Beograd Politika Saopštenje

U subotu odluka DJB o beogradskim izborima

“Dosta je bilo” će u subotu održati sednice Beogradskog odbora i Glavnog odbora stranke na kojoj će biti razmotreni i usvojeni strategija i odluka stranke u vezi sa izborima u Beogradu. Nakon sednica održaćemo konferenciju za medije i tribinu o odlukama koje smo doneli. Tribina će se održati u sali Skupštine opštine Stari grad, Makedonska 42, u 18:30. Pozivamo sve simpatizere da nam se pridruže i učestvuju u razgovoru.

“Dosta je bilo” spremno dočekuje izbore za Beograd. Program s kojim ćemo izaći pred birače i naše sugrađane pokazuje da smo stranka koja nudi rešenja i ima odgovore. Stranka smo koja je kroz iskustvo stekla jasna saznanja o tome kako se uništava privreda Srbije, kako se siromaše njeni građani, gde su glavni problemi i ko je odgovoran. Na sve te sistemske višedecenijske greške spremili smo jasne i efikasne odgovore, sa željom da život u Beogradu i Srbiji postane normalan i dostojanstven.

Naši sugrađani moraju da znaju kako se troši novac iz budžeta grada Beograda, jer je to njihov novac. Svaki put kada platite porez, dažbine, kaznu, taj novac ide u budžet Grada. Istovremeno, novac Beograđana se, bez pitanja, troši za jarbole i fontane, umesto za popravku dečijih bolnica, proširenje kapaciteta u prenatrpanim porodilištima, popravku Brankovog mosta, socijalnu zaštitu, ručak za učenike osnovnih škola. Građani Beograda morali bi da znaju da imaju apsolutno pravo da odlučuju gde će se i kako trošiti njihov novac.

“Dosta je bilo” se obavezao da budžet troši transparentno i da svaki dinar usmerava tamo gde je neophodno, a ne tamo gde je zgodno za slikanje pred kamerama. Novac koji Beograđani unose u budžet nije novac partije na vlasti. Ukoliko dobije poverenje građana, DJB će objaviti sve troškove mosta na Adi, Beograda na vodi, fontana, jarbola, popločavanja Obilićevog venca za novu garažu i svih drugih projekata.

Interesantno je da nijedan medij nije preneo ovo obaveštenje DJB o sednicama Beogradskog i Glavnog odbora i saopštavanje odluke o načinu izlaska DJB na beogradske izbore, osim novina Danas na 17. stranici, pa smo primorani da saopštenje ponovimo. Možda budemo imali više “sreće” ovaj put.

Dođite da čujete naš program za Beograd, i da vidite da nismo isti kao svi, da imamo rešenja i da su ona jednostavna. Pre svega, spremni smo da razbijemo partokratski način razmišljanja i ponašanja, i da po dolasku na vlast radimo u korist svih građana Beograda. Beograd treba čuvati, mi znamo kako.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da dopunim.
    Za nas građane nije dovoljno da se novac potroši.
    Nije dovoljno ni da se namenski potroši.
    Bićemo zadovoljni ako tek ako vidimo kakve je efekte trošenje resursa (pa i novca) proizvelo!
    Zato služi programsko budžetiranje i zato su dosadašnji BG političari bežali od takvog načina budžetiranja.