VIDEO Гостовање Политика

Нинић у Глобално на ТВ БН

Представник покрета Доста је било у РИК-у Иван Нинић гостовао је 12. априла у емисији Глобално на ТВ БН.

Аутор и водитељ је Борис Малагурски,  а уз Нинића гости су били и: Бојан Клачар и Мухарем Баздуљ.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Bazdulj je upotrebio mozak u ovoj emisiji i već u prvoj polovini istakao suštinu, za koju se lično zalažem od prvog dana rada nove Skupštine, kao i od prvog trenutka najave raspisivanja predsedničkih izbora. Da li je pratio i vaš sajt i komentare koje su ljudi na njemu ostavljali ili ne, nebitno, uglavnom, pogodio je “inicijalnu” suštinu problema. U startu je trebalo delegitimizovati i takvu nakaradnu Skupštinu i još nakaradnije izbore. Ta prilika je propuštena kod izbora, ne bi valjalo da se propusti i kod skupštinskog budućeg rada. Saša Janković po zadatku dobijenom od američkog izaslanika da minimizira proteste i natera opoziciju u Skupštinu kako bi dala legitimitet Vučiću i kao parlamentarnom, a sada i kao predsedničkom vodji – učiniće sve da to i ostvari. Istinsku opoziciju sada muči malobrojnst (dobijenih na predsedničkim izborima) glasova. Ali, to je pogrešan utisak. Baza od 700.000 direktnih glasova (Jeremič, Beli, Obradović, Radulović) – obavezuje istinsku opoziciju – da ne daje legitimitet ovakvoj Skupštini. Na te glasove se bez dileme mogu dodati i brojni glasovi onih koji su prvotno dali glas Jankoviću, neshvatajući da je on istorijska američka prevara srpskog naroda. Ti glasovi će se slivati, pa, možemo to reći – i vraćati onamo odakle su otišli ka Jankoviću. A da bi to bilo tako – potreban je čvrst stav, veliki rez, potpuna politička odlučnost i čvrst dogovor sa istinskom opozicijom. I taj stav će ubrzo biti nagradjen. Odvojiće se žito od kukolja. Godinu dana skupštinska većina briše pod sa istinskom opozicijom. Sve što je tamo opozicija izgovorila, imalo je efekat koje laste imaju na razvoj pčelarstva u Mrduši Donjoj. Potrebni su radikalniji potezi koji će skrenuti pažnju čak i zabludelim.

  • Bazdulj je car. A da ovo sve mora energičnije, potpisujem. Iskreno, sve mi deluje anemično ovih dana. Janković šuruje sa mumijama koje us tu poslednjih 30 godina (meni oduzetih od života), najveća im briga ko će biti podnosilac predloga koji i onako neće proći na glasanju, DJB je u zemlju propao, malo se tu i tamo oglase povodom izborne krađe. ostale da i ne pominjem. Anemično, neubedljivo i bledo. I protesti su mi nekako bzvz. Šerpe lonci i pištaljke neće ništa pomeriti s mrtve tačke. Ima tu ljudi, ali mi više deluje da rade to jer im je zabavno i jer mogu da okače selfi na fejsbuk nego što im je zaista stalo. Čak je i pseto reklo da ga za zabole žuta patka za proteste dokle god je sve mirno i bez incidenata.

 • Bazdalj me je sad upravo razočarao svojim podaničkim mentalitetom. Koliko su mi zanimljiva njegova razmišljanja o književnosti i umestnosti uopšte, toliko smatram da je potpuno neadekvatan sagovornik na ove teme. Kao prvo, 150 din. nije mala pretplata u odnosu na BBC pretplatu u Britaniji. Dakle, tamo je prosečna mesečna plata oko 320.000 (grubo izračunato), a pretplata je oko 1.700. To je otprilike isti odnos naše prosečne plate i pretplate. S tim što je tamo dovoljno da date pismenu izjavu da nemate TV, a ovde to ne možete. Ja, recimo, plaćam 3 pretplate, a samo na jednom mestu imam TV. To je u Engleskoj nemoguće. A kao drugo, svi preko 75 godina ne plaćaju pretplatu, a takođe i čitavo domaćinstvo ne plaća pretplatu ako samo jedan njihov član ima više od 75 godina. I šta je sad to? Jel’ to liberalni kapitalizam ili socijalno društvo? Ja ne znam šta je, ali ovo ovde je sramota. Ne znam na osnovu kojih podataka Bazdalj brani RTS.

  • Ah, i to su glasači… Slično je na N1, (za razliku od Djb) tamo se puštaju samo oni komentari – koji nemaju svrhu i čiji tvorci – nemaju spoznaju ni o iole bitnim stvarima… Zato Vučko i razbija, ne samo zato što krade. Tipa, dal je nešto 100 ili 200 dinara, pa, pu, pu… A krucijalne stvari ostadoše neprimećene, nerazumljive, nedokučive… Čudo nevidjeno.

