Vojvodina Saopštenje

Šest naših ključnih poteza za Odžake

Izbori u Odžacima su zakazani za 23. april 2017. Rešili smo da poslednjih nekoliko dana “istrčimo sprint” kampanje kao što to rade pobednici na velikim takmičenjima. Prethodno razgovarajući sa sugrađanima uvideli smo da su problemi svedeni na elementarne stvari koje čine život, što nam samo govori o poznatoj činjenici da se na ovom prostoru loše živi. Bilo bi neodgovorno da obećamo da ćemo sami sve rešiti, ali smo ubeđeni da itekako možemo da napravimo krupne korake ka Odžacima u kojima se rađe i lepše živi. Zato nam je na izborima potrebna podrška svih vas kojima je politike preko glave, koji ste izigrani, uvređeni, obespravljeni i ucenjeni. Mi vas razumemo, zato smo i rešili da uđemo u izbornu trku, jer još uvek verujemo da je ova opština najbolje mesto za život i da su ljudi u njoj čestiti i pošteni.

Zato predlažemo sledeći PLAN  U  ŠEST  TAČAKA koje je moguće ostvariti tokom četiri godine, jer smo realni u obećanjima zato što nam je važno da nikad ne budemo prozvani za gaženje date reči:

1. Velike promene u javnom sektoru. Uvođenjem potpune javnosti rada Opštinske uprave i budžetskih korisnika kroz objavljivanje podataka za svaki potpisan ugovor i svaki dinar potrošen iz budžeta uvešćemo metod sprečavanja korupcije. Reorganizacijom opštinske uprave i javnih preduzeća, sistematizacijom i profesionalizacijom radnih mesta i obaveznim ukidanjem dosadašnje loše prakse zapošljavanja po stranačkoj podobnosti učinićemo da javni sektor vode i čine najbolji, što će povećati kvalitet usluga ovog sektora koji on pruža građanima.
2. Osnivanjem poslovnog inkubatora i podsticanjem preduzetništva uticaćemo na razvoj preduzetničkog duha, naročito mladih sugrađana, boreći se tako da oni ostanu u Odžacima i tu zasnuju svoje porodice.
3. Unapređenjem zdravlja žitelja opštine Odžaci kroz zdravstvenu ekologiju (ispitati vodu, vazduh i zemlju) težićemo i pronalaženju uzroka česte pojave malignih bolesti, umesto dosadašnje isključive prakse lečenja simptoma.
4. Pružićemo bolji podsticaj poljoprivrednim proizvođačima kroz obuke i seminare, radi unapređenja znanja o načinima konkurisanja za sredstva koja bi im unapredila rad i tehnologiju kroz domaće i međunarodne fondove.
5. Postavićemo temelje za osnivanje omladinskog kulturnog centra – kreiranje podsticajnog okruženja za uključivanje mladih u društvo.
6. Radićemo na trajnom rešavanju realnih problema (pijaća voda, psi lutalice, divlje deponije…).

Verujemo da ovaj plan u 6 tačaka možemo da realizujemo zajedno i isto tako verujemo da ćete nam na ovim izborima dati podršku, zato što je

glas za broj 6

na lokalnim izborima glas za svakog građanina opštine Odžaci koji već dugo zna da:
DOSTA JE BILO!

Odbor pokreta Dosta je bilo u Odžacima

DJB Vojvodina

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar