Полиција Правосуђе Саопштењe

Шта је са истрагом о атентату на начелника београдске полиције?

Ћутање и сакривање информација који прате случај хапшења осумњичених за атентат на начелника београдске полиције Веселина Милића нимало не личе на уобичајене сценско-медијске игроказе на које смо навикли са председником Владе и државе и његовим министром полиције и у директној је супротности са интересом јавности да буде упозната са стањем безбедности у држави.

Сумња да је на шефа полиције припреман атентат и потреба да се случај расветли су од прворазредног значаја. Његово стављање у фиоку, попут случаја Јајинци или нерасветљеног убиства припадника организованог криминала, попут Салета Мутавог, било би опасно за укупну безбедност и борбу против организованог криминала..

Шта се догађа са истрагом и да ли је и даље у притвору ико од петорице осумњичених да су припремали атентат на Веселина Милића? Упркос хапшењу које је извела београдска полиција пре више од две недеље, јавност је ускраћена за информације о томе, а полиција је чак одбила да коментарише питање о безбедности Веселина Милића? Да ли се истражују сумње о атентату или се све свело само на пријаву због нелегалног ношења оружја? Ова питања су посебно важна у светлу чињеница да су Веселин Милић и инспектори криминалистичке полиције ушли у траг и прикупили доказе о организованом криминалу у који је укључен врх власти.

Инсајдерске информације упућују на то да су потенцијални ликвидатори начелника београдске полиције били повезани са вођом навијача Александром Станковићем, званим Сале Мутави, после чијег убиства у новембру прошле године је министар полиције у јавности објавио “рат мафији”.

Саша Радуловић је, у својству председника посланичког клуба Доста је било у Скупштини Србије, у марту поднео кривичну пријаву против браће Вучић, Александра и Андреја, због сумњи да организују групе осуђених криминалаца, дилера дроге и насилника да би контролисали тржиште наркотика, принудно преузимали луксузне ресторане и отимали вредно пољопривредно и грађевинско земљиште у Србији. У пријави је предложено саслушање управо Веселина Милића и припадника УКП које су браћа Вучић спречавала да спроводе истрагу о активностима Салета Мутавог и Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и низа других повезаних лица. Уместо да саслуша Веселина Милића о везама врха власти са организованим криминалним групама, тужилаштво је у рекордном року и под очигледним политичким притиском одбацило кривичну пријаву, а да основне истражне радње које се пријавом траже, нису предузете.

Имамо пуно доказа који указују на то да је угрожена безбедност шеф београдске полиције због његових сазнања о везама браће Вучић са организованим криминалом. Захтевамо да се случај планирања атентата на њега расветли и да тужилаштво професионално заврши истраге убиства Салета Мутавог и мистериозног проналажења арсенала оружја у Јајинцима, које је са свим тим повезано, а о чему се ћути након што је јавности подметнута прича о “парцијалном ДНК” и наводно недовољним доказима да се истрага оконча.

Уколико заташка случај планирања атентата на Веселина Милића тужилаштво ће показати да је држава немоћна да се обрачуна са мафијом, односно организованим криминалом у коме су повезани трговина наркотицима, изнуде, насилно преузимање фирми и грађевинског и пољопривредног земљишта. Покушај заташкавања овог случаја ће суштински бити још један доказ да је држава у спрези са организованим криминалом и да у ствари живимо у криминалној држави браће Вучић.

Повезани текстови

Кривична пријава против браће Вучић због контроле тржишта наркотика у Србији

Одговор Тужилаштву за организовани криминал

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Čovek je sve tvrdnje DJB decidirano odbacio i demantovao. Ne znam koji su razlozi ali znam da u poslednje vreme pokret trpi ozbiljnu štetu jer se uglavnom sve što kažete ispostavi kao netačno. Ne znam u kom ste odnosu sa tim čovekom, da li je ucenjen, ili vas je prosto navlačio ali znam da DJB ovako više ne sme da nastupa zbog ozbiljnog urušavanja kredibiliteta pokreta.

    • Izvini Ivane, ali nije baš tako kako kažeš. DJB ovde insistira na činjenicama i poštovanju procedura koje moraju istrage da imaju. Javnost zaslužuje odgovore ali konkretne odgovore koji su rezultat objektivne istrage a ne ono što kaže neko drugi pa bio to i Milić. Ne može neki događaj da se stavi “pod tepih” zato što je to Milić tako odlučio. Ja kao građanin hoću da znam šta je pozadina svega toga, zanima me šta se zaista desilo, zanima me zašto Milić kaže to što kaže, da li je ucenjen ili ima neki dil, mnogo tu ima pitanja a malo odgovora. DJB radi pravu stvar što aktuelizuje tu temu iako oni sami ne mogu da je reše. Iz aviona se može videti da tu nešto smrdi i da mnogi hoće da se pređe preko toga kao da ništa nije bilo. A bilo je.

    • Ništa, predstava za narod, isto kao i sve drugo što radi Vučić. Kad god mu padne popularnost ili treba da skrene pažnju sa nekih bitnih stvari, odma kreću hapšenja (pronalazi se nekakva droga i slično), kreću priče o atentatima, onda priče o nacionalizmu (izađe na govornicu pa pusti nekoliko packi ka Hrvatima, Bosancima, Albancima, Francuzima… kome stigne…) i tako. I onda dođu izbori i građani odluče da ostanu kući. Ništa gore nego narod koji nema volju da se izbori sa autokratom.