Зрењанинке.

Одборничка група покрета Доста је било
у Зрењанину
Председник одборничке групе Александар Коровљев

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Neka gradska vlast objasni i prikaže podatke ko je i zbog čega gradski bazen ustupio državnom projektu koji se nekada zvao CZ, (gadi mi se i njihovo ime), koligo plaćaju te usluge. Njima u Bg niko ne da bazen, dužni i Bogu i narodu, a tek Zrenjaninu i našoj deci. Prikažite uplate veštačke tvorevine!!!!!!!