  • Postoji deo medijskog prostora koji pokriva RTS koji zaslužuje finansiranje od građana (obrazovni, dokumentarni, delom i igrani program), ali kada je u pitanju informisanje RTS od mene dobija čistu nulu. Propagandna uloga RTS-a je dovedena do vrhunca koji prelazi u apsurd. Zbog te svoje uloge RTS nije zaslužio ni 150 dinara, mada je moja porodica do sada sve uredno plaćala (ranije i 500 dinara). Mislim da bi opozicija trebalo da insistira na uvođenju jednog političkog kanala na RTS-u na kojem bi svi relevantni činioci dobili vremensku kvotu unutar koje bi mogli da iznose šta hoće i da na sadržinu toga što se iznosi niko nema pravo da utiče. To bi koliko-toliko ublažilo pogubne posledice gebelsovske propagande. Ovako, RTS nije moja televizija, a po prvi put razmišljam da bojkotujem pretplatu iako ona nije ni koliko jedna pakla cigareta.

  • Slavoljube, isto mislim što i vi. Po meni, izbore dobija onaj ko bude rekao da će ukinuti TV pretplatu i porez na stan ili kuću u kojoj živiš (odnosno na pravo da živiš u sopstvenom stanu ili kući) – koji uglavnom nigde u civilizovanom svetu ne postoji, čak su ga i u Nemačkoj ukinuli iako je tamo bio prilagođen primanjima. Ne zaboravimo da je Đilas pao zbog bus-plusa.

 • Eee, kamo sreće nama danas da imamo gde pobeći u Slobodu, sa nemanja na imanje…
  Tu slobodu nam neće doneti ni Putin ni Tramp ni Merkel ni Erdogan, a ni Vucic ni Jankovic, kao ni onda sto nisu Car Alexandar, ni Jozef, ni sultan, ni nahijski oborknezovi, ni današnji tajkuni i politički šibicari…
  Tek kad sami iz nemanja predjemo na imanje, tada će utihnutii robovska i čifčijska raspoloženja, tada će se druga pesma pevati…
  Vaskrsenja ne biva bez smrti, dabogda umro čifčija u nama, da bi se rodio pravi Srbin kakvi su bili naši dedovi… Hristos Vaskrse! Pozdrav svima

  • Uvaženi g.Vilogorski,

   Živim u uverenju da sam, ipak, uspeo da pobegnem iz “nemanja na imanje”!?
   Rođen sam i odrastao u Zemunu, davne 1958 g. Naslućujući ovo beznađe koje nas je snašlo, supruga i ja smo pobegli u Majku Prirodu:
   2013 g. u jednom malom banatskom selu, kupili smo kućicu od 40 kvm na 10 ari placa! Za svoje potrebe uzgajamo 100% EKOLOŠKU HRANU: paradajz, krompir, beli i crni luk, grašak, boraniju, tikvice, zelenu salatu, začinsko bilje, jagode, kupine, lešnike, orahe…
   Uzgajamo JAPANSKE PREPELICE i proizvodimo njihova, širom sveta veoma cenjena i LEKOVITA JAJA!
   Naravno, nemoguće je u potpunosti pobeći od svega što se dešava u društvu ali smo uspeli da stvorimo svoj “MALI MANSTIR”, daleko od velegradske vreve, saobraćajnog kolapsa, buke, zagađenog vazduha i stresova!
   Moj omiljeni portal MEDIAS.RS publikovao je moju priču o životu na selu:
   http://www.medias.rs/ko-nas-cita-obicna-zivotna-prica-neobicno-dragog-coveka

   Svim ljudima dobre volje, želim, pre svega, DOBRO ZDRAVLJE i uspeh u poslu!
   Iskreno,
   mali paor Sopček Đura

  • Zahtevi za demokratizaciju političkog života u Srbiji, ukazujem na socijalnu katastrofu u kojoj se nalazimo zbog ekonomske politke bazirane na načelima neoliberalizma. Rak rana našeg sistema je partijska uprava. Na izborima se odlučuje o tome koja partijska klika će u naredne četiri godine javne pare trpati u privatne džepove. Javne institucije ne služe potrebama građana, jer su pretvorene u baze privilegija za pripadnike vladajućih stranaka. Partije su mašine za eksploataciju javnih resursa, koje se na izborma takmiče među sobom zbog kontrole nad plenom,
   Promenu u Srbiji neće doneti politikanti, već samoogranizovani građani, svojim autonomnim političkim akcijama. Moramo obnoviti našu ekonomiju na načelima socijalne i participativne demokratije, u kojoj će biti poštovana ljudska i socijalna prava onih koji rade.
   Za što zasad nema promena?
   Zato što su sve političke stranke na jaslama države nakupile negativnom selekcijom talog ovog društva.
   Ovakve stranke niti hoće, niti umeju, niti mogu da reformišu ovo društvo.

 • Ovaj komentar namenjen je svima onima koji su skloni da prihvate navodne rezultate glasanja na izborima uprkos cinjenici da je sa vise strana doslo do pojave sumnji u tok predizbornog procesa kao i samog prebrojavanja glasova.
  Pre nekoliko godina stajao sam na raskrsnici vracajuci se sa posla. U oci mi je upao bicikl identican kakav je vozio moj sin. Dosavsi kuci shvatio sam da je to bio njegov bicikl. Lopov je vozio bicikl prema buvljaku. Odjurio sam tamo i zatekao lopova kako nudi nas bicikl na prodaju. Zgrabio sam bicikl i lopova i odvukao ga do policije. Policija je sastavila zapisnik, pustila lopova, a ja sam nakon sto sam pokazao racun vratio svoj bicikl kuci. Lopova su krace drzali nego mene.
  Naravoucenije: Ovo je drzava koja stiti lopove. Naravoucenije 2: Ako hoces da zastitis svoju imovinu onda to moras uciniti sam. Ukraden mi je i drugi bicikl (sasvim moguce od strane istog lopova, onaj prvi koji sam sprecio da ukrade nije dirao vise valjda zbog baksuza). Policija ga naravno nikada nije pronasla. Dakle ako zelis da zastitis svoju imovinu onda to moras uciniti sam.
  RIK nece stititi nase glasove, niti ce brinuti koliko je glasalo mrtvih dusa. Oni ce kao i policija ispuniti formu, napravivsi zapisnik njihov interes za fer proceduru ce se zavrsiti.
  Mojom logikom vodili su se gradjani prikljucivsi se srednjoskolcima i studentima na protestu protiv diktature.
  Ipak partije i pokreti kojima su glasovi pokradeni ili su zloupotrebom osteceni su veoma mlako reagovali.
  Ocigledno da nakon izjave kontrolorke DJB iz Zemuna, volonterki iz staba SJ, snimaka na netu, nepresavijenih listica …postoji osnovana sumnja da su zloupotrebe bile ceste u najmanju ruku.
  U krajnjoj liniji od dva javno otvorena dzaka u jednom se broj listova nije podudario. Cak sta vise visak listova je bio u korist AV.
  Posledicno neophodno je zahtevati ponovno brojanje svakog dzaka i sravnjivanje sa zapisnikom.
  Takodje suprotno stava RIK dobijenog majorizacijom ne treba prihvatiti ni jedan zapisnik koji nije uradjen lege artis.
  Ako vam je dobro – onda nista, trpecemo Barabu. Pitanje je samo kako ce izgledati Srbija nakon 5 godina kada novih 300 000 mladih ode?

 • Djindjic se pobunio . Zivkovic je nesto muljao godinu dana pa je isplacen . Kostunicu su namestili i skinuli jer u odredjenim segmentima nije hteo da saradjuje . Tadic je pristao da izda drzavu i narod . Vucic je rekao da moze bolje da razvali Srbiju . Jedva cekam nove izbore pa da glasam protiv njih . Hura !

 • Najbolje da glasam za Demokratsku stranku , verovatno su se promenili i odlucili da nece vise da izdaju zemlju i pljackaju narod sto su radili do 2012 godine. Pa to je moguce , evo i Vucic je pre bio bitanga , a sad se promenio . Kad malo razmislim , to je izgleda praksa NA OVIM PROSTORIMA .
  A evo , i najveca masa naroda je glasala za njihovog kandidata , sto znaci da je to ok.

  PS. Molim nase botove da me ne napadaju , jer sam koristio stilsku figuru IRONIJU da bih podvukao i naglasio svoj politicki stav.

  • Vidi se ironija sa meseca, ne brini. Na žalost, kao što rekoh biće demonkrate još jednom na vlasti, čisto da izgubimo još nekoliko godina. Mislim taman i da su se promenili, već su mi ukrali 15 godina života. Ja stvarno ne vidim kako je moguće da ih “kaznimo” da budu 3-4 godine uboga opozicija pa da se posle vrate na ćup da još malo muzu. Dokle treba tako? Kao onomad ČBČ (Čeda-Boris-Čanak),ja bih stvarno voleo da vidim čoveka koji je zaokružio ČBČ na izborima, sad stiže ŠKB (Šule-Kena-Balša). Majko mila.

 • Ne mislim da je apstinencija resenje . Mislim da je sada protest resenje , jer izbori nemaju vise smisla .Kakav je ambijent sada napravljen , mozemo doziveti da vidimo opet DS na vlasti , kao drugu stranu americke batine . Dakle , uz studente i omladinu . Oni kazu da nece da budu jeftina radna snaga. Moraju biti ponisteni svi stetni ugovori , moraju odgovorni biti procesuirani , i iz DS i iz SNS i SPS i ostalih bandi .