Ауторски текст Београд Политика Финансије

Функционери са Чукарице у улози лажних Вучићевих донатора

Донатори и донације у нашој држави се, очигледно, веома широко схватају, па се и лажне донације називају донацијама. Донатор је онај човек (или би требало да буде), који својевољно и вођен емпатијом даје сопствени новац у добротворне или неке друге сврхе које користе мањем или већем броју људи, општем интересу, племенитом циљу.

Али, ми на Чукарици имамо и лажне донаторе, и то политичке. Да, напредњачке. Напредовали су наши чукарички напредњаци, па поред ботова, подобних, послушника, интересџија, у својим редовима имају и лажне донаторе. И то не било какве, већ све функционер до функционера, на челу са председником општине и једним напредњачким послаником са Чукарице.

За председничке изборе 2017. године напредњаци су свуда по Србији листом за предизборну кампању СНС-а донирали тачно по 40.000 динара. Сви исти износ. Ред је дуг. У строју иза председника општине Чукарица и напредњачког посланика, стоје три општинске већнице и један већник, а иза њих напредњачки одборници у Скупштини општине, њих 11. На истој листи и из истх разлога налазе се и начелник општинске управе, као и општински правобранилац!

Све ово не би било спорно да износи уплата нису идентични у динар, и што не постоје докази да су тај новац уплатили из свог џепа. Основана је сумња у изигравања закона и у овом случају. Не зна се порекло новца, на који начин и од кога је добијен, нити ко је издао наредба за уплату. Веома индикативно и зрело за истрагу.

У овој противзаконитој радњи преварени су и многи наши суграђани, они су уплаћивали овај износ, а да уопште нису знали да ће се њихова имена наћи на листи донатора председничке кампање Александра Вучића. Није им објашњено шта је права сврха, већ су им је обећан посао, или напредовање и сл.

Председник Србије је, уз помоћ режимских медија, демонстрирао врхунско лицемерје када је оптуживао своје политичке противнике за прикривање трошкова предизборне кампање. Напад је најбоља одбрана и средство манипулације. Ипак, остало је записано на папиру, тако да бацање прашине у очи овога пута није успело.

Биљана Андрић Миловановић
одборница Доста је било у СО Чукарица

Повезани текстови:
Упумпавање новца у Вучићеву кампању
Земун: Општинска партократија и Вучићеви донатори
Финансирање политичких кампања
Стара Пазова – “најнапреднија” у донирању председника

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар