Јужна Србија

Udri žardinjerom po trotoaru!

Pre nekoliko dana, Nišlije koje su šetale ulicom Milojka Lešjanina, ostale su u čudu nakon što su zatekli masivne betonske žardinjere postavljenje na trotoarima, nedaleko od zgrade glavne pošte.
Ovakvo rešenje je iz najmanje dva razloga pogubno za sve koji tu često prolaze:
  • Ulica Milojka Lešjanina je jedna od najprometnijih u gradu, kako u smislu saobraćaja na točkovima, tako i protoka pešaka. Stavljanjem žardinjera na trotoare, propusnost trotoara je barem dvostruko manja – ljudi sada moraju jedni drugima da se sklanjaju kako bi se međusobno zaobišli.
  • Mnogo bitnije od prethodnog – žardinjere su postavljene direktno preko staze za slepe i slabovide osobe. Napravljen je problem jednoj od najugroženijih građanskih grupa.
Nezvanično smo saznali da su žardinjere navodno pomerene sa Trga Kralja Milana zbog dana policije koji će se obeležavati 03.06. Čak i da je to pravi razlog, nijedna manifestacija ne daje pravo da se bezbednost građana ugrožava ni jedan minut .
Zbog toga je šef odborničke grupe “Dosta je bilo” u Opštini Medijana, Dejan Sovrlic, podneo prijavu Komunalnoj inspekciji i to protiv JP “Parking Servis”, pošto je Odlukom o komunalnom redu Grada Niša upravo definisano da je ovo preduzeće nadležno za žardinjere.
Pokret “Dosta je bilo” obavestiće građane o epilogu ove prijave.
Ознаке
ДЈБ Ниш

ДЈБ Ниш

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар