Autorski tekst Beograd Politika Finansije

Funkcioneri sa Čukarice u ulozi lažnih Vučićevih donatora

Donatori i donacije u našoj državi se, očigledno, veoma široko shvataju, pa se i lažne donacije nazivaju donacijama. Donator je onaj čovek (ili bi trebalo da bude), koji svojevoljno i vođen empatijom daje sopstveni novac u dobrotvorne ili neke druge svrhe koje koriste manjem ili većem broju ljudi, opštem interesu, plemenitom cilju.

Ali, mi na Čukarici imamo i lažne donatore, i to političke. Da, naprednjačke. Napredovali su naši čukarički naprednjaci, pa pored botova, podobnih, poslušnika, interesdžija, u svojim redovima imaju i lažne donatore. I to ne bilo kakve, već sve funkcioner do funkcionera, na čelu sa predsednikom opštine i jednim naprednjačkim poslanikom sa Čukarice.

Za predsedničke izbore 2017. godine naprednjaci su svuda po Srbiji listom za predizbornu kampanju SNS-a donirali tačno po 40.000 dinara. Svi isti iznos. Red je dug. U stroju iza predsednika opštine Čukarica i naprednjačkog poslanika, stoje tri opštinske većnice i jedan većnik, a iza njih naprednjački odbornici u Skupštini opštine, njih 11. Na istoj listi i iz isth razloga nalaze se i načelnik opštinske uprave, kao i opštinski pravobranilac!

Sve ovo ne bi bilo sporno da iznosi uplata nisu identični u dinar, i što ne postoje dokazi da su taj novac uplatili iz svog džepa. Osnovana je sumnja u izigravanja zakona i u ovom slučaju. Ne zna se poreklo novca, na koji način i od koga je dobijen, niti ko je izdao naredba za uplatu. Veoma indikativno i zrelo za istragu.

U ovoj protivzakonitoj radnji prevareni su i mnogi naši sugrađani, oni su uplaćivali ovaj iznos, a da uopšte nisu znali da će se njihova imena naći na listi donatora predsedničke kampanje Aleksandra Vučića. Nije im objašnjeno šta je prava svrha, već su im je obećan posao, ili napredovanje i sl.

Predsednik Srbije je, uz pomoć režimskih medija, demonstrirao vrhunsko licemerje kada je optuživao svoje političke protivnike za prikrivanje troškova predizborne kampanje. Napad je najbolja odbrana i sredstvo manipulacije. Ipak, ostalo je zapisano na papiru, tako da bacanje prašine u oči ovoga puta nije uspelo.

Biljana Andrić Milovanović
odbornica Dosta je bilo u SO Čukarica

Povezani tekstovi:
Upumpavanje novca u Vučićevu kampanju
Zemun: Opštinska partokratija i Vučićevi donatori
Finansiranje političkih kampanja
Stara Pazova – “najnaprednija” u doniranju predsednika

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar