Autorski tekst Mediji

Nećete verovati ko se drži za ruke i leti na metli! (FOTO/VIDEO)

Danas je pres službi Pokreta stigao mejl novinarke blatoida Alo u kome želi da proveri “informaciju” da poslanici pokreta Dosta je bilo pred svako skupštinsko zasedanje u svom poslaničkom klubu obavljaju ritual koji podrazumeva da se par minuta svi držimo za ruke stojeći u krugu. Jedini prikladan odgovor na ovu notornu budalaštinu pružio nam je jedan tviteraš napisavši: ‘’Da, tačno je. Jednom smo tako prizvali onog ko vam smišlja pitanja.’’

Kako već pet godina živimo u društvu koje ima zastrašujuće sličnosti s fašizmom, podsetimo se reči jedne od najupečatljivijih ličnosti tog vremena Jozefa Gebelsa, Hitlerovog ministra propagande, koji je govorio: ‘’Dajte mi medije i ja ću od jednog naroda napraviti krdo svinja.’’ Ono što već pola decenije rade mediji pod kontrolom aktuelne vlasti, jeste upravo to. Iz medija je proterana i poslednja reč kritike, smislene i argumentovane debate više ne postoje, ukinute su emisije, poput Utiska nedelje, koje su bile simbol sučeljavanja mišljenja, ali  i mesto ozbiljnog preznojavanja pojedinih političara. Televizije sa nacionalnom frekvencijom koriste se za višesatnu i svakodnevnu promociju političkih aktera iz vladajuće koalicije, a naročito su korisne za uvredljive, prizemne i prostačke obračune s političkim neistomišljenicima.

I pre  nego što smo postali poslanici bili smo svesni medijske kaljuge u koju su uvučeni svi građani ove zemlje. Očekivali smo izmišljotine, brutalne napade lažima i diskreditaciju svih nas izmišljotinama kakav zdrav razum ne može ni da smisli, a kamoli da izrekne. Primera radi, poslanice pokreta Dosta je bilo bile su nazivane vešticama s metlama i vračarama. Znali smo da će se ta mašinerija pokrenuti svaki put kad ukažemo na mahinacije, prevare i zloupotrebe aktuelne vlasti. Dakle – svakodnevno. I jedino oružje koje imamo jeste istina.

Pitanje koje nam je danas upućeno iz “lista” Alo zasigurno će se pojaviti u formi izmišljenog teksta, čiji sadržaj nema nikakvu vrednost za čitaoce, na sutrašnjoj naslovnoj strani gore pomenutog blatoida. Njihovim naslovnim stranicama u kojima dominiraju gnusni detalji crne hronike ili obnaženi opskurni likovi iz rijaliti emisija. To je njihov doprinos medijskoj (ne)kulturi u Srbiji i jedino po čemu će biti upamćeni.

Mnogi teoretičari medija decenijama su se bavili pitanjem da li nasilje u medijima utiče na porast nasilja u društvu. Nakon poslednjih pet godina vladavine aktuelnog režima, nemam više nikakvu dilemu da je to nesporna istina ali i da će vreme odgovornosti veoma brzo osvanuti.

Do tada, onaj ko smišlja ovako bizarna pitanja s početka ovog teksta, koristiće i dalje sve medije koje uređuje za obračun sa nama. Koliko god da je neprijatno, nepravedno, sumanuto, bizarno, nedopustivo i strašno, mi ne želimo niti možemo da odustanemo od borbe za pristojnu Srbiju jer život u ovakvom naopakom društvu izopačenog sistema vrednosti niko ne zaslužuje. Naša borba biće zasnovana isključivo držanjem za argumente. Rituale u krugovima ćemo ipak, ostaviti drugima, onima čije su ruke nepovratno isprljane.

Dr Ana Stevanović
narodna poslanica

 

Povezani tekstovi:

ALO – novi SNS blatoid
Kako mediji mogu da sruše aktuelni režim?

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ma opusteno ljudi, znate i sami da je u sustini svaka reklama dobra. Ko cita alo sumnjam da glasa za djb, samo mogu da dovedu nove glasace ako odluce da otvore oci.

    • Hvala Vam na komentaru. Radije bismo umesto budalaština poput ove u ALO, voleli reklame koje će biti zasnovane na istini i vrednostima koje zastupamo. Otvaranje očiju kod ljudi je ključno. Čudi me samo kako ne otvore oči nakon što otvore novčanike..
      Prijatan dan Vam želim!

  • Odličan tekst!Kako bi bilo dobro videti dr Anu Stevanović u nekoj tv debati!Na žalost,to je u Srbiji nemoguće!

    • Hvala mnogo draga Tanja. I ja bih volela, kao i moje kolege. Demokratska društva neguju kulturu debate, a autokratska su ova poput našeg – samo jedno mišljenje i tako beskrajno. No, znamo da će se uskoro i ovo promeniti. Borimo se svom snagom. ž
      Svako dobro!

  • Podrška gospođi Ani i pokretu.
    Imam gotovo 60 godina, advokat sam 30-tak, imam odraslu decu, putovao sam, svašta video i doživeo … zaista nisam mogao da sanjam da ću živeti u državi na čijem čelu je lik kojeg sam odmah, istog časa, čim se pojavio početkom 90-tih zamrzeo, isto kao i onog gada miloševića. Mrzeti je, naravno, znak izvesne slabosti duha, nije pristojno, kontraproduktivno je … No, niko ne može da nam uskrati pravo na takvo osećanje prema apsolutnim zlotvorima… postoje naravno takvi homenoidi, bez ikakve vrline, dobrote, empatije… čini mi se da je av takav oblik života da ne zaslužuje ni promil razumevanja za giga tone zla i laži koje emanuje svake sekunde…
    E, to je bio mali uvod za ono što sam, ustvari, hteo da kažem; U ovakvom stanju entropije, jedini izlaz je pojava novih komunista, partizana; u svekolikoj poznatoj istoriji, kada se dobro razmisli, jedini su partizani sudili izdajnicima, fašistima, kvislinzima .. i oduzimali im imovinu… po meni to je jedina moguća zemaljska pravda i satisfakcija za “prezrene na svetu”.
    Zato, pozovimo se na načela pravde izvornih proletera i ostvarimo zemaljsku pravdu na taj način što ćemo suditi veleizdajnicima (vođama srpskih stranaka od 1990: srs, sps, jul, sns, ds, tajkunima, državnim službenicima koji su opljačkali zemlju); njima i članovima rodbine konfiskovati svu imovinu;
    Sve ostalo su uzaludne tlapnje…
    SF SN
    PS: nisam bio član SKJ

    • Dragi gospodine Budimire, hvala Vam na komentaru.
      Mi u DJB verujemo u pravdu, ali i u odgovornost. Svako delo i postupak, pogotovo onih koji su na čelu države, koji usmeravaju njen put, koji donose odluke koje imaju direktne posledice na živote građana, mora biti vrednovano. Posledice koje su iza takvih postupaka ostale jeste ono na osnovu čega možemo vrednovati i procenjivati postupke i odluke drugih. Shodno tome, volela bih da se pozitivne stvari pamte i utiču dalje na naše odluke prilikom budućih glasanja, a da one loše, protivzakonite, nemoralne i pogubne isto tako moraju da budu zapamćene, ali i zakonski procesuirane. To je lako uraditi i jedino bi bilo logično i pravedno. I ti dani svakako dolaze.
      Prijatan dan Vam želim!

  • Pozdrav Vama Ana i svim ostalim.
    – Vec duze vreme je nas Dosta Je Bilo je veoma zanemaren u medijima, pa ako se pomene i ovako nezgrapno, meni je “nekako drago” sto nas je neko pomenuo, makar i ovako. Vi koji pratite medije, uvek reagujte i kao i do sada nam to prikazite.
    – Mozda naivno verujem da bi neki autorski tekst, objavio neki medij i poveo se razgovor kao:
    – Finansijske analize da se na berzu izvuku Fabrike u problemima, Gosa, i jos mnoge druge.
    Koliko kosta podmiriti dugove, povezati staz, preracunatu u akcije nasparam, dovodjenja “spasitelja” kome mi placamo sve i koji je tu dok ga placamo.
    – Zastava je ocigledno jos katastrofalnija. Kolike subvencije, kolika dobit, Pa jel se strajk sveo, na 9,nesto% pa 320EVRAx1.09=350 EVRA (valjda bruto) 30 ECRA pa jos pocetkom 2018te. Strajkacc Zastave je izjavio da se ne boji da ce FIAT napustiti Zastavu posto nema nigde jeftinije placene radinike? Nakaradni sistem je verovatno postenog radnika naterao da se hvali da je najmanje placen, a strajkuje za 30EVRA (valjda bruto, i to od Februara 2018te).
    – Kosovo se svodi na nebitno “priznavanje ili ne”, a “idealno bi bilo da je Kosovo srpsko, bez albanaca, ili ako vec mora, oni naravno moraju biti obespravljeni”. Pa tekst o ovako nakaradnom razmisljanji o kome nas teraju da se opredelimo, bi mozda neko objavio.
    Kao sto sam napisao mozda sam previse naivan, ali zahvaljujuci nasem DJB-u sam postao ponosan na moju naivnost.
    Pozdrav svima od jednog Zike.

  • Draga Ana ajde po ko zna koji put da vam pisem isto. Ne gubite vreme tj nase vreme. Pokrenite info internet portal nesto kao Sutnjik ali da to bude opzicioni portal bez stranackog imena. Nadjite emitere u zemljama u okruzenju uz granicu i zakupite TV i radio frekvencije. Reemitujte taj program. Obratite se dijaspori za pomoc. Pokrenite vesti, razgovore,intervjue, reagovanja potrudite se da se vidi da opozicija postoji. Razotkrivajte lazi i pljacke. Zivoti su nam kratki i ne mozemo da cekamo AV ode u penziju ili vlada na Milov nacin jos 22 godine a za to vreme da zivotarim radeci svakojke poslove na crno jer za platu od 200e ne bi mogao da platim infostan a ne i patike mojim cerkama. Ne mogu u SNS jer mi je to ispod časti da budem deo udruzene kriminalne organizacije koja radi protiv interesa gradjana Srbije.

    • Zanimljivo, za početak, zvuči Vaš predlog.
      Verovatno je da ste rekli veoma bitnu stvar o načinu da se probije medijski mrak, iako meni sada još uvek to ne deluje dovoljno uverljivo.
      Nadam se da će za ovaj Vaš predlog više sluha biti u DJB-u i u još nekim kvalitetnim političkim opcijama.
      Srdačan pozdrav!

    • Ja to ponavljam od aprila ali nikako da dopre do njih. Tri meseca bacena u nadi da ce tri minuta pred kamerama u skupstini srusiti medijski horor. Hocu bre da dok vozim da pustim stanicu i slusam neke druge vesti a ne ove njihove psiholazomanijakalne vesti. Gladni smo toga. Ne citam njihove novine niti gledam njihove TV kanale, ne citam ni maliciozni Danas kao i N1. Jedino 021 pratim na tw.

  • Napravite predlog, da se pod hitno uradi razdvajanje bankinom na Ibarskoj magistrali razlicitih pravaca, na ovaj nacin bi ste spasili mnogo zivota.
    pozdrav.