Војводина Политика Саопштењe

Хајка и због избора за месне заједнице

Бирачки спискови у целој Србији су катастрофални, а општина Стара Пазова не заостаје у томе ни мало.

Као и за све изборе до сада, сад уочи избора за Савете месних заједница позиве на гласање добио је велики број непостојећих људи, на адресама на којима никада нису били, а неки преминули нису скинути са списка изгледа читаву деценију!

Ко гласачке листиће заокружује уместо умрлих бирача? Где се можда налази фабрика лажних идентификационих докумената? На колико адреса су пријављени фантомски људи који добију позив, а никада нису живели ту? Колики је могући проценат лажних гласова када у општини Стара Пазова „изађе“ пар хиљада таквих умрлих и фантомских гласача? Колико се непознатих људи можда доводи у подунавље на гласање?

Да ли је могуће да је ширење страха на све начине толико понизило становнике ове општине да је скоро у свим местима једина странка која на овим изборима  за Месне заједнице кандидује своје људе владајући СНС? Баш то се дешава, конкуренција је изгледа скоро свугде сама одустала.

Да ли су грађани ове општине свесни да млади постају или алат под уценама владајуће странке или одлазе јер трећи избор не постоји? Хеј, у најјачој општини у Србији трећи избор не постоји!!! Свака институција је урушена, месне заједнице су обесмишљене, а незванични први човек свих месних заједница је Андреј Вучић за којег се шапуће да се лично бави овим изборима обилазећи њихове одборе и који директно издаје наређења и у том послу је виђен на избору за МЗ Кљајићево 2016.године.

Бирачке спискове је СНС власт наследила од ДС-а и сад сваку кривицу која се постави пребацује на претходну власт, без обзира што су они на власти већ 5 година и што нису ништа поправили већ усавршили грешке у бирачком списку које им иду у корист. Делује да немају намеру да их поправе јер им тако одговара. Када ће се бирачки спискови ажурирати? Када ће представници странака престати да пакетићима купују гласове у сиромаштво и безнађе гурнутог становништва. Када ћемо на улицама престати да видимо људе који на изборни дан истерују гласаче из кућа и усмеравају их ка бирачким местима?

Незванична претпоставка је да је на претходим изборима уз помоћ оваквих бирачких спискова против правно прикупљено између 300.000 и 500.000 гласова. Смисао губи Устав који брани права грађана на слободу избора, јер СНС-ови контролори излазности, овога пута веома уочљиви на улицама, тачно знају кога застрашивањем, понудама или можда уценама, воде да гласа за њих. А, то виде и случајни пролазници.

Питамо се и докле ће правилник РИК-а да штити то криминално дело и урушавање права грађана под изговором прописане удаљености од 50 метара од бирачког места? Изборна регулатива мора да се мења. Бирачки спискови под хитно да се прочешљају, а медији ослободе. Без тога нам нема фер избора.

Одбор покрета Доста је било
у Старој Пазови
Душан Митрић, координатор