Ауторски текст Политика

Др Ана Стевановић: Мојих годину дана у Скупштини

Данас је тачно годину дана откако смо положили заклетву у Народној Скупштини Републике Србије обавезавши се да своје дужности обављамо предано, поштено, савесно и верно, те да ћемо по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди. И док куцам ове речи, сећам се тог несвакидашњег осећаја одговорности пред грађанима који су нас бирали, огромног поштовања према месту на коме сам стајала и поноса због људи који су били поред мене.

Верујем да храбри људи увек држе своју реч и остају доследни својим обећањима, а да храбост не значи одсуство страха, већ постојање свести о ономе шта мора бити урађено. Кад сте загледани у циљ који је узвишен и већи од вас самих, онда не постоји други избор већ да хрлите ка њему, не марећи за препреке, потешкоће и опасности које вас чекају на том путу. Наш циљ је такав – нормалан, праведан, уређен и хумани систем у коме важе једнака правила за свакога.

У тој борби замерили смо се многима. Прво онима који су годинама стварали накарадан систем да би им служио искључиво за личну корист и онима који немају намеру да га промене. Културним, праведним и поштеним људима овакав систем је ништа друго до мучење и преживљавање. Они ту немају никакве шансе. Ми смо ти људи. И нисмо ништа храбрији, паметнији нити бољи од других. Једино што више нисмо могли да гледамо и останемо по страни не чинећи ништа. Наш сан о уређеној Србији и даље је већи од нас самих. Али, ако немате циљеве пред чијом величином не задрхтите, онда то значи да они нису довољно велики.

И после годину дана задрхтим кад корачам степеницама Народне Скупштине свесна одговорности која ми је дата. Све своје знање, жељу, умеће уложила сам у ово служење  не склањајући поглед с огромног циља. За мене, алтернатива не постоји и одустајање од уређене Србије представљало би пристанак да жививимо у извитопереном и наопаком друштву. Не могу да пристанем на такву неправду и такав живот јер то није вредно живљења. Нико од нас не заслужује тај привид живота. Али, зато и борба и непрестан труд треба да буду заједнички и свакодневни. То не можемо сами.

Протекла година била је испуњена непрестаном борбом током које ми је заклетва све време одзвањала у мислима. Циљ за који се боримо и даље је далеко, али много ближи у односу на почетак борбе. Како му се приближавамо, потешкоће и препреке постају све веће и опасније. Но, то не значи да треба да одустанемо. Постоје битке од којих је немогуће одустати јер бисте тиме пристали на живот у поразу. Моја битка за уређену и нормалну Србију јесте једна од тих битака. И као ни у шта пре, верујем да ћемо на крају победити.

Др Ана Стевановић

народна посланица Покрета “Доста је било” у Народној Скупштини Републике Србије

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Draga Ana, ja sam sada ponosna što sam glasala za vas, odnosno DJB, i što u Skupštini moje interese zastupaju ljudi koji razmišljaju kao vi i koji ne odstupaju od onog što su sebi zacrtali kao cilj. Imate punu podršku za sve što radite, od mene, moje porodice, mojih prijatelja – znajte da smo i mi uporni i da od te podrške nećemo odustati, zato što nemamo nikakvu dilemu da je to što radite prava stvar.

    • Draga Ana, veliko hvala na Vašem komentaru i rečima koje ste napisali. Vaša podrška nam izuzetno znači i nadam se da ni Vi, baš kao ni bilo ko od nas, neće odustati. Sve drugo osim borbe, bilo bi prihvatanje poraza.
      Svako dobro!

  • Tesko je sa ovakvom opozicijom kao sto su Tadic,Zivkovic,Sutanovac,Julovac Jankovic,Jeremic,Ceda,Canak bilo sta da se uradi,oni su ispusene mustikle.Zbog njih ce Vucic da vlada godinama,jel nema nikog novog sem Radulovica,Obradovica i Belog,a izlaznost nesto preko 50%.Ja ocekujem promene tek kad se lideri partija koji su vladali od 2000 do 2012 sklone sa politicke scene.

    • Niko ne želi da napiše ključnu stvar. Glavni krivac zbog čega danas imamo predsednika AV-a je Dragan Šutanovac! Isti je direktno odgovoran jer je nagovorio Sašu Jankovića da ne pristane na dogovor sa Sašom Radulovićem oko jednog kandidata. Da je pristao, Jeremić bi povukao kandidaturu, a i da nije to uradio, ne bi veliku štetu naneo! Bilo bi drugog kruga i brisanje AV-a i sekte SNS-a. Ovako je AV ukrao oko 10% taman koliko da prebaci 50% izašlih!
      Nema novih izbora bez razbijanja medijske blokade! Ako se ide po ovakvim uslovima neću ni ja izaći! Jer NEMA SMISLA!