Ауторски текст Војводина

Панчево: Цена радног места у јавном сектору

Партократија изједа ЈКП „Аутотранспорт Панчево“. Ово је пример како она изједа једно од многих у низу јавних предузећа у Србији. У граду Панчеву је захватила сва јавна предузећа, установе и институције, овога пута као пример чисте партократије фокус ћу ставити на ЈКП „Аутотранспорт“ Панчево.

На основу извештаја о приходима и трошковима председничке кампање СНС-а закључиујемо да су присталице СНС-а, због законских ограничења, добиле задатак да уплаћују донације СНС-у у износу од 40.000 динара, и тако је наших 329 Панчеваца Српској напредној странци уплатило 13.160.000 динара односно 107.403 еура. Међу њима има и радника Аутотранспорта и чланова њихових породица. Цео извештај о кампањи СНС-а можете и сами погледати на овом линку. Панчево је само један град од многих градова и Општина из којих су пристизале те огромне цифре донација на рачун СНС-а. Да ли су грађани принуђени да штеде толики новац, да подижу кредите, или је нешто друго у питању? Да ли је овде крај, или странци врше разне услуге током избора и уплаћују новац ко зна шта све још и којим приликама?

  Да ли се сећате да је пре неког времена у виду донације СМС-овима за дан прикупљено око 300.000 еура у целој Србији, да би се помогло једној девојчици која болује од тешке болести да оде у Франкфурт на операцију.

Зашто су јавна предузећа слуге партократије а ЈКП АТП је једно од њих? Зато што је већина запослених у ЈКП АТП запослена преко СНС-а, а опште је познато да је СНС биро за запошљавање. Запослени у ЈКП АТП, који су преко партије добили посао, плаћају партији „рекет“ од 5%, што је нешто ужасно. Замислите да сваки месец одвајате 5% од своје плате и тај износ дајете једној политичкој странци уместо да тих 5% потрошите у продавници на намирнице, дате детету за ужину или их једноставно потрошите на нешто корисно. Нажалост, људи су принуђени да то учине како би задржали радно место.

google.rs

Оно што ЈКП АТП, поред наведеног, чини слугом партократије је и то да је за време избора сваки билборд који је у власништву ЈКП АТП-а био закупљен од стране СНС-а. Прилично је занимљиво поређење да закуп 5 билборда укупно кошта 36.799 динара а само један радник ЈКП АТП-а уплати СНС-у донацију у износу од 40.000 динара. Линк ка тексту о билбордима.

Да ли су грађани дужни да раде такве ствари? Да ли јавна предузећа треба раде у интересује партије или грађана? Неопходно је да се размонтира овај партократски систем који урушава све у овој земљи.

Никола Полић
Члан Градског одбора и
заменик координатора Градског одбора
Доста је било – Панчево

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар