Vojvodina Saopštenje

Pančevo: Izbori mimo pravila, rezultati nepoznati

Dosta je bilo nije iznenađen situacijim u kojoj se nalazimo a u vezi sa održanim izborima za Skupštinu mesne zajednice Kotež. Ovi izbori su na najgori mogući način manifestovali svu nesposobnost lokalne vlasti da ogranizuje bilo šta kako treba, pa i izbore u jednoj mesnoj zajednici koji su održani na šest izbornih mesta. Nalazimo se u situaciji kada više od nedelju dana posle izbora i dalje nemamo konačne rezultate, nemamo mogućnost uvida u birački materijal, odnosno zapisnike sa biračkih mesta, ali zato postoji više od 30 prigovora i žalbi na izborni proces kao i 7 postupaka pred Upravnim sudom u vezi s aizborima koji su održani. 

Ovakve stvari se dešavaju kada grad vode nekompetentni stranački kadrovi kojima je interes njihove političke organizacije bitniji od zakona i interesa Grada, ali i kada u Izbornoj komisiji zaduženoj za sprovođenje izbora sede isključivo ljudi bliski vladajućoj stranci.

Smatramo da su izbori za skupštinu mesne zajednice Kotež bili više nego neregularni i očekujemo da Upravni sud donese rešenja o poništavanju izbora na svih 6 izbornih mesta.

Iako Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov misli da je izlaznost od blizu 25% izuzetno velika mi smatramo da to nije tako i pozivamo građane da se ubuduće masovnije uključe u odlučivanje na svim nivoima.

Stranka Dosta je bilo insistira na poštovanju zakona i merenju rezultata rada javnih službenika iz kojeg bi proisteklo svođenje odgovornosti za višestruka kršenja regulative tokom ovih upravo okončanih izbora.

Nikola Ćebić
predsednik odbora u Pančevu

Povezani tekst: Glasanje bez lampi i spreja

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar