Ilustracija JP Kikinda, preuzeta sa sajta Civilon
Војводина Саопштењe

Кикинда: Епилог предизборних обећања

Два пешачка моста на Старом језеру, фоаје Народног позоришта, нова градска пијаца… Ово су прошлогодишња предизборна обећања градоначелника Кикинде Павла Маркова, а почетак радова, у изјави на конференцији за медије, одржаној 12. априла 2016, најавио је за крај априла и почетак маја 2016. Месец дана након конференције Маркова, особа надлежна за комуникације са јавношћу у ЈП “Кикинда” Мирослава Обадић је подгрејала причу наводима на једној локалној телевизији да радови само што нису почели и да је ово предузеће припремило сву неопходну техничку документацију за пројекат. Када су поједини медији у септембру прошле године тражили одговор због чега још увек није почела изградња мостова, члан Градског већа Миливој Лињачки одговарао је више пута да је застој настао због ЈВП “Воде Војводине”, које је наводно надлежно за канал који ту протиче, те да траже додатну документацију, коју су у градској управи мислили да им неће требати.

Ilustracija JP Kikinda, preuzeta sa sajta Civilon

Покрајинска посланица (посланичка група Доста је било) Светлана Козић поставила је недавно посланичко питање када ће бити могуће отпочињање изградње мостова на каналу који окружује Старо језеро. ЈВП “Воде Војводине” изјасниле су се на следећи начин:
“СО Кикинда 2015. године отпочела је активности око изградње два пешачка моста преко канала у комплексу Старог језера, али да према нашим сазнањима, пројектна документација није израђена, нити су за њу исходовани водни услови. За изградњу ових мостова потребно је израдити документацију у складу са Законом о планирању И изградњи И за њих исходовати водна акта по обједињеној процедури. По добијању грађевинске дозволе може се почети са изградњом. Такође Вас информишемо да у ЈВП “Воде Војводине” не постоји застој око било какве документације по том питању, нити је кроз суфинансирање са општином покренута иницијатива око истог”.

Постављамо питање Маркову, Лињачком и екипи из ЈП “Кикинда” због чега годину дана обмањују јавност, која фирма је склапала мостове и по којој цени, где су сада ти мостови и када ће Кикинђани осим мостова, коначно добити нову градску пијацу, а Народно позориште давно обећани фоаје.

А, за мостове нас завлаче од 2008. године, што се јасно може видети на овом линку . Ако желите да извршимо додатни притисак на градску власт да испуни бар ово обећање, пријавите се за потписивање петиције овде. Видео снимак свега што се о мостовима говорило у последњем периоду можете наћи овде .

Одговорна власт се не понаша овако, јер јер има главну улогу у стварању услова за пристојан и достојанствен живот свих грађана. Кикиндски одбор покрета Доста је било оштро осуђује изречене неистине и директну обману јавности и са суграђанима очекује истините одговоре од челника града на постављена питања, уз појашњење да је покрајинска власт определила граду Кикинди 25 милиона динара за уређење Старог језера, као што је то Марков пре годину дана изјавио најављујући ове радове.

одбор
Доста је било
Кикинда

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар