Саопштењe Скупштина

ДЈБ позвао опозицију у Скупштини на бојкот сутрашње седнице

Саша Радуловић, шеф посланичке групе Доста је било, позвао је данас све опозиционе посланике у Скупштини Србије да бојкотују сутрашњу седницу због недоличног начина на који је заказана и због очигледног настојања председнице Скупштине да ућутка опозицију, онемогући расправу о својој смени, као и о смени потпредседника Верољуба Арсића. Радуловић је шефове опозиционих посланичких група позвао на састанак сутра, пре заказане седнице, да би се договорили о заједничком наступу.

Посланичка група Доста је било затражила је данас дописом од председнице Скупштине Маје Гојковић да откаже седницу која је заказана данас у 09.59 за сутра у 10.00 сати. Заказивање седнице које је опозиционим посланицима оставило само један минут за подношење предлога за допуну дневног реда, за коју су посланици морали да се утркују са скупштинском стручном службом не би ли успели да поднесу предлоге, недостојан је и неприхватљив начин рада и не приличи институцији парламента.

Чим је од посланичке групе ДЈБ у 14:30 примила захтев да откаже седницу и видела саопштење које је ДЈБ издао о томе, наврат на нос је померила седницу за 15.30 и поново дала опозицији мање од сат времена да поднесу своје предлоге. Накнадно додавање још пар сати не решава проблем, то је и даље кршење процедура, правила и достојанства Скупштине.

Није било никаквог разлога за хитност јер су на дневном реду само споразуми који чекају у Скупштини од новембра прошле године, а поново су у једну тачку дневног реда обједињене тачке које немају везе једна са другом, што Пословник не дозвољава. Такође, седница је заказана за петак да би се избегла посланичка питања које Пословник предвиђа четвртком.

Посланичка група Доста је било је предложила да опозиционе посланичке групе бојкотују сутрашњу седницу Скупштине као упозорење и да се сложе око захтева Маји Гојковић да се откаже сутрашња седница и закаже у складу са Пословником, да се престане са незрелим, дечијим смицалицама због којих посланици опозиције морају да се довијају и праве сачекуше да би на дневни ред дошли њихови предлози, да се Скупштина заказује на време и да се омогући опозицији да поднесе допуне дневног реда. Захтевамо да заседања Скупштине почињу у уторак како то прописује Пословник, не у петак, да се поштује Пословник, да се поштује члан 157 Пословника и не обједињују тачке дневног реда које никакве везе немају једна са другом, да у складу са чланом 28 Пословника председница Скупштине направи годишњи план рада и да се редовно одржавају састанци Колегијума.

Састанак шефова опозиционих посланичких група је заказан за сутра у 15 часова.

Прилог

Dopis Maji Gojković 25.5.2017

Повезани текст

Скупштинска сачекуша за Радета или како предати допуну дневног реда

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Opozicija treba da odvojeno radi na zasebnoj sjednici odvojeno od Gojkovićeve i Arsića i svih SNS polusvjetova, ološa, fukara i šljama.
  “Skupština protiv Diktature” u maloj sali predložiti dnevni red i raditi, ako ne daju u zgradi, sjednicu održati ispred zgrade.
  To treba predložiti i ostalima i više politička rasprava u skupštini ovih likova nije moguća zaista….

 • SNS-u odgovara da u Skupštini ne bude ni jednog poslanika opozicije. Ponašaju se kako se ponašaju da bi izbacili opozicione poslanike. Skupština je JEDINO mesto gde se možete čuti i videti. Ako uskratite bojkotom sebi i tu jedinu mogućnost neće Vas biti nigde. Od bojkota nikakva korist. Ostanite u Skupštini i borite se za svoje ideje. Izabrali smo Vas da butete na bojnom polju a ne da ga napustite.

  • Izabrali smo ih da se politički bore a ne da uludo izginu. To je razlika.
   Ovaj bojkot nije “stalna” politika već samo jedan taktički potez. Mišljenja sam da dobar.
   Dokza je što su se SNS-ovci odmah uspaničili i počeli da komentarišu “…DJB ne bi trebalo da bojkotuje Skupštinu…”.
   Znači ovo je dobar taktički potez.