Београд Политика Преносимо

Душан Павловић за Н1: У коалицију су добродошли сви са чистим биографијама

Преносимо вам гостовање Душана Павловића у емисији Нови дан на Н1.


Народни посланик Душан Павловић, потпредседник Доста је било, изјавио је да одлука о самосталном изласку на изборе није коначна, већ је треба тумачити као припрему тог покрета за изборе.

– Доста је било је отворен за разговоре јер сматра да би било добро да опозиција буде коалиционо организована. И даље сматрамо да постоји један број странака на политичкој сцени с којима бисмо ми радо волели да направимо коалицију за београдске изборе. Али, како се ниједна од тих странака не изјашњава како ће наступити, какав им је програм и ко су људи с којима ће изаћи, сматрамо да није паметно да чекамо, објашњава Павловић.

Према његовом мишљењу, идеално би било да се Александру Вучићу у Београду супротставе људи који су потпуно нови.

– То је један од најважнијих услова, али не нужно и најважнији. Ако неко није нов, онда барем да има кредибилитет, ако нешто каже да му грађани верују. Дакле, да буду људи који иза себе немају афере. У те нове свакако спадају Саша Јанковић и Покрет слободних грађана, покрет Вука Јеремића, где се такође налазе људи са “чистим” биографијама. Било би добро кад би се томе прикључио и Љубиша Прелетачевић Бели, а и сви други су добродошли под условом да немају проблематичне биографије иза себе. Таква коалиција има највише шансе да победи на београдским изборима – рекао је он Душан Павловић.

Говорећи о Демократској странци, Павловић каже да има јако пуно људи у тој странци које поштује и цени, али додаје да би било добро да демократе кажу шта мисле о периоду владавине од 2000. до 2012. године. Као неприхватљиве странке за коалицију, Павловић је навео Либерално демократску партију, за коју је рекао да глуми опозицију, док би Двери биле прихватљиве у широј коалицији, где би подједнако биле странке центра, левице и деснице, ако би се и други партнери сложили око тога.

Душан Павловић је објаснио да Доста је било има програм за Београд у 20 тачака и позвао све да га погледају на званичном сајту странке, а из њега издвојио једну од тачака.

– Транспарентност буџета је прва од тачака и на томе Доста је било апсолутно инсистира. Грађани Београда који финансирају буџет Града Београда са порезима, доприносима и разним другим таксама којима вас град оптерећује, морате да знате како се троши ваш новац. Сада то не можете да знате. И не само то, него када и нешто сазнате, као рецимо што знамо да је из буџета града Београда финансирана фонтана на Славији, али не знате да ли је та фонтана могла да буде плаћена мање од онога што је плаћена. Дакле све те детаље, као да ли је свака услуга коју плаћа град Београд могла да буде мање плаћена по нижој цени или је неко ко је повезан са политичком странком добио тај посао за неке мало веће паре. Друго је страначко запошљавање. Ако будемо у прилици да преговарам с неким о томе да ли ћемо направити власт у Београду, једине позиције око којих може да се преговара су позиција градоначелника, позиција градских секретара и његових помоћника и то је то. Све друге позиције морају да иду на јавни конкурс. То су наше црвене линије. А питање градоначелника неће бити камен спотицања у будућем договору у оквиру неке коалиције. Имаћемо свог кандидата али нећемо инсистирати на тој позицији.

Извор: Н1

Цео наступ Душана Павловића погледајте овде:

 

Повезани текстови:

О колонама и сарадњи
Тражи се искреност, кредибилитет и јасан циљ
Саша Радуловић за Блиц: Отворени смо за договор опозиције, али остали калкулишу
Како до једне листе за Београд
Цена црвене линије
План ДЈБ у 20 тачака за Београд
Кредибилитет, 17 година касније
Година прекретнице у најкраћем
Војин Биљић: ДЈБ у својој колони
Ко је наш политички противник
Опозиција на београдским изборима у једној или више колона?

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ako gledate postojeće “vođe” raznih “opozicionih” stranaka, teško ćete naći nekog sa čistom biografijom. Takvi ljudi ne uspevaju da se probiju ni u svojoj stranci jer se odavno sve svodi na trgovinu – ili “ja tebi, ti meni” ili “skupe ulaznice” za visoke pozicije u stranci ili u raznim
    odborima. Možda jedino pojedinci mogu da zadovolje uslov “čiste biografije” ali takvi uglavnom nemaju nikakvo političko odn. državničko iskustvo.