Државна управа Саопштењe Скупштина

Мандатаркин тим

Данас је у 9:15 минута у Скупштину Републике Србије стигао предлог мандатарке Ане Брнабић за састав нове Владе са приложеним биографијама кандидата. Након читања њихових биографија, које су сами писали и у њих сигурно унели све најбоље о себи, јасно је да је предложена Влада само наставак система који је за себе изградила партократија по коме се на најодговорнија места у држави постављају искључиво партијски послушници без знања, радног искуства, идеја и интегритета, система који убија Србију.

Како другачије објаснити постављање Вулина на место министра одбране. Шта га у његовој биографији препоручује за обављање тог посла? Шта га је квалификовало да у претходној влади буде министар за рад и социјална питања?

Или, шта је у претходној влади квалификовало Зорана Ђорђевића да води министарство одбране, а шта га, осим партијске припадности, квалификује да води министарство за рад и социјална питања?

Ту су и партијски кадрови без дана непартијског радног искуства. Почев од СПС-ових министра Ружића и Антића, или СНС-ове Јадранке Јоксимовић.

Какве везе има министар Антић са енергетиком?
Какве везе има министарка Михајловић са саобраћајем?
Какве везе има министар Стефановић са полицијом и унутрашњим пословима?
Какве везе има министар Ружић са државном управом?
Какве везе има министар без портфеља Кркобабић са регионалним развојем и јавним предузећима, осим што је у Пошти запослио све своје?

Шта ће Ненад Поповић у Влади? Човек који је буквално уништио Минел и отерао га у стечај. Који, као ни Карић, Динкић и Шарић и сви други председникови људи, није одговарао. У Владу ће ући један од људи који је буквално учествовао у пљачкашкој приватизацији. Поред Горана Кнежевића, у Владу улази још један министар који је био хапшен а затим ослобођен због застаревања предмета, министар Горан Триван.

Ана Брнабић је у овој и оваквој Влади већ дуже од годину дана. Она зна да ову Владу није бирала она. Ниједног министра. Она сигурно зна да је влада огрезла у корупцији, зна за партијско запошљавање, да на најодговорнија места долазе најгори партијски послушници, зна за корупцију, зна за бахатост, зна за контролу медија, за понижени парламент, зна за сва кршења Устава и закона Србије. И ћутала је о свему овоме и сада то ради. И зна да је у новој Влади нико ништа неће питати, као што је није питао ни у претходној. Зна и да нема много искуства чак ни за област за коју је била задужена као министарка у претходној влади. И поред свега тога, и поред чињенице да сигурно и сама зна да није квалификована да води Владу, прихватила је ту најодговорнију позицију у држави прихватајући и да ће Владу уместо ње, супротно Уставу, водити неко други. Због свега овога, она није ни квалификована ни достојна позиције председника Владе Републике Србије.

Председница скупштине је у 10:15 заказала седницу Скупштине за сутра у 10:00 часова, кршећи Закон и Пословник који каже да се седнице заказују најмање 24 сата пре њиховог одржавања. Медије то и све остало из овог саопштења очигледно не интересује много, а не интересује ни многе амбасадоре европских земаља у Србији. Јер наглабања о сексуалној оријентацији су сигурно много “важнија” од плата, пензија, животног стандарда, претварање Србије у земљу јефтине радне снаге, корупције, партијског запошљавања.

Прилог:

Предлог одлуке о избору Владе Ане Брнабић са биографијама кандидата

Предлог одлуке о избору Владе_Ана Брнабић

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Nema sustinske promene. Ovo je malo nasminkana Vuciceva vlada. Najvise je losa rokacija Vulin-Djordjevic, stavlja vulina koji nije ni sluzio vojsku. Nema smene losih ministara Vukosavljevica, Knezevica, Vulina, Loncara… Dobro je sto se uvodi ministarstvo za ekologiju i Jadranka Joksimovic stavlja na celu ministarstva za evropske integracije. I dobro je sto je zena mandatar. Naravno dobro je ministarstvo za EU. Ova zemlja treba imati tri cilja-Evropa, Evropa, evropa-sto kaze Vuk Draskovic.

  Uspeh vlade zavisice koliko mandatarka bude bila nezavisno vodila politiku od Vucica.

  Na ekspozeu treba pitati mandatarku

  1. Kada ce ukinita biti partokratija?
  2. Kada ce biti vracene plate i penzije?
  3.Kada ce se uvesti sistem univerzalne socijalne zastite?
  4.Kada ce se smanjati poreze za mala i srednja preduzeca?
  5.Kada ce se ukinuti partijsko postavljanje u javnim preduzecima i drzavnim kancelarijama?
  6.Kada ce se smanjiti broj zaposlenih u drzavnoj upravi i javnim preduzecima….?
  ….

  • Postoji nešto mnogo gore od (5 – Partijsko zapošljavanje) a to je porodično-partijsko zapošljavanje. Preciznije, slučaj kada u istoj državnoj instituciji rade muž i žena, otac/majka i sin/ćerka, razna dalja i bliža rodbina a **svi** su članovi iste stranke pri čemu nije reč o ljudima iz vladajuće stranke nego o onima iz bivšeg DOS-a (G17, DS,…). Tražite na uvid spiskove zaposlenih u velikim ministarstvima (sa puno uprava i direkcija) pa će biti jasnije o čemu se radi.

  • Ova “slika” stanja potpuno odgovara stanju u Trezoru – bar tako kažu moje bivše kolege iz SDK…

 • AV najbolje vlada u interregnumu. Od 2012. 30% vremena je bio neki interregnum.
  Ovo sada je toliko poslušna vlada da joj nema ravne u istoriji (mislim srpskoj).
  AV se povukao na rezervni pložaj. To je za njega ipak gubitak. Morao je da postavi nekog klona na mesto premijera. Postavio je AB jer je ministri neće slušati. Slušaće njega jer on ima moć, ona ne. Međutim vladanje preko posrednika je puno zapleta. Vlada neće biti dugog veka.
  DJB treba da se ubrzano i dobro priprema za beogradske izbore jer će sa njima skoro sigrno ići i parlamentarni. Razloge već znamo.

 • Шта је кога квалификовало да постане министар за одређени ресор?
  Вулина за одбрану: то што је вадио пиштољ кад је бранио Милошевића када су га хапсили у дворишту виле Мир,
  Ђорђевића за запошљавање: то што има искуство у запошљавању, како је од возача постао министар,
  Михајловић за саобраћај: то што јој је Ђорђевић био возач,
  Антића за енергетику: то што га је погодила леденица у главу (имао је заштитну кацигу) када су поправљали замрзнуте далеководе,
  Стефановића за полицију: то што треба полиција да га испитуја због случаја рушења и киднаповања у Савамали априла 2016,
  Ружића за локалну самоуправу: то што је знао самим собом да управља и да издржи чак и онда када је био у сукобу са председником своје странке Ивицом Дачићем,
  Кркобабића за регионални развој: то што као старији човек (пензионер) подсећа све пензионере пореклом из унутрашњости, а који сада живе у Београду, на оне дане када су као млади живели у селима разних региона и носили тешке кофе са водом из удаљеног бунара да напоје краве,
  Брнабић за вођење Владе Србије: то што показује национално јединство, а не разједињеност, јер ће полубожанство – председник државе и она као председник Владе мислити, говорити и одлучивати јединствено као једно, као на грбу на којем имамо двоглавог – шта беше, одрекли смо се орла као симбола достојанства, а прихватили се, а да – фикуса као симбола европске варијанте банана државе.
  Па то је мисија која нас испуњава надом у боље сутра! То је наша Влада и председник Србије! Живели!

 • Koliko sam cuo e sad ne znam da li je to tacno..ali jedna od profesroa koje poznejem rece da je Ana zavrsila Hall University..koji bas i ne nesto relevantan,da je on otprilike ranga Singidunuma kod nas..mozda sam pogresno slusao

 • Metod biranja poslusnika za ministre, je strategija stranog “investitora”.Lakse je manipulisati Drzavom ako je vode nesposobnjakovici.Medjutim, sa kojim god ljudima da pricam, toliko su gradjani cak i oni najposteniji postali “sebicni” da su svi u fazonu, samo da je meni dobro i da mi ne uzmu ovo malo sto imam.Lukavstvo je zavladalo medju ljudima.Ja sam javno pitao kolege na poslu, po cemu je dete nekog ko je godinama radilo u nekom Drzavnom poslu zasluzilo da “nasledi” radno mesto svog roditelja koji je tu radio iako je preduzece u kome radim privatizovano i to se takodje ponavlja.Nisu znali da mi kazu. Cutali su svi kao zaliveni.Mi moramo jednom da razumemo da Drzava to smo mi i kako postupamo sa komsijom, sa prolaznikom, sa prijateljem, da se tako ophodimo prema Drzavi. Trebaju ljudima da se usade prvo Nove prave vrednosti pa tek onda da se stvori Drzava. SADA SU VREDNOSTI KOJE SE POSTUJU MATERIJALNE VREDNOSTI.Nema cojstva, junastva, obtaza i postenja.Na tim vrednostima se ne prava i stabilna drzava!

 • Strasno. Pogledao sada prozivku ministara, uzasne, nesposobne, sebicne, stetocinske fukare smeju se u brk i dodeljuju sebi pozicije, igraju se drzave, a nama zivot prolazi. Srbija nestaje. Milioni zivota dati uzalud da bi pokoljenja zivela u slobodi i prosperitetu a ispade nas najveci neprijatelj domaca partokratska bagra koja je spremna zrtvovati sve drustvene izglede za bolje sutra, oterati inteligenciju, uvesti poltronstvo kao najvecu vrlinu, manipulisati sirokim i polupismenim narodnim masama i sigurno ih odvesti u propast. Snizlili populaciju, snizlili IQ drustva, snizili slobode i vrednosti, snizli standard…tuga i jecaj za nasu Srbiju…

 • Najgore od svega je sto je cena ovog cirkusa gramzivi SPS. Dacic je pametnim manevrom obezbedio veci udeo u Vladi, a samim tim piramidalno nize popunjavanje onih nevidljivih radnih mesta gde se drzava ozbiljno muze.