VIDEO Београд Саопштењe

ДЈБ поднео захтев инспекцији да заштити Београђане од глисера на Ади

На Ади Циганлији су се појавили глисери који у великој брзини возе у тренутку када на том месту има више хиљада посетилаца. Грађевинама без дозволе и глисерима ни по закону, а нарочито због безбедности грађана и купача, није место на омиљеном излетишту становника Београда.

Пре десет дана на Ади Циганлији је погинуо двадесетогодишњи момак који је пао са жичаре високе 20 метара. Тек након ове несреће се сазнало да власници жичаре, фирма “Зип лајн”, нису имали дозволу општине Чукарица за постављање ове конструкције и да је општинска инспекција раније наложила обуставу радова. Из Јавног предузећа Ада Циганлија су се оградили “да ни по једној тачки уговора са њима, “Зип лајн” није био у обавези да им достави грађевинску дозволу, као и да је за безбедност на самој тој локацији која је одређена за забавни садржај “Зип лајн” одговоран закупац”. Да ли ће се на сличан начин ограђивати и од глисера?

Да би спречио нову трагедију и прање од одговорности, Београдски одбор Доста је било је поднео захтев и ЈП Ада Циганлија и Одељењу за водну инспекцију да предузме све мере из своје надлежности како би се заштитила безбедност грађана на Ади Циганлији, омогућило неометано коришћење овог купалишта, и како би се санкционисали одговорни за досадашње пропусте и тако спречила било каква будућа трагедија. ДЈБ ће након београдских избора покренути јавни конкурс за избор непартијског менаџмента ЈП Ада Циганлија који ће имати одговорност не према странкама већ према Београђанима.

Прилог:

Захтев за спровођење ванредног управног надзора

ada ciganlija

 

Видео:

Повезани текстови:

Глисери на Ади: да ли је потребна још једна трагедија?
План ДЈБ у 20 тачака за Београд

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар