Медији Правосуђе Саопштењe

Пинк и Танјуг кажњени по тужби Саше Радуловића

Виши суд у Београду усвојио је тужбе које је Саша Радуловић поднео против ТВ Пинк и новинске агенције Танјуг. Према првостепеним судским пресудама суд је утврдио да су емитовањем личних података о Саши Радуловићу без његове сагласности Пинк и Танјуг повредили члан 10. Европске конвенције о људским правима и чл. 80. Закона о јавном информисању.

Саша Радуловић је прошле године тужио ова пропагандна гласила због емитовања прилога о лажним кривичним пријавама које је на конференцији за новинаре пред палатом правде показивала Мира Баста, потпредседница фантомске Заједнице синдиката Србије, окружена члановима Вулиновог Покрета социјалиста. У прилозима тв Пинк и Танјуга објављена је адреса становања Саше Радуловића и његове породице, чиме му је повређено право на приватност и угрожена сигурност.

Против Заједнице синдиката Србије и њене функционерке Саша Радуловић је приватном тужбом покренуо посебан парнични поступак због повреде угледа и части и пласирања неистинитих информација у вези са стечајевима које је Радуловић водио.

Саша Радуловић пред надлежним судовима у Србији води још 25 поступака ради накнаде штете због повреде угледа и части против издавача штампаних и електронских медија и одговорних уредника блатоида. Све тужбе су последица лажи и клевета које пропагандни тим Александара Вучића пуне три године пласира против Саше Радуловића.

Главни циљ ове пропаганде је да убеди гласаче да су у политици сви исти, да се политиком баве нечасни људи, да су и у власти и у опозицији сви као Ристичевић, Мартиновић, Вулин и Лончар и да се ништа не може променити. Пошто су сви медији под директном или индиректном финансијском контролом, клевете се пласирају на насловним страницама, а ретко који деманти буде објављен и то ситним словима у забаченом делу новина. Једини начин за борбу против овог насиља јесте да се тражи заштита суда. Нажалост ни када се добије пресуда суда, медији о томе не обавештавају јавност.

Прилог

Пресуда

Presude-Pink-Tanjug

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pa zasto se u delu tuzbe kojim se iznosi odstetni zahtev nije trazilo da se ti mediji u slucaju dobijene parnice obavezu od strane Suda da demantije objave u svojim udarnim informativnim emisijama?!