VIDEO Beograd Saopštenje

DJB podneo zahtev inspekciji da zaštiti Beograđane od glisera na Adi

Na Adi Ciganliji su se pojavili gliseri koji u velikoj brzini voze u trenutku kada na tom mestu ima više hiljada posetilaca. Građevinama bez dozvole i gliserima ni po zakonu, a naročito zbog bezbednosti građana i kupača, nije mesto na omiljenom izletištu stanovnika Beograda.

Pre deset dana na Adi Ciganliji je poginuo dvadesetogodišnji momak koji je pao sa žičare visoke 20 metara. Tek nakon ove nesreće se saznalo da vlasnici žičare, firma “Zip lajn”, nisu imali dozvolu opštine Čukarica za postavljanje ove konstrukcije i da je opštinska inspekcija ranije naložila obustavu radova. Iz Javnog preduzeća Ada Ciganlija su se ogradili “da ni po jednoj tački ugovora sa njima, “Zip lajn” nije bio u obavezi da im dostavi građevinsku dozvolu, kao i da je za bezbednost na samoj toj lokaciji koja je određena za zabavni sadržaj “Zip lajn” odgovoran zakupac”. Da li će se na sličan način ograđivati i od glisera?

Da bi sprečio novu tragediju i pranje od odgovornosti, Beogradski odbor Dosta je bilo je podneo zahtev i JP Ada Ciganlija i Odeljenju za vodnu inspekciju da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila bezbednost građana na Adi Ciganliji, omogućilo neometano korišćenje ovog kupališta, i kako bi se sankcionisali odgovorni za dosadašnje propuste i tako sprečila bilo kakva buduća tragedija. DJB će nakon beogradskih izbora pokrenuti javni konkurs za izbor nepartijskog menadžmenta JP Ada Ciganlija koji će imati odgovornost ne prema strankama već prema Beograđanima.

Prilog:

Zahtev za sprovođenje vanrednog upravnog nadzora

ada ciganlija

 

Video:

Povezani tekstovi:

Gliseri na Adi: da li je potrebna još jedna tragedija?
Plan DJB u 20 tačaka za Beograd

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kada ćete početi da pišete o memorandumu sa Rio Tinto a u vezi eksploatacije litijuma. Sprema se još jedna pljačka Srbije.