Београд Саопштењe

Доста је било истерао глисере са Аде

Десет дана пошто је Београдски одбор Доста је било поднео захтев ЈП Ада Циганлија и Одељењу за водну инспекцију да предузме све мере из своје надлежности те спречи вожњу глисера на језеру и тако заштити безбедност грађана на Ади Циганлији и омогући неометано коришћење овог купалишта – глисери, па и билборди који су их рекламирали су уклоњени. ДЈБ је такође затражио санкционисање одговорних за овакав пропуст како би се спречила било каква трагедија.

Међутим, иако су одговорни из ЈП Ада Циганлија на око брзо реаговали и поступили по закону, ДЈБ има сазнања да партијско руководство овог Јавног предузећа не одустаје од даље отимачине градског језера и противзаконитог зарађивања новца. Они су због тога језеро бовама преградили по ширини, обезбеђујући тако сигуран део за глисере, за које ће дозвола моћи да се изнајми за 800 динара. Бове, које би иначе требало да служе да заштите пливаче од велике дубине језера, ЈП Ада Циганлија је злоупотребила тако што је отела трећину језера од Београђана.  

Руководство ЈП Ада Циганлија очигледно не одустаје од намере да на још један начин комерцијализује простор који припада свим становницима Београда те тако дозволи глисирање на језеру у коме током купалишне сезоне викендом борави и више стотина хиљада посетилаца. Бахатост ове одлуке је увећана чињеницом, како је ДЈБ незванично сазнао, да су се на отварању купалишне сезоне глисерима лично провозали градоначелник Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић.

Београдски одбор је реаговао и затражио да одговорни из ЈП Ада Циганлија поступе по свом правилнику и забране вожњу глисера са пропелерима у препуном језеру, где им ни по закону, а нарочито због безбедности грађана и купача, није место, као и да би се спречила још једна трагедија од које би се надлежни овог јавног предузећа касније само оградили сувопарним саопштењем. У случају да се на језеру на Ади поново појаве глисери, ДЈБ ће поново поднети захтев инспекцији.

Понашање партијског руководства ЈП Ада Циганлија само доказује да је владајућој већини важније пуњење партијске касе, овога пута чак и на рачун безбедности Београђана.  ДЈБ ће након београдских избора, према тачки 19 нашег плана за Београд, покренути јавни конкурс за избор непартијског менаџмента свих јавних комуналних предузећа које ће имати одговорност не према странкама већ искључиво према становницима Београда.

У прилогу:

Фотографија језера ограђеног бовама

Повезани текстови:

ДЈБ поднео захтев инспекцији да заштити Београђане од глисера на Ади
Глисери на Ади: да ли је потребна још једна трагедија?
План ДЈБ у 20 тачака за Београд

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар