Војводина Саопштењe

Шест наших кључних потеза за Оџаке

Избори у Оџацима су заказани за 23. април 2017. Решили смо да последњих неколико дана “истрчимо спринт” кампање као што то раде победници на великим такмичењима. Претходно разговарајући са суграђанима увидели смо да су проблеми сведени на елементарне ствари које чине живот, што нам само говори о познатој чињеници да се на овом простору лоше живи. Било би неодговорно да обећамо да ћемо сами све решити, али смо убеђени да итекако можемо да направимо крупне кораке ка Оџацима у којима се рађе и лепше живи. Зато нам је на изборима потребна подршка свих вас којима је политике преко главе, који сте изиграни, увређени, обесправљени и уцењени. Ми вас разумемо, зато смо и решили да уђемо у изборну трку, јер још увек верујемо да је ова општина најбоље место за живот и да су људи у њој честити и поштени.

Зато предлажемо следећи ПЛАН  У  ШЕСТ  ТАЧАКА које је могуће остварити током четири године, јер смо реални у обећањима зато што нам је важно да никад не будемо прозвани за гажење дате речи:

1. Велике промене у јавном сектору. Увођењем потпуне јавности рада Општинске управе и буџетских корисника кроз објављивање података за сваки потписан уговор и сваки динар потрошен из буџета увешћемо метод спречавања корупције. Реорганизацијом општинске управе и јавних предузећа, систематизацијом и професионализацијом радних места и обавезним укидањем досадашње лоше праксе запошљавања по страначкој подобности учинићемо да јавни сектор воде и чине најбољи, што ће повећати квалитет услуга овог сектора који он пружа грађанима.
2. Оснивањем пословног инкубатора и подстицањем предузетништва утицаћемо на развој предузетничког духа, нарочито младих суграђана, борећи се тако да они остану у Оџацима и ту заснују своје породице.
3. Унапређењем здравља житеља општине Оџаци кроз здравствену екологију (испитати воду, ваздух и земљу) тежићемо и проналажењу узрока честе појаве малигних болести, уместо досадашње искључиве праксе лечења симптома.
4. Пружићемо бољи подстицај пољопривредним произвођачима кроз обуке и семинаре, ради унапређења знања о начинима конкурисања за средства која би им унапредила рад и технологију кроз домаће и међународне фондове.
5. Поставићемо темеље за оснивање омладинског културног центра – креирање подстицајног окружења за укључивање младих у друштво.
6. Радићемо на трајном решавању реалних проблема (пијаћа вода, пси луталице, дивље депоније…).

Верујемо да овај план у 6 тачака можемо да реализујемо заједно и исто тако верујемо да ћете нам на овим изборима дати подршку, зато што је

глас за број 6

на локалним изборима глас за сваког грађанина општине Оџаци који већ дуго зна да:
ДОСТА ЈЕ БИЛО!

Одбор покрета Доста је било у Оџацима

ДЈБ Војводина

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар