Јужна Србија Реаговање

Грађани плаћају рекламе СНС-а?!

Окружни одбор  Доста је било у Лесковцу оглашава се поводом вишегодишњих трошења средстава за страначку промоцију у центру Лесковца, чиме се крши закон о изборима и трошењу јавних средстава у изборне сврхе.

Иако су избори завршени пре 3 године, политичка промоција СНС-а и после Роштиљијаде забрињава грађане Лесковца који примећују на уличној расвети преко 20 светлећих реклама на којима пише «Зато што волимо Лесковац-СНС». Очигледно је да ће се трошење средстава из буџета града наставити, па се доводи у питање ко руководи јавно-комуналним системом и зар не постоји одговорност према грађанима који немају да плате лекове, бањско лечење, трошкове операције, за уџбенике за децу, за културу, него се наставља са бахаћењем једне странке.

ДЈБ позива надлежне градске челнике и буџетску инспекцију да објасне грађанима:
– Ко је дозволио инсталирање страначких светлећих реклама на стубовима расвете?
– Да ли трошкове реклама плаћају грађани из буџета или градоначелник има спонзора?
– Колико кошта месечно, полугодишње и годишње осветљење са овим рекламама?
– Кад је расписан јавни позив за постављање страначких реклама на јавној расвети?
– Кога ће питати кад се кампања СНС-а завршава и када ће допустити другим странкама бесплатне рекламе?

Позивамо грађане да се одупру схватању да наметање љубави према граду ствара задовољство, већ је то достојанствен посао, култура и медијске слободе. Људи не могу да живе добро ако их ноћу обасјава њихова порука која троши струју без проблема, а грађани плаћају сваки утрошени киловат.

ДЈБ се бори да Лесковац буде град успешних људи, а не долина гладних, да буде пристојно место за рад у фабрикама које ће поштовати радничка права, са платама већим од 500 евра, без пелена и са материјалима који неће бити канцерогени. У Лесковцу нам долазе грађани који се жале на СНС, а све чешће се изчлањују и дају нам подршку у деловању. Наше време тек долази! Сада Лесковац није Мали Манчестер – Лесковац ће бити Велики Париз, град светлости против мрака!

Окружни одбор  ДЈБ-а за Јабланички округ

Ознаке