Ауторски текст Политика

Хокус-покус политика

Кажу да је за успех мађионичарског трика најбитније умеће мађионичара да скрене пажњу гледалаца са места где се трик заиста одиграва. У праву су. Док ми пратимо шарену мараму у једној руци, другом руком нам се испред носа направи преметачина и подметање, а да тога нисмо ни свесни.

Али ни најбољи мађионичари пажњу не могу да нам окупирају вечно. У једном моменту бивају прозрени и више им ниједан трик не пролази.

Пред нашим очима је покушај још једног трика. Бачена нам је играчка у лику мандатарке. Уместо њене стручности и компетенције сви се баве њеном сексуалном оријентацијом. Кроз медије се та прича додатно подгревала и преко ноћи постала тема број један у Србији. Сви имају мишљење, сви имају став, сви су или јако за или јако против, притом не знајући да свој став образложе јер је ионако настао из потпуно погрешних премиса. И најжалосније од свега је што је све то потпуно неважно, јер све да смо добили и првог премијера ванземаљца, ситуација би била иста. То је позиција предвиђена за једну фигуру која ће, као, имати нека овлашћења на папиру, али суштински, може и да не долази на посао. Ионако нико неће ни приметити.

И тако док се Србија бави небитном личношћу, наш (искористићу словенски термин) Свевлад, покушава тиме да прикрије подметање. Зоран Ђорђевић, чији је успех на месту министра одбране то да му није пао ниједан хеликоптер, постаје министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Александар Вулин, који толико квалитетно водио ресор за рад, запошљавање итд. итд. и који се може похвалити радницима који извршавају самоубиство у кругу фабрике, радницима који носе пелене у фабрикама „инвеститора“, смањењем незапослености тако што годишње Србију напусти 15.000 – 20.000 становника, углавном младих и високообразованих… вероватно је жарко желео да поново носи дискутабилну црну униформу коју је својевремено носио те је добио на управљање ресор одбране. Наравно, пре њих двојице, грађанин Гашић постаје директор БИА, вероватно што у стилу најбољих тајних агената успешно сакрива чега је све власник у Србији (о пореклу новца нећу ни да почињем). Примера има још, а сигуран сам да ће нови тек да уследе у предстојећем периоду.

И ма колико мешали шпил карата, збир свих карата у шпилу је увек 365. Тако и ма колико наш мађионичар мешао министре и функционере, њихов квалитативни збир је увек нула.

Дејан Соврлић
Председник ОО ДЈБ Медијана – Ниш
Члан Главног одбора ДЈБ

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар