Ауторски текст Западна Србија Политика

Бахатост у техничком мандату

Заједнички именитељ свих СНС функционера је бахатост. Слободно је можете посматрати и као карактерну особину тих људи. Види се и код особа које су на положају вд директора, па још и у техничком мандату.

На место вд директора Јавно комуналног предузећа Видрак из Ваљева, по партијском договору СНС-а и СПС-а, долази бивша директорка Центра за културу Ваљево. Занимљиво је да је у претходној свађи ове две странке она била смењена са функције директора пре истека мандата па је због тога тужила Град Ваљево. Уследило је поравнање без коначне одлуке Суда и Град Ваљево је исплатило 1,5 милиона динара на име одштете дотичној директорки.

На једној од седница Скупштине града смо одлучивали о обештећењу дотичној директорки, а већ на следећој јој је додељено место вд директора ЈКП Видрак. ДЈБ је био против њеног постављења али је мандатна комисија, у којој нема опозиционих представника, одлучила, а гласачка машина на седници Скупштине подигла руке и усвојила предлог. У овом моменту Слађана Марковић је вд директора у техничком мандату, иако је већ требало да буде завршен конкурс и постављен директор.

Нова директорка је одмах кренула у дограђивање и адаптацију управне зграде, и куповину уређаја за надзор и за то потрошила око 11 милиона. Није купила цистерну за прање улица која је била предвиђена као приоритетна набавка. Није поправљена ни пумпа за узимање воде из реке, која одавно не ради, већ се због тога користи вода из градског Водовода којом се перу улице Ваљева.  Није купљена ни планирана ограда за азил. У радни однос преко Установе за запошљавање су примљене особе преко разних програма и већина ради на шалтерима за наплату. Беспотребно седе једни на другима.

А шта је био највећи приоритет вд директорке?

У првом кварталу је одмах набавила (како она каже) ауто средње класе за потребе предузећа у износу од 2,5 милона динара. Тај ауто је, након само пар месеци, вд директора уништила па поправљала у приватној режији. Баш у време када је добила награду за најуспешније Јавно предузеће на територији Западне Србије. Какав парадокс.

Спекулисало се да је дотична користила ауто у приватне сврхе и да је била у алкохолисаном стању. На ове наводе није одговарала, нити је покушала јавно да их оспори. Тек на моја питања на седници радног тела у вези са овим догађајем је јавно дала одговор, у ствари, одбила је све наводе као нетачне.

Међутим, изгледа да је вд директорка ипак ауто купила првенствено за себе и због својих потреба. Наиме, у недељу, 13. августа, ауто је, паркиран ван простора ЈКП Видрак на тротоару где је забрањено паркирање, фотографисао један наш суграђанин и објавио на друштвеним мрежама. На фотографији се види и да је директорка своје иницијала ставила на таблице. Пошто је у склопу овог предузећа и наплата паркирања, као и служба Паркинг сервис, она неће бити кажњена, нити ће јој однети возило. Возило за одношење возила, паук, је стално у квару, те је и наведено да је то разлог што је ЈКП Видрак имао мањи прилив средстава.

 

images

Директорка је изјавила да ауто не користи у приватне сврхе, али се из приложене фотографије види да то није истина. Сада се поставља питање и за све остале наводе. Да ли јој је неко помогао да сакрије и исправи штету коју је нанела приликом хаварије новог аутомобила. Да ли је имала службени налог за пут? На основу ове доказане неистине, све њене наводе можемо да доводемо у сумњу.

Можда је она и нови директор ЈКП Видрак, а ми то још не знамо.

Снежана Ђекић
Члан ГО ДЈБ
Окружни координатор за Колубарски округ

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар