Autorski tekst Energetika Istočna Srbija

Zaječar na četvrtom mestu po standardu stanovništva

 

Dolazi nam grejna sezona pa je lokalani tim stranke „Dosta je bilo“ napravio malo poređenje cene grejanja po gradovima u Srbiji.

Statistika je neumoljiva, pa građani Zaječara sa strepnjom očekivati dolazeću zimu.

Zaječarci plaćaju  jednu od najskupljih cena grejanja u Srbiji. Gradski čelnici odredili su cenu grejanja,  vođeni statistikom da je prosečna plata u Srbiji  50.000 dinara. To što je u Zaječaru u drugoj polovini 2016. ona bila manja za 19% od proseka, nije uticalo na odluku o ceni grejanja.

Da li su zato povećali svoje koeficijente, da im ne bude hladno preko zime? To im je jedna od prvih odluka, povećanja koeficijenata na maksimum, bez stida i srama, akademski.

Ispred Zaječara, što se tiče cene grejanja,  su samo  Beograd, Ruma i Kovin. Izmače nam bronzana medalja za dlaku. Nadam se da će gradski čelnici prepoznati šansu za medalju i podićicene još malo. Što da se ne napadne i prvo mesto? Ipak, živimo u gradu sa malom stopom nezaposlenosti, investicije pristižu na dnevnom nivou, uvozimo radnu snagu.

Koga zanima realnost? Da li gradski čelnici imaju informaciju da je najredovnije primanje u Zaječaru penzija (ko je dočekao) i socijalna pomoć. Da je stopa nezaposlenosti u Zaječaru ogromna, zaposlenima kasne plate mesecima, vraćaju deo plate vlasnicima-gazdama, rade na crno-sivo-zeleno-crveno, na belo se radi najmanje. Da li nekog zanima migracija stanovništva iz Zaječara u svim pravcima, ili recimo broj beba rođenih ove i prošle godine? Da li se bilo koji akademik iz gradskog veća zapitao zašto je to tako?

Naravno da ne, oni misle samo kako da najbrže sebi, svojoj familiji, kumovima, a i stranačkim kolegama,  prvoborcima i saborcima, napune džepovi i srede razne šeme.

Zato dragi moji sugrađani, živite Vi i dalje najskuplje i najelitnije, i izglasavajte iste ponovo i ponovo. Oni će Vam podizati namete, a  sami da žive lepo – preko Vaših leđa. Koga briga za transparentnost, za uvođenje poslova u legalne tokove, popis imovine grada, reviziju duga koji su prethodne vlasti (isti ljudi) napravili?

Njih interesuje samo da  Vas deru i dalje.

Tabelu sa cenama grejanja po gradovima možete pogledati na sledećem linku:

https://drive.google.com/open?id=0B10ByS4KQz4oallMYk5UUDhOSHc

 

Autor:

Dejan Hinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar