Београд Образовање Саопштењe

Деца у раковичком вртићу “Душко Радовић” немају исправну воду

Већ месец дана око 600 малишана уписаних у раковички вртић ‘’Душко Радовић’’ немају технички исправну воду, а од пре неколико дана на снази је потпуна, додуше усмена забрана коришћења воде у целом вртићу. Несувисло и срамотно саопштење које је усмено дато родитељима било је да је потребно да се реконструише комплетна водоводна мрежа како би деца имала воду за коришћење. Ситуација је толико драматична да је у вртићу чак и кухиња затворена и пресељена на први спрат вртића, док храна стоји на ходнику у потпуно неадекватним и нехигијенским условима. А врућине тек што су почеле.

Замена водоводних цеви наводно је планирана за почетак септембра и наводно ће трајати до три месеца. То значи да малишани током летњих месеци и највећих врућина неће имати воду, а по свему судећи то ће потрајати све до Нове године.

О неозбиљности, неодговорности и неспособности општинских партијских кадрова и управе вртића говори и чињеница да чак није расписан ни тендер, нити да у буџету постоји новац потребан за санацију. Већина родитеља је у огромним проблемима јер немају коме да оставе децу на чување. Никакве званичне одговоре не добијају од надлежних јер се руководилац вртића успешно крије од њих, директорка Предшколске установе Раковица Радмила Аранђеловић одбија да се појави, председник општине Владан Коцић из редова Српске напредне странке, обавештен је и отворено незаинтересован да проблем реши.

Једину похвалу родитељи су упутили васпитачицама које и поред очајних услова савесно и одговорно раде свој посао. Принуђене су да децу купају у бурадима, забрањују деци да дирају чесме, а родитељи већ месец дана доносе воду у вртић како би деца имала шта да пију. И поред обезбеђене цистерне, тоалети ниједном нису очишћени у протеклих месец дана. Због нехигијенских услова, деца се разбољевају, а многи ћуте плашећи се да ће им деца изгубити место у вртићу. Неколико родитеља је упутило допис секретаријату за образовање и дечју заштиту и нико их није контактирао тим поводом. Уместо одговора, из секретаријата су нападнуте савесне васпитачице којима је наређено да ублажавају ову ситуацију.

Општински одбор покрета ‘’Доста је било’’ Раковица захтева смену председника општине Раковица, директорке предшколске установе Раковица, вршиоца дужности градског секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака због овог катастрофалног односа према деци из вртића и њиховим родитељима. У међувремену, док не добију исправну воду, никакву утеху им неће пружити фонтана на Славији.

ОО Доста је било, Раковица

Повезани текстови:
Вртићи, а не фонтане
Фонтана у коју је одмах бачено два милиона евра

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар