Južna Srbija Reagovanje

Građani plaćaju reklame SNS-a?!

Okružni odbor  Dosta je bilo u Leskovcu oglašava se povodom višegodišnjih trošenja sredstava za stranačku promociju u centru Leskovca, čime se krši zakon o izborima i trošenju javnih sredstava u izborne svrhe.

Iako su izbori završeni pre 3 godine, politička promocija SNS-a i posle Roštiljijade zabrinjava građane Leskovca koji primećuju na uličnoj rasveti preko 20 svetlećih reklama na kojima piše «Zato što volimo Leskovac-SNS». Očigledno je da će se trošenje sredstava iz budžeta grada nastaviti, pa se dovodi u pitanje ko rukovodi javno-komunalnim sistemom i zar ne postoji odgovornost prema građanima koji nemaju da plate lekove, banjsko lečenje, troškove operacije, za udžbenike za decu, za kulturu, nego se nastavlja sa bahaćenjem jedne stranke.

DJB poziva nadležne gradske čelnike i budžetsku inspekciju da objasne građanima:
– Ko je dozvolio instaliranje stranačkih svetlećih reklama na stubovima rasvete?
– Da li troškove reklama plaćaju građani iz budžeta ili gradonačelnik ima sponzora?
– Koliko košta mesečno, polugodišnje i godišnje osvetljenje sa ovim reklamama?
– Kad je raspisan javni poziv za postavljanje stranačkih reklama na javnoj rasveti?
– Koga će pitati kad se kampanja SNS-a završava i kada će dopustiti drugim strankama besplatne reklame?

Pozivamo građane da se odupru shvatanju da nametanje ljubavi prema gradu stvara zadovoljstvo, već je to dostojanstven posao, kultura i medijske slobode. Ljudi ne mogu da žive dobro ako ih noću obasjava njihova poruka koja troši struju bez problema, a građani plaćaju svaki utrošeni kilovat.

DJB se bori da Leskovac bude grad uspešnih ljudi, a ne dolina gladnih, da bude pristojno mesto za rad u fabrikama koje će poštovati radnička prava, sa platama većim od 500 evra, bez pelena i sa materijalima koji neće biti kancerogeni. U Leskovcu nam dolaze građani koji se žale na SNS, a sve češće se izčlanjuju i daju nam podršku u delovanju. Naše vreme tek dolazi! Sada Leskovac nije Mali Mančester – Leskovac će biti Veliki Pariz, grad svetlosti protiv mraka!

Okružni odbor  DJB-a za Jablanički okrug

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar