Ауторски текст Војводина

Живели смо у прашуми, а нисмо то ни знали

Извештаји о реализацији јавних комуналних предузећа у Новом Саду одувек су били надувани и набилдовани, па их ја зовем “извештаји на стероидима”. Сваки пут писци тих малих научних радова препусте се машти и наравно, претерају у опису обима остварених радова одређених предузећа. На свакој седници градске скупштине покрет ДЈБ указивао је на те намерно искарикиране и надуване извештаје, али владајућа клика наставља по старом.

Најновији пример је ЈКП “Градско зеленило” и њихов научно-фантастични извештај о оствареним радовима и утрошеним средствима у 2016. години. Овај пут су оборени и неки светски рекорди у дужини живе ограде! На пример, обавештавају нас да је ошишано 131.750 метара живе ограде или да је покошено милион и четиристо квадратних метара корова (не траве, него корова). Затим, убеђују нас да су третирали хемијским средствима 272 хектара шуме у Новом Саду, која наравно не постоји, барем не да је ми грађани видимо.

О шибљу које је окопано у наша три градска парка сувишно је трошити речи. Према извештају “Градског зеленила” испада да су паркови заправо шибљаци, јер кажу да тамо има три хектара шибља. Ужас један, не знам како се уопште крећемо по тим парковима! Прочитавши ове бројеве и сам извештај морамо се запитати како нисмо приметили ту прашуму у којој смо живели, а од које нас је вајно “Градско зеленило” спасило својим прегалачким радом.

Када треба објаснити како су утрошена средства за услуге из делатности, укупне вредности 330 милиона динара, измишља се до изнемоглости и бесмисла. Известиоци ових предузећа (читај: власт) све време баратају неким имагинарним цифрама. Преувеличавањем обима урађеног посла на одржавању зеленила “Градско зеленило” покушава да оправда велике трошкове које има. Не можемо да прихватимо тезу да је Нови Сад џунгла са хектарима зеленила који се одржавају и сматрамо да за расипнички однос према градском новцу неко треба да одговара пред Скупштином Града Новог Сада. Покрет Доста је било изнова указује на неправилности и ненаменско трошење средстава грађана. И даље се ништа не мења – ми укажемо. они нас прегласају, а грађани живе све лошије и у све горим условима. Време је да кажемо ДОСТА ЈЕ БИЛО!

Одборник Доста је било
у Скупштини Града Новог Сада
Лазар Руњанин

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Prodjite ulicom Profesora Grcica, pokusajte sa Evropskog Bulevara da se ukljucite u Primorsku… Pa to su bre sve korovcine, na svaku raskrsnicu treba staviti znak STOP jer su od tog silnog siblja krajnje ne pregledne. Klisa je cela u rastinju, mnoga decija igralista su nedostupna od siblja. Secam se vremena kada je Klisa bila redovno kosena i odrzavana, ali onda je dosao SNS i sve zapustio…

  • “smatramo da za rasipnički odnos prema gradskom novcu neko treba da odgovara pred Skupštinom Grada Novog Sada”

    Ma daaaaaaj… Za to treba da se odgovara pred sudijom!