Ауторски текст Скупштина

Годину дана у скупштини са Мајом Гојковић, женом која лаже

Расправа о Закону о спречавању насиља у породици, мучна тема, једна од ретких изван политике о којој је требало разговарати у Скупштини. Све је на почетку указивало да ће расправа бити озбиљна. Међутим, јавља се посланик, бивши учесник Фарме, почиње да маше фотографијама голих жена прекривених храном и креће у обрачун са “онима пре”. Ни речи о закону.

Под утиском свега што сам прочитала о насиљу у породици и потпуном неверицом да неко такву тему може злоупотребити у политички обрачун у расправи, нисам могла да прећутим.
“Зашто, побогу, радите то? Зашто на овој теми?”

Оне које су пратиле седницу су ме гласно охрабривале:
“Одреаговала си као обична жена, као једна од нас.”

Седим у посланичком клубу и пратим како ће се наставити седница. Као да не слушам о себи, чујем председницу како без задршке у микрофон изговара неистину коју ће данима касније понављати некадашњи учесник Фарме дајући изјаве на сваком ћошку. Да сам га пљунула.
Од ње је почело. Она је измислила све.

Да ли је могуће да су спремни да тако слажу? Зна ли да се све снима и да људи виде да је слагала? Како мисли да јој то прође?

Ево како. О “инциденту” наредних пар дана брује медији. Само ме је један новинар позвао и тражио моју страну приче. Нико други. Насловне стране блатоида пишу само оно што им је наређено.

Седница је настављена одобравањем председнице: “Јадан, нејадан, али представља грађане Србије… Наставите посланиче, имате право да показујете примере.”

Некадашњи учесник Фарме устаје и наставља говор тако што и даље показује фотографије голих жена прекривених храном. Смеје се.

У Пословнику о раду Народне скупштине у члану 27. ставу 1. пише:

“Председник Народне скупштине представља Народну скупштину…”

Нас последњих годину дана представља Маја Гојковић, жена која лаже.

Татјана Мацура
народна посланица
чланица покрета Доста је било – Земун

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар