Politika Saopštenje

Zahtevamo da predsednik Republike podnese ostavku na mesto predsednika SNS

Izborna lista Dosta je bilo dobila je poziv od novoizabranog predsednika Republike na konsultacije o formiranju nove Vlade. DJB zahteva da predsednik Republike prvo podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a i vrati se u okvire poštovanja Ustava i zakona, i tek onda uputi nov poziv na konsultacije na koji ćemo se rado odzavati uz prisustvo kamera.

Odgovor na pismo predsednika Republike:

Poštovani,

Primili smo Vaš poziv. Prošle godine, kada smo od predsednika Tomislava Nikolića primili poziv na konsultacije, odazvali smo se jer smo državotvorna stranka koja duboko veruje u vladavinu prava i poštuje Ustav Republike Srbije i sve institucije sistema Republike Srbije. Tadašnji predsednik Republike je imao dovoljno sluha za poštovanje Ustava i pre polaganja zakletve je podneo ostavku na mesto predsednika političke stranke SNS-a, prepustivši je Vama.

Ustav Republike Srbije eksplicitno zabranjuje sukob interesa u članu 6. koji kaže da niko ne može vršiti državnu ili javnu funkciju koja je u sukobu sa njegovim drugim funkcijama, poslovima ili privatnim interesima. U članu 115. Ustav Republike Srbije ukazuje na nespojivost funkcije Predsednika Republike sa bilo kojom drugom javnom funkcijom ili profesionalnom delatnošću.

Kako ste položili zakletvu, a da pre nje niste podneli ostavku na čelo SNS-a, baš kao i Boris Tadić 2008. godine, pokazali ste svim građanima Srbije da dovodite u sumnju i Ustav i vladavinu prava i da pravite farsu i od Vlade i od funkcije Predsednika Republike.

Razgovor na koji ste nas pozvali je povodom vaše ostavke na mesto predsednika Vlade, tako da ste praktično sami sebi podneli ostavku i da sada sa čela SNS-a, kršeći Ustav i u očiglednom sukobu interesa zloupotrebljavajući funkciju predsednika Republike, tobože obavljate konsultacije o formiranju vlade kao predsednik svih građana Srbije.

Pozivamo Vas da pod hitno podnesete ostavku na mesto predsednika SNS-a, kao i na mesto koordinatora svih službi bezbednosti i svih drugih funkcija, i time se vratite u Ustavni okvir i da nas nakon toga ponovo pozovete na konsultacije o formiranju nove Vlade.

Da bismo izbegli dijametralno različita tumačenja toka i rezultata razgovora kao što je to bio slučaj prilikom poslednjeg sastanka, predlažemo da se omogući njegova elementarna javnost, odnosno da se omogući i direktan prenos razgovora sa izbornom listom Dosta je bilo. Sa naše strane ne postoji želja da se ovakvi razgovori koriste za bilo šta drugo osim za ono za šta su sazvani.


U iščekivanju vaše ostavke,

Izborna lista “Dosta je bilo – Saša Radulović”

Prilozi:

Pismo predsednika Republike izbornoj listi DJB

Pismo predsednika Republike izbornoj listi DJB

Pismo izborne liste DJB predsedniku Republike

Pismo izborne liste DJB predsedniku Republike

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pozdrav Svima
    – Veoma argumentovan odgovor i razlicit od “svadjalackih” odgovora ostalih koji nisu dosli (Vec su bile konsultacije danas).

    Tema broj 2 Zajednicko delovanje opozicije.
    “Tema jutra” na N1. Gosce Sanda Raskovic i Natasa Vuckovic DS.
    – Sanda Raskovic Ivic je rekla da se niko od kandidata nije hteo povuci. (Jedan zajednicki kandidat)
    – Natasa DS je to ruzno izoktrenula da je taj Kandidat trebao biti Kandidat za koga je bio DS (Jankovic). (bez bilo kakvog dogovora onih koji bi se povukli.) To nikako nije zajednicko delovanje opozicije, vec “priklonite se DS-u”.
    Ne znam kakvi su razgovori trenutno, ne znam ni da li je moje razumevanje nastupa DS Natase ptevise licno, ali mi se nije svidelo.
    Pozdrav svima iz SVE SNAGE od jednog Zike.
    P.S. Povecajte font na sajtu. molim Vas. Nije citljivo.