Политика Саопштењe

Захтевамо да председник Републике поднесе оставку на место председника СНС

Изборна листа Доста је било добила је позив од новоизабраног председника Републике на консултације о формирању нове Владе. ДЈБ захтева да председник Републике прво поднесе оставку на место председника СНС-а и врати се у оквире поштовања Устава и закона, и тек онда упути нов позив на консултације на који ћемо се радо одзавати уз присуство камера.

Одговор на писмо председника Републике:

Поштовани,

Примили смо Ваш позив. Прошле године, када смо од председника Томислава Николића примили позив на консултације, одазвали смо се јер смо државотворна странка која дубоко верује у владавину права и поштује Устав Републике Србије и све институције система Републике Србије. Тадашњи председник Републике је имао довољно слуха за поштовање Устава и пре полагања заклетве је поднео оставку на место председника политичке странке СНС-а, препустивши је Вама.

Устав Републике Србије експлицитно забрањује сукоб интереса у члану 6. који каже да нико не може вршити државну или јавну функцију која је у сукобу са његовим другим функцијама, пословима или приватним интересима. У члану 115. Устав Републике Србије указује на неспојивост функције Председника Републике са било којом другом јавном функцијом или професионалном делатношћу.

Како сте положили заклетву, а да пре ње нисте поднели оставку на чело СНС-а, баш као и Борис Тадић 2008. године, показали сте свим грађанима Србије да доводите у сумњу и Устав и владавину права и да правите фарсу и од Владе и од функције Председника Републике.

Разговор на који сте нас позвали је поводом ваше оставке на место председника Владе, тако да сте практично сами себи поднели оставку и да сада са чела СНС-а, кршећи Устав и у очигледном сукобу интереса злоупотребљавајући функцију председника Републике, тобоже обављате консултације о формирању владе као председник свих грађана Србије.

Позивамо Вас да под хитно поднесете оставку на место председника СНС-а, као и на место координатора свих служби безбедности и свих других функција, и тиме се вратите у Уставни оквир и да нас након тога поново позовете на консултације о формирању нове Владе.

Да бисмо избегли дијаметрално различита тумачења тока и резултата разговора као што је то био случај приликом последњег састанка, предлажемо да се омогући његова елементарна јавност, односно да се омогући и директан пренос разговора са изборном листом Доста је било. Са наше стране не постоји жеља да се овакви разговори користе за било шта друго осим за оно за шта су сазвани.


У ишчекивању ваше оставке,

Изборна листа “Доста је било – Саша Радуловић”

Прилози:

Писмо председника Републике изборној листи ДЈБ

Pismo predsednika Republike izbornoj listi DJB

Писмо изборне листе ДЈБ председнику Републике

Pismo izborne liste DJB predsedniku Republike

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Pozdrav Svima
  – Veoma argumentovan odgovor i razlicit od “svadjalackih” odgovora ostalih koji nisu dosli (Vec su bile konsultacije danas).

  Tema broj 2 Zajednicko delovanje opozicije.
  “Tema jutra” na N1. Gosce Sanda Raskovic i Natasa Vuckovic DS.
  – Sanda Raskovic Ivic je rekla da se niko od kandidata nije hteo povuci. (Jedan zajednicki kandidat)
  – Natasa DS je to ruzno izoktrenula da je taj Kandidat trebao biti Kandidat za koga je bio DS (Jankovic). (bez bilo kakvog dogovora onih koji bi se povukli.) To nikako nije zajednicko delovanje opozicije, vec “priklonite se DS-u”.
  Ne znam kakvi su razgovori trenutno, ne znam ni da li je moje razumevanje nastupa DS Natase ptevise licno, ali mi se nije svidelo.
  Pozdrav svima iz SVE SNAGE od jednog Zike.
  P.S. Povecajte font na sajtu. molim Vas. Nije citljivo